РОТАРИ КЛУБ СЛИВЕН ДАРИ МОДЕРНО ОБОРУДВАНЕ НА ПМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“
юни 26, 2020 1486 Прегледи

РОТАРИ КЛУБ СЛИВЕН ДАРИ МОДЕРНО ОБОРУДВАНЕ НА ПМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“

В Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ днес официално бе открита интерактивна стая за съвременно обучение. Лентата прерязаха кметът на община Сливен Стефан Радев, президентът на Ротари клуб Сливен Митко Митев и директорът на гимназията Мариана Милева.

„Радвам се, че откриваме резултата от поредната добра инициатива на Ротари клуб Сливен. Благодаря им, не само за конкретните материални придобивки, но най-вече заради примера, който дават на цялата ни общност, че нашите съграждани също могат да участват активно в такива проекти за града ни и за всички нас. Това показва, че когато сме заедно и водени от добро желание и воля, нещата се случват“, заяви по време на откриването кметът Радев.

„Тази инвестиция идва в трудното време на изпитания, в което живеем, и което е особено тежко за образователната ни система. Но в сравнение с повечето образователни европейски системи, нашата се справи успешно с кризисната ситуация. Децата заслужават най-доброто“, заяви още кметът.

Модерното оборудване за работа с иновативни технологии и нови методи и програми за обучение в стаята по български език е осигурено от Ротари клуб Сливен. То включва интерактивна дъска, специализиран хардуер и образователен софтуер. За учителите, ще бъде осигурен и бърз обучителен курс за правилна работа с новите придобивки. Основната цел е да се подобри качеството на образователния процес, чрез внедряване на съвременни иновативни форми на обучение.
„Това е втори проект, който реализираме. Първият беше през 2018 година, когато успяхме да осигурим подобна такава стая и в ППГЗЕ „Захарий Стоянов“. Идеята ни е да дадем възможност за по-добро образование на нашите деца чрез по-модерния начин на обучение. Убедени сме, че подобни проекти подпомагат издигането авторитета на модерния учител сред младите хора“, заяви от своя страна президентът на Ротари клуб Сливен Митко Митев. Той допълни, че организацията предвижда такива проекти и в останалите сливенски училища.

Благодарности към организацията за новата придобивка отправи и директорът на гимназията Мариана Милева, която припомни, че преди няколко години ротарианците от Сливен са възстановили и часовника, който се намира в часовниковата кула на гимназията. Тя пожела успех на своите колеги, които ще работят с учениците в новата интерактивна стая.

На церемонията днес присъства и бъдещият президент на Ротари клуб Сливен Недко Недев, който изрази надежда, че подкрепата и доброто партньорство в инициативите с Община Сливен в лицето на кмета Стефан Радев, ще продължат и занапред.

Предишна ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ КЪМ 26 ЮНИ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НАП ЗАТВОРИ ЕДИН ОТ НАЙ – ПОПУЛЯРНИТЕ МАГАЗИНИ ЗА КИТАЙСКИ СТОКИ В СЛИВЕН

НАП- Бургас затвори един от най-популярните магазини за китайски стоки в Сливен. Той се казва „Китайски свят“ и се намира до блок № 1 в кв. „Българка“, на кръстовището между

Новини Сливен

3 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

201 са новодиагностицираните с COVID-19 през изминалите 24 часа. За последното денонощие са направени общо 4865 PCR теста. Това показват данните в Националната информационна система. Така общият брой на потвърдените случаи става 17

Новини Сливен

ПРОТЕСТ ПРЕД СЪДЕБНАТА ПАЛАТА В СЛИВЕН

Служителите в „Съдебна охрана“ и следствения арест в Сливен се включиха в националните протести на работещите в този сектор. Днес по обяд, без тези, които са на пост в този момент, се