РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ПОЧЕТЕ ПРАЗНИКА НА СЛИВЕНСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА РЕДА
07.11.2022 549 Прегледи

РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ПОЧЕТЕ ПРАЗНИКА НА СЛИВЕНСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА РЕДА

С поднасяне на венци пред паметника на Хаджи Димитър и тържествено събрание Областната дирекция на МВР в Сливен отбеляза днес своя професионален празник.

8-ми ноември, Архангеловден, е отреден от Православната църква за честване на св. Архангел Михаил. През 1924 година, по инициатива на тогавашния софийския градоначалник – о.з. подполковник Георги Кисьов и по предложение на Светия синод и лично на митрополит Стефан, този ден е избран за празник на българската полиция, а свети Архангел Михаил – предводителят на небесното воинство, е посочен за покровител и патрон на българските служители на реда.

Сред гостите на празника на ОДМВР – Сливен днес бяха областният управител Минчо Афузов и неговият заместник Антоний Андонов.

Тържественото събрание започна с минута мълчание в памет на полицейските служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг. „Архангеловден олицетворява битката на силите на доброто за постигането на ред, истина и правда. Подобна битка водим ежедневно и ние, представителите на българската полиция, за да пазим обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите“, каза в словото си директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Величков. Той благодари на своите колеги за професионализма, всеотдайността и постоянството, с което изпълняват служебния си дълг. „Трябва да бъдем два пъти по усърдни и отговорни, за да повишим авторитета на полицейската професия и да отговорим на обществените очаквания“, подчерта още старши комисар Величков.

„Да бъдеш полицай не е лесна задача! Във вашето ежедневие вие се сблъсквате с много негативизъм и човешки проблеми, а получавате толкова малко благодарност. Затова искам да ви пожелая да бъдете здрави и да имате сили и търпение! И нека един ден вашата професия получи подобаващо признание и престиж в нашата страна“, изтъкна в поздравлението си към служителите на реда областният управител Минчо Афузов.

В емоционално обръщение към присъстващите, заместник-областният управител Антоний Андонов изрази своя респект и дълбоко уважение към професионализма, всеотдайността и нелеката работа на полицая. Той пожела на полицейските служители все така да съхраняват достойнството и честта на пагона.

На тържественото събрание по повод празника на полицията бяха наградени 46 служители на Областната дирекция на МВР. Получени бяха и благодарствени писма от граждани, изказващи своята признателност към служители на ОДМВР – Сливен за бързата и навременна реакция, за човешкото отношение и съпричастност към проблемите на хората.

Предишна ПЛАНИРАНО СПИРАНЕ НА ВОДОПОДАВАНЕТО В КВ. РЕЧИЦА НА 09.11.2022 Г.
Следваща РЪКОВОДСТВОТО НА ЮИДП-СЛИВЕН С ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ПО СЛУЧАЙ ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЕТИМА МЪЖЕ ОТ СЛИВЕН СА ЗАДЪРЖАНИ ПРИ АКЦИЯ СРЕЩУ ДРОГАТА

Иззети наркотични вещества и задържани при операция срещу наркоразпространението на полицията в Сливен. Акцията е осъществена на 5 и 6 юни. Извършени са проверки на лица, адреси и помещения на

Новини Сливен

ЗАПОЧВА ОСМИЯТ ПРОЛЕТЕН ФУТБОЛЕН ТУРНИР

След двугодишно прекъсване, днес стартира VIII пролетен футболен турнир по програма на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Сливен. Турнирът продължава на 16

Новини Сливен

МАРИЕТА БУШАНДРОВА Е ЕДИНСТВЕН КАНДИДАТ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РАЙОНЕН СЪД – СЛИВЕН

Съдия Мариета Бушандрова е единствен кандидат за председател на Районен съд – Сливен, научи Sliveninfo. Срокът за приемане на документи във ВСС вече изтече. Изслушването на Мариета Бушандрова ще бъде