РУМЯНА ПАСКАЛЕВА: „НЕ СЪМ ПОЛУЧИЛА ПОМОЩ ОТ ОБЩИНА ИЛИ ДЪРЖАВА, УСПЯХ С РАБОТА“, ТОВА КАЗВАМ НА ДЕЦАТА В „НАДЕЖДА“

РУМЯНА ПАСКАЛЕВА: „НЕ СЪМ ПОЛУЧИЛА ПОМОЩ ОТ ОБЩИНА ИЛИ ДЪРЖАВА, УСПЯХ С РАБОТА“, ТОВА КАЗВАМ НА ДЕЦАТА В „НАДЕЖДА“

„Така сме решили да превземем света – със занаята си, който се предава по наследство“ – така красивата Румяна Паскалева, по мъж Илиева, от кв. „Надежда“, която е кандидат за общински съветник от листата на БСДП с усмивка разказва за работата си на фризьорка и за двете си дъщери.

Българската социалдемократическа партия е с номер 35 в бюлетината, а преференцията за Румяна Паскалева е 111.

Румяна, която всички в „Надежда“ познават, от 25 години работи в частната кооперация „Обединение“ и изкарва хляба си честно и с много работа.

Малката й дъщеря вече има собствен бизнес – салон за маникюр и прически в квартал „Надежда“, но е спечелила клиенти и извън него. Голямата, заедно със семейството си, е в Англия, където също работи като фризьор.

„Това, което им казвам е да работят – който иска може. Така уча и малките в квартал „Надежда““ – казва още Румяна Паскалева. Тя никога не е получавала помощ нито от държавата, нито от общината и всичко с мъжа си Ангел са постигнали сами.

Боли я много за децата в „Надежда“, които нямат равен шанс с другите. Не приема и непрекъснатото противопоставяне между роми и българи. „Хората стават или не стават – така ги деля аз. Сред нас ромите има много добри, успешни хора, които възпитават децата си на труд. Имаме студенти, медицински сестри, фармацевти, прекрасни музиканти, инженери и те трябва да са пример за останалите“ – казва Румяна Паскалева.

„Ние сме много силна общност и нашият девиз е „Един за всички, всички за един.“ Аз и затова искам да вляза в Общинския съвет – за да съм този един, който ще работи за всички. Кв. „Надежда“ трябва да има представител и той да не е командван от големите партии, а да изразява исканията на хората там“, обяснява тя мотивацията си.

Според нея липсата на кадри, която усеща бизнеса сега е шанс за ромските деца, но Общината трябва да направи много, да не ги затваря в гетото и да помогне за образоването им.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Предизборен щаб на БСДП

Предишна МЛАДИ РОДИТЕЛИ ОТ СЛИВЕН: ТРЕВОЖИМ СЕ ЗА СИГУРНОСТТА НА ДЕЦАТА СИ
Следваща 100 МЛАДЕЖИ ОТ СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИХА В "ПОХОД ЗА СВОБОДАТА" В ПОДКРЕПА НА ЖЕРТВИТЕ НА ТРАФИК НА ХОРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОДЧИНЕНИТЕ НА ПОЛКОВНИК ЛЮБОМИР ВАЧЕВ СЕ ОКАЗАХА ТАЛАНТЛИВИ ПЕВЦИ И ТАНЦЬОРИ

Днес, 26.06.2019г., военнослужещи и цивилни служители от Център за подготовка на специалисти Сливен взеха участие в Прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски, който тази година се провежда в

Новини Сливен

УЧЕНИЦИ СЪБИРАТ ПОДПИСИ ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ

Ученици от Хуманитарната гимназия събират подписи за запазване на училището си. Гимназистите правят подписката до Стария бряст в Сливен. Част от учениците позираха за снимка с подписи пред входа на

Новини Сливен

В ЗАЛА „СЛИВЕН“ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕНА КНИГАТА „ОТКРОВЕНИЯ“ НА ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ

Община Сливен и  Народно читалище „Зора 1860” канят гражданите на Сливен  на представянето на продължението от поредицата на Георги Йорданов „Притаени мигове” – кн.2 „Откровения” . Книгата е издание на