РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ПОЧЕТЕ ПРАЗНИКА НА СЛИВЕНСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА РЕДА

РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ПОЧЕТЕ ПРАЗНИКА НА СЛИВЕНСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА РЕДА

С поднасяне на венци пред паметника на Хаджи Димитър и тържествено събрание Областната дирекция на МВР в Сливен отбеляза днес своя професионален празник.

8-ми ноември, Архангеловден, е отреден от Православната църква за честване на св. Архангел Михаил. През 1924 година, по инициатива на тогавашния софийския градоначалник – о.з. подполковник Георги Кисьов и по предложение на Светия синод и лично на митрополит Стефан, този ден е избран за празник на българската полиция, а свети Архангел Михаил – предводителят на небесното воинство, е посочен за покровител и патрон на българските служители на реда.

Сред гостите на празника на ОДМВР – Сливен днес бяха областният управител Минчо Афузов и неговият заместник Антоний Андонов.

Тържественото събрание започна с минута мълчание в памет на полицейските служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг. „Архангеловден олицетворява битката на силите на доброто за постигането на ред, истина и правда. Подобна битка водим ежедневно и ние, представителите на българската полиция, за да пазим обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите“, каза в словото си директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Величков. Той благодари на своите колеги за професионализма, всеотдайността и постоянството, с което изпълняват служебния си дълг. „Трябва да бъдем два пъти по усърдни и отговорни, за да повишим авторитета на полицейската професия и да отговорим на обществените очаквания“, подчерта още старши комисар Величков.

„Да бъдеш полицай не е лесна задача! Във вашето ежедневие вие се сблъсквате с много негативизъм и човешки проблеми, а получавате толкова малко благодарност. Затова искам да ви пожелая да бъдете здрави и да имате сили и търпение! И нека един ден вашата професия получи подобаващо признание и престиж в нашата страна“, изтъкна в поздравлението си към служителите на реда областният управител Минчо Афузов.

В емоционално обръщение към присъстващите, заместник-областният управител Антоний Андонов изрази своя респект и дълбоко уважение към професионализма, всеотдайността и нелеката работа на полицая. Той пожела на полицейските служители все така да съхраняват достойнството и честта на пагона.

На тържественото събрание по повод празника на полицията бяха наградени 46 служители на Областната дирекция на МВР. Получени бяха и благодарствени писма от граждани, изказващи своята признателност към служители на ОДМВР – Сливен за бързата и навременна реакция, за човешкото отношение и съпричастност към проблемите на хората.

Предишна ПЛАНИРАНО СПИРАНЕ НА ВОДОПОДАВАНЕТО В КВ. РЕЧИЦА НА 09.11.2022 Г.
Следваща РЪКОВОДСТВОТО НА ЮИДП-СЛИВЕН С ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ПО СЛУЧАЙ ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УЧЕНИЦИ ОТ ПГПЗЕ „ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ“ УЧАСТВАХА В ТУРНИР ПО РЕЧ И ДЕБАТИ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

На 10 и 11 март 2018 г. в гр. Добрич се проведе турнир по реч и дебати на английски език. В състезанието се включиха около 300 ученици от цяла България,

Новини Сливен

2 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

174 са новодиагностицираните с COVID-19 през последното денонощие. Направените PCR тестове за изминалите 24 часа са 5934. Това показва Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград –

Новини Сливен

ЧЕТИРИ НОВИ СЛУЧАЯ НА КОВИД – 19 ЗА СЕДМИЦА В ОБЩИНА СЛИВЕН

Четирима души са диагностицирани с Ковид-19 за периода от 10 до 16 август в община Сливен. Излекуваните пациенти са 15, един е починал. Активните случаи са 20. Данните сочат, че