РОТАРИ КЛУБ – СЛИВЕН С ДАРЕНИЯ ЗА ОБЩИНСКАТА ХРАНИТЕЛНА БАНКА И ДОМАШЕН СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ
14.04.2020 2121 Прегледи

РОТАРИ КЛУБ – СЛИВЕН С ДАРЕНИЯ ЗА ОБЩИНСКАТА ХРАНИТЕЛНА БАНКА И ДОМАШЕН СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ

Ротари Клуб-Сливен днес направи първото си дарение от кампанията „Купи и дари“ към Общинската хранителна банка и подари предпазни облекла за Домашния социален патронаж. Организацията предостави около 800 килограма продукти от първа необходимост. Представители на клуба поставиха обозначени колички с логото на кампанията във всички магазини от веригата „Мерканто“, в които граждани даряват дълготрайни пакетирани продукти. Ротари Клуб удвоява предоставените от клиентите стоки. Тази кампания стартира на 10 април и ще продължи до края на месеца. Периодично събраните дарения ще бъдат предоставяни на Общинската хранителна банка, която беше инициирана от кмета Стефан Радев, за хора, изпаднали в нужда по време на обявеното извънредно положение заради пандемията от Ковид-19.

„Горди сме с нашите съграждани, които се включват с каквото могат и показват съпричастност. Много хора оставиха продукти в специално приготвените колички. Ние, като хуманитарна организация, имаме различни инициативи през годината. Радваме се, че сливенската общественост ни разпознава като организация, на която може да се довери и се включва активно в нашите акции. Правим всичко това регулярно, но много ни хареса инициативата на кмета за хранителната банка и единодушно решихме нашата кампания „Купи и дари“, този път, да бъде свързана с подпомагане на хранителната банка, за да бъде ефектът по-голям. Така общите ни усилия ще дадат по-голям резултат“, каза Недко Недев –  елект-президент на Ротари Клуб-Сливен, който заедно с президента Митко Митев, секретарят Христо Трънчев и Николай Куршумов – връзки с обществеността, доставиха дарението.
По-късно те посетиха Домашния социален патронаж, където дариха 23 защитни облекла за многократна употреба за служителите, които в пандемичната ситуация работят на терен и предоставят на адрес услугата до потребителите.

Ротари Клуб Сливен реализира обществени проекти и инициативи от 21 години. Членовете на организацията призовават за съпричастност към хората в нужда, особено в наверечието на светлия християнски празник Великден.

Предишна ПЪТУВАЩИ ОТ СТРАНАТА СА ВПЕЧАТЛЕНИ ОТ ДОБРОТО ОТНОШЕНИЕ НА КОНТРОЛНО - ПРОПУСКАТЕЛНИТЕ ПУНКТОВЕ КРАЙ СЛИВЕН
Следваща Д-Р ЮЛИЯ БЯНКОВА: ПОВЕДЕНИЕТО НИ ТРЯБВА ДА СЕ ВОДИ НЕ ОТ СТРАХ И ПАНИКА, А ОТ РАЗУМ И ОТГОВОРНОСТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГОРСКИ СЛУЖИТЕЛИ ВЪЗСТАНОВИХА ЧЕШМАТА В РАЙОНА НА МОЛЛОВА КОРИЯ И ЗАСАДИХА РАСТИТЕЛНОСТ ДО ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА

Седмицата на гората беше отбелязана с инициатива на Държавно горско стопанство-Сливен. „Възстановихме чешмата по пътя Сливен-Карандила, в района на Моллова кория, където не е имало вода повече от 25 години“,

Новини Сливен

ВРЪЧИХА НАГРАДИТЕ ОТ КОНКУРСА „ВЕСЕЛА КОЛЕДА ЗА ВСИЧКИ“

Победителите  в конкурса за коледна картичка „Весела Коледа за всички“ бяха наградени днес по време на тържество в зала „Сирак Скитник“. Индивидуални награди получиха 29 деца от цялата страна. Беше

Новини Сливен

31 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

772 са новите случаи на коронавирусна инфекция, потвърдени при направени 13 540 теста, oт които 3263 са PCR, а 10277 са бърз антигенен тест, показват данните в Единния информационен портал.