РОСИЦА ТОДОРОВА ОГЛАВИ РИК – СЛИВЕН
05.02.2023 2192 Прегледи

РОСИЦА ТОДОРОВА ОГЛАВИ РИК – СЛИВЕН

На проведените тази сутрин консултации с политическите сили за състав на Районната избирателна комисия в 21 сливенски избирателен район, не бе постигнато съгласие за двамата заместник-председатели на комисията.

В консултациите участваха упълномощени представители на ГЕРБ – СДС, коалиция „Продължаваме промяната“, ДПС, партия „Възраждане“, коалиция „БСП за България“, коалиция „Демократична България – обединение“ и коалиция „Български възход“. Те преминаха в дух на толерантност и колегиалност.

След надлежно представяне на пълномощията за участие в преговорите, партиите и коалициите направиха своите предложения за председател, заместник-председатели и секретар на Районната избирателна комисия.

С консенсус между политическите сили, за председател на РИК бе посочена Росица Тодорова. Тя няколко пъти е заемала поста председател на Районната избирателна комисия и същевременно е председател на Общинската избирателна комисия, която има четиригодишен мандат. С пълен консенсус бе одобрено и предложението на ДПС за секретар на РИК – Фатме Мустафова, също с дългогодишен опит в работата в комисията.

Единственото непостигнато съгласие по време на днешните консултации за състав на Районната избирателна комисия в Сливен, бе за двамата ѝ заместник-председатели. Предложенията за заместник-председатели на РИК бяха три: Елизабет Кендерян, предложена от „Продължаваме промяната“, която бе председател на комисията и на последните парламентарни избори на 2 октомври 2022 г., Мария Чомпова, предложена от коалиция „БСП за България“, също със завиден опит като член на Районната и Общинската избирателна комисия и Сребрина Ганушева, предложена от партия „Възраждане“. Тя бе член и говорител на РИК на изборите през октомври.

Протоколът от проведените днес консултации и предложенията за състав и ръководни постове в РИК още днес ще бъдат изпратени в Централната избирателна комисия. В нейните прерогативи е да се произнесе за окончателния състав и ръководство на Районната избирателна комисия в 21 многомандатен избирателен район.

Предишна КМЕТЪТ НА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ ПРИЗОВА БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕНИЦИ ДА БЪДАТ АКТИВНИ И ДА СЛЕДВАТ ПРИНЦИПИТЕ, ЗАВЕЩАНИ ОТ ЛЕВСКИ И РАКОВСКИ
Следваща ХАТИДЖЕ ГЕОРГИЕВА ЩЕ ВОДИ ЛИСТАТА НА ДПС В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ В СЛИВЕН ЗАПОЧНА РАБОТА

Общинската избирателна комисия в Сливен започна работа на днешния девети септември. Адв. Росица Тодорова, която е председател, посрещна своите колеги с пожелание за успешна работа. „Сигурна съм, че всеки от

Новини Сливен

57-ГОДИШЕН ШОФЬОР НА ШКОДА Е ХВАНАТ ДА КАРА ПИЯН

Водач с алкохол 2,45 промила е установен от полицейски служители в сливенското село Камен.57-годишният В.М. е хванат да управлява лек автомобил „Шкода“ на 2 септември в центъра на селото. Той

Новини Сливен

СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР СЛИВЕН В СОФИЯ

Юбилейният галаконцерт на Симфоничен Оркестър Сливен на 27 май 2023 в най-престижната зала в България, ще започне с почит към паметта на неговия съосновател и вдъхновител Мишо Тодоров. Събитието ще поведе едно друго лице