РУМЯНА ПАСКАЛЕВА: „НЕ СЪМ ПОЛУЧИЛА ПОМОЩ ОТ ОБЩИНА ИЛИ ДЪРЖАВА, УСПЯХ С РАБОТА“, ТОВА КАЗВАМ НА ДЕЦАТА В „НАДЕЖДА“

РУМЯНА ПАСКАЛЕВА: „НЕ СЪМ ПОЛУЧИЛА ПОМОЩ ОТ ОБЩИНА ИЛИ ДЪРЖАВА, УСПЯХ С РАБОТА“, ТОВА КАЗВАМ НА ДЕЦАТА В „НАДЕЖДА“

„Така сме решили да превземем света – със занаята си, който се предава по наследство“ – така красивата Румяна Паскалева, по мъж Илиева, от кв. „Надежда“, която е кандидат за общински съветник от листата на БСДП с усмивка разказва за работата си на фризьорка и за двете си дъщери.

Българската социалдемократическа партия е с номер 35 в бюлетината, а преференцията за Румяна Паскалева е 111.

Румяна, която всички в „Надежда“ познават, от 25 години работи в частната кооперация „Обединение“ и изкарва хляба си честно и с много работа.

Малката й дъщеря вече има собствен бизнес – салон за маникюр и прически в квартал „Надежда“, но е спечелила клиенти и извън него. Голямата, заедно със семейството си, е в Англия, където също работи като фризьор.

„Това, което им казвам е да работят – който иска може. Така уча и малките в квартал „Надежда““ – казва още Румяна Паскалева. Тя никога не е получавала помощ нито от държавата, нито от общината и всичко с мъжа си Ангел са постигнали сами.

Боли я много за децата в „Надежда“, които нямат равен шанс с другите. Не приема и непрекъснатото противопоставяне между роми и българи. „Хората стават или не стават – така ги деля аз. Сред нас ромите има много добри, успешни хора, които възпитават децата си на труд. Имаме студенти, медицински сестри, фармацевти, прекрасни музиканти, инженери и те трябва да са пример за останалите“ – казва Румяна Паскалева.

„Ние сме много силна общност и нашият девиз е „Един за всички, всички за един.“ Аз и затова искам да вляза в Общинския съвет – за да съм този един, който ще работи за всички. Кв. „Надежда“ трябва да има представител и той да не е командван от големите партии, а да изразява исканията на хората там“, обяснява тя мотивацията си.

Според нея липсата на кадри, която усеща бизнеса сега е шанс за ромските деца, но Общината трябва да направи много, да не ги затваря в гетото и да помогне за образоването им.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Предизборен щаб на БСДП

Предишна МЛАДИ РОДИТЕЛИ ОТ СЛИВЕН: ТРЕВОЖИМ СЕ ЗА СИГУРНОСТТА НА ДЕЦАТА СИ
Следваща 100 МЛАДЕЖИ ОТ СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИХА В "ПОХОД ЗА СВОБОДАТА" В ПОДКРЕПА НА ЖЕРТВИТЕ НА ТРАФИК НА ХОРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В ЗАКРИТОТО УЧИЛИЩЕ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ ЩЕ ИЗГРАДЯТ ДВА СОЦИАЛНИ ЦЕНТЪРА

Общинският съвет прие предложението кметът на Община Сливен да бъде упълномощен да подпише „Запис на заповед” като обезпечение на авансово плащане по проект „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца

Новини Сливен

БСП: НЯМА ДА ДАДЕМ „МАРИЦА-ИЗТОК“

Под това мото листата на БСП за България-Сливен, начело с водача Атанас Зафиров се включи в организирания от БСП протест пред централата на ТЕЦ „Марица-Изток“-2 .Предстоящото затваряне на комплекса ще

Новини Сливен

В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА ПРАВЯТ СПИСЪЦИ НА ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ

Информационната кампания за ползите от ваксините срещу COVID-19, която започна по инициатива на областния управител Минчо Афузов и РЗИ, след Сливен продължи и в останалите три общини, съобщиха от областната администрация.