РУМЕН РАДЕВ ПЕЧЕЛИ 59,37% В ЯМБОЛСКА ОБЛАСТ

РУМЕН РАДЕВ ПЕЧЕЛИ 59,37% В ЯМБОЛСКА ОБЛАСТ

Румен Радев печели 59,37 % в Ямболска област, за него са дали гласа си 22 037 гласоподаватели. Интересното в президентския вот в региона е, че Румен Радев печели с 1282 гласа повече от сбора на партиите, които заявиха подкрепа за него.

За президент в Ямболска област са гласували повече избиратели – 37 363 души, със 711 избиратели повече от парламентарния вот.

Това може да се дължи и на грешки при гласуването с машините. Въпреки предупрежденията и разяснителните кампании, много от избирателите не успяха да упражнят правото си на глас на машините, както те искат. Вместо за двата избора, те са натиснали в началото само единия и това не им даде право да гласуват за другия, но това е недостатъкът на софтуера.

На второ място във вота за президент е Атанас Герджиков, за когото са гласували 8789 избиратели, или 23,68 %. Гласовете му са със 164 повече от вота за ГЕРБ – СДС.

На трето място в Ямболска област е Костадин Костадинов със 1720 гласа (4,63 %), които са с 360 гласа по-малко от гласовете за „Възраждане“.

На четвърта позиция е Лозан Панов с 681 гласа, които са със 787 по-малко от гласовете за „Демократична България“.

За „Не подкрепям никого“ са гласували 646 избиратели, докато в парламентарния вот тази опция са използвали 466 души.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" СА ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА В ЯМБОЛСКА ОБЛАСТ

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

МЛАДИ МЪЖЕ ПОЛУЧИХА ПРИСЪДИ ОТ ПО 17 И 15 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА УБИЙСТВО

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът наложи наказание от 17 години „лишаване от свобода“ спрямо Марио М. (от гр. Бургас, на 27 г.) и 15 години

Новини Ямбол

ЗАПОЧВА ТРЕТИЯТ ЕТАП ОТ РАЗШИРЯВАНЕТО НА СИНЯТА ЗОНА В ЯМБОЛ

От 15 януари се въвежда таксуване за кратковременно паркиране в пет нови обособени зони в Ямбол. Районите са в централната част на града, като мерките целят облекчаване на паркирането и

Новини Ямбол

АУДИ БЛЪСНА ДЕТЕ

Малолетно момче пострада при пътен инцидент станал днес, около 13:45 ч. на ул. „Индже войвода” в Ямбол. По първоначални данни лек автомобил „Ауди”, управляван от 27-годишен мъж, при движение в