РОТАРИ КЛУБ НОВА ЗАГОРА ФИНАНСИРА ИНИЦИАТИВА ЗА ОСВЕТЯВАНЕ НА ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ В ГРАДА
май 30, 2023 1443 Прегледи

РОТАРИ КЛУБ НОВА ЗАГОРА ФИНАНСИРА ИНИЦИАТИВА ЗА ОСВЕТЯВАНЕ НА ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ В ГРАДА

Нова Загора посвети 30 май 2023 г. на безопасността на движението по пътищата. В навечерието на 1 юни – Деня на детето, грижата за най-малките, както и за всички жители на общината, е в центъра на няколко събития в града. Стартът беше даден в 09:30 ч. до пешеходната пътека пред източния вход на Градската градина, където се срещнаха кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейния екип, началникът на РУ „Полиция“, гр. Нова Загора Стефан Динков, началникът на КАТ „Пътна полиция“, гр. Нова Загора  Добромир Добрев и членове на Ротари клуб Нова Загора – Здравко Ников и Иван Цветанов. Поводът беше поредното  дарение от Ротарианския клуб – осветление на пешеходни пътеки.

През последната година клубът активно насочи вниманието си към подпомагане иновативните методи в образованието, както и към партньорство с Общината по проекти със социална насоченост. Мисълта за бъдещето на новите поколения започва от опазването на здравето и сигурността на малчуганите – това доказаха ротарианци с поредния си благороден жест.

Дареното от тях  специализирано насочено осветление е монтирано на 12 пешеходни пътеки, разположени на ключови места в града – до училища и детски градини и др. места с особено натоварване. Новото осветление осигурява много по-добра видимост на водачите в тъмните часове. Някои от осветителните тела са свързани с уличното осветление, а други са със соларни батерии.

Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева изказа сърдечни благодарности на Ротари клуб Нова Загора, които финансират инициативата и каза, че това се случва в подходящия момент, когато Общината е започнала обновяване на пешеходните пътеки, съвместно с подкрепата на РУ „Полиция“ и КАТ в Нова Загора.

Предишна ПРИЕМЪТ НА ДОКУМЕНТИ ЗА ВТОРАТА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИ ФОНД „КУЛТУРА“ ЗАПОЧВА ОТ 1 ЮНИ
Следваща ДЕТСКИ КОМПЛЕКС – СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА „ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗА ПОЛЗАТА И ВРЕДАТА ОТ ТЮТЮНОПУШЕНЕТО НА СЪВЕТНИЦИТЕ В СЛИВЕН

Една лежерна августовска сесия се изтече в историята на сливенската политика на днешния 29 август 2019 г. 32 съветници приеха 45 точки за 60 минути. Без дебати  и без караници.

Новини Сливен

13 ЛИШЕНИ ОТ СВОБОДА И СЛУЖИТЕЛИ В ЗАТВОРА В СЛИВЕН СА С COVID-19

Установеното огнище на COVID-19 в затвора в Сливен обхвана 13 души, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Диагностицирани са 9 лишени от свобода жени и четирима служители.  Лишените от свобода са изолирани от останалите.  Грижата за

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ С ПРИЗИВ КЪМ ДЕПУТАТИТЕ ДА ПОДКРЕПЯТ ПРОМЯНА ЗА ОТПАДАНЕ НА ПО-ЛЕКИ НАКАЗАНИЯ ПРИ ТЕЖКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Сливенските депутати да работят за отпадане на намаляването на наказателната отговорност при извършването на тежки умишлени престъпления против личността, призова днес кметът Стефан Радев. Повод за апела са  последните два