РУМЕН РАДЕВ ПЕЧЕЛИ 59,37% В ЯМБОЛСКА ОБЛАСТ

РУМЕН РАДЕВ ПЕЧЕЛИ 59,37% В ЯМБОЛСКА ОБЛАСТ

Румен Радев печели 59,37 % в Ямболска област, за него са дали гласа си 22 037 гласоподаватели. Интересното в президентския вот в региона е, че Румен Радев печели с 1282 гласа повече от сбора на партиите, които заявиха подкрепа за него.

За президент в Ямболска област са гласували повече избиратели – 37 363 души, със 711 избиратели повече от парламентарния вот.

Това може да се дължи и на грешки при гласуването с машините. Въпреки предупрежденията и разяснителните кампании, много от избирателите не успяха да упражнят правото си на глас на машините, както те искат. Вместо за двата избора, те са натиснали в началото само единия и това не им даде право да гласуват за другия, но това е недостатъкът на софтуера.

На второ място във вота за президент е Атанас Герджиков, за когото са гласували 8789 избиратели, или 23,68 %. Гласовете му са със 164 повече от вота за ГЕРБ – СДС.

На трето място в Ямболска област е Костадин Костадинов със 1720 гласа (4,63 %), които са с 360 гласа по-малко от гласовете за „Възраждане“.

На четвърта позиция е Лозан Панов с 681 гласа, които са със 787 по-малко от гласовете за „Демократична България“.

За „Не подкрепям никого“ са гласували 646 избиратели, докато в парламентарния вот тази опция са използвали 466 души.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" СА ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА В ЯМБОЛСКА ОБЛАСТ

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ГОРЯ АВТОМОРГАТА НА ДИНКО ВЪЛЕВ КРАЙ ЯМБОЛ

Локализиран е пожарът в автоморгата на Динко Вълев край Ямбол, който се запали вчера следобед. Няма пострадали. По първоначални данни огънят е тръгнал от преса за метални вторични суровини, предаде

Новини Ямбол

ПРОКУРОРСКИ АРЕСТ ЗА ПИЯНИЯ ШОФЬОР НА ТИР

Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за 72 часа турския гражданин  Рамзан О. (на 54г.).Той е обвинен за това, че на 06.02.2018г. в с. Окоп, обл.Ямбол, в района на бензиностанция, е

Новини Ямбол

МНОГО ДОБРА ОЦЕНКА ЗА ДЕЙНОСТТА НА ОДМВР – ЯМБОЛ ПРЕЗ 2018 Г.

Оценката  от името на ръководството на МВР даде директорът на ГД ПБЗН главен комисар Николай Николов, който присъства заедно със заместник-директора на ГДГП старши комисар Бисер Костадинов на годишния отчет