РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЕ СРЕЩНА С РЪКОВОДИТЕЛЯ НА БЮРОТО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ В БЪЛГАРИЯ

РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЕ СРЕЩНА С РЪКОВОДИТЕЛЯ НА БЮРОТО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ В БЪЛГАРИЯ

Заместник-областният управител Антоний Андонов и главният секретар на Областна администрация Сливен Кирил Аврамов се срещнаха днес с ръководителя на Бюрото на Европейския парламент в България Теодор Стойчев и Биляна Църноречка, пресаташе на Бюрото.

Гостите разказаха за информационните и комуникационни функции и дейността на Бюрото на ЕП у нас и информираха, че след двете години на пандемия провеждат серия от неформални срещи в регионите, с цел актуализиране на контактите и осъществяване на сътрудничество с местните медии. Представителите на Бюрото на Европарламента у нас припомниха още, че през 2019 г. Сливен бе домакин на първото регионално ученическо състезание „Евроскола“, след което пет ученически отбора от Сливенска и Ямболска област гостуваха в Европейския парламент в Страсбург.

От своя страна заместник-областният управител Антоний Андонов подчерта готовността на Областна администрация да съдейства при организирането на информационните кампании на Бюрото на Европейския парламент в България. Той подкрепи идеята за сътрудничество при организирането на срещи с българските евродепутати по теми от важно значение за местния бизнес и местната общност.

По време на срещата бе коментирана и необходимостта от по-интензивни срещи на българските евродепутати с местните власти, институции, браншови и неправителствени организации, за да се чуят по-отчетливо гласовете, проблемите и предложенията на гражданите.

След срещата с ръководството на Област Сливен, ръководителят на Бюрото на Европейския парламент в България Теодор Стойчев и пресаташето на Бюрото – Биляна Църноречка проведоха среща със сливенските медии.

Предишна ДИРЕКТОРЪТ НА МВР- СЛИВЕН ГОВОРИ ПРЕД СЪВЕТНИЦИТЕ В НОВА ЗАГОРА
Следваща СРЕЩА НА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА С УТВЪРДЕНИТЕ ПРИЕМНИ РОДИТЕЛИ В ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„ПРИЛЕПЪТ“ ОПЕРЕТА ОТ ЙОХАН ЩРАУС ГОСТУВА НА КРЕПОСТ „ТУИДА“ НА 1 ЮЛИ

1 ЮЛИ 2020г. (сряда) – 20:00 ч. на КРЕПОСТ ТУИДА, гр. Сливен гостува „ПРИЛЕПЪТ“ оперета от Йохан Щраус – син Либрето Карл Хафнер и Рихард Жене ПОСТАНОВЪЧЕН ЕКИП: Режисьор –

Новини Сливен

БАНКОВА СЛУЖИТЕЛКА ПРЕД ПЕНСИЯ ОТ СТРАЛДЖА ТОЧИЛА СМЕТКИ НА КЛИЕНТИ

Банкова служителка от Стралджа източвала сметки на клиенти. Липсите са установени преди 10 дни. Служителката е уволнена. На служителката са оставали две години до пенсия. Тя често е била забелязвана

Новини Сливен

БИБЛИОТЕКА „ЗОРА” ПРОВЕДЕ ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ НА ОБУЧИТЕЛИ ПО ФИНАНСОВА ГРАМОТНОСТ

Продължават дейностите по проект „Библиотека „Зора”- място за неформално образование на местната  общност”, финансиран благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България –  „Ти и Lidl за по-добър живот”,