РОСИЦА ТОДОРОВА Е ЕДИНСТВЕН КАНДИДАТ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РИК – СЛИВЕН
март 29, 2019 3145 Прегледи

РОСИЦА ТОДОРОВА Е ЕДИНСТВЕН КАНДИДАТ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РИК – СЛИВЕН

Консултации за сформирането на Районната избирателна комисия за произвеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България се състояха на 29 март в областната администрация. Консултациите води областният управител Чавдар Божурски.  Присъства гл.секретар Кирил Аврамов, ръководител на техническия екип за произвеждане на изборите.

В състава на РИК – Сливен ще участват 15 души, съгласно решение № 8-ЕП от 26 март 2019 г. на Централната избирателна комисия, като съотношението между партиите и коалициите е както следва: ПП ГЕРБ – 5 , Коалиция „БСП за България“ – 4, ПП ДПС – 1, Коалиция „Обединени патриоти“ – 2, ПП „Воля“ – 1, както и по един представител от Коалиция „Реформаторски блок“ и Коалиция „България без цензура“, ВМРО-БНД, ЗНС, Движение „Гергьовден“.  Участниците в консултациите представиха писмени предложения за членовете и резервните членове на РИК.  С консенсус бяха приети излъчените кандидатури за ръководния състав на комисията: Росица Тодорова /ПП ГЕРБ/ – за председател, Росица Колева /Коалиция „Обединени патриоти“/ и Фатме Мустафова /ПП ДПС/ –  за зам.председатели, Мария Чомпова /Коалиция „БСП за България“/ – за секретар. Писменото предложение за състава на РИК заедно със списъка на резервните членове ще бъде изпратено от областния управител до ЦИК.

В консултациите бяха поканени парламентарно представените партии и коалиции, както и партиите и коалициите, които имат избрани с техните листи членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени.

Предишна УДАР ПОД КРЪСТА - АБВ ЩЕ СЕ ЯВИ НА ЕВРОВОТА СЪС СТАРОТО ИМЕ НА БСП "КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ"
Следваща В ЯМБОЛ СПРЯХА ПРИЕМА НА РОДИЛКИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В ГРАДЕЦ ПОТРОШИХА КОЛАТА НА 35-ГОДИШЕН МЪЖ

Полицейски служители на РУ-Котел работят по изясняване на обстоятелствата, довели до причиняване на материални щети по лек автомобил в село Градец. Сигналът е получен на 1 август в 00,30 часа.

Новини Сливен

ЕДНА МАЛКА И ЕДНА ПО-ГОЛЯМА НОВИНА ОТ ПРЕДИЗБОРНА СРЕЩА НА БСП В КОВАЧИТЕ

Бившият общински съветник от БСП Минчо Афузов и вторият човек на партията в Сливен Деян Дечев агитираха за червената евролиста в село Ковачите. Срещата се проведе във вторник, а на

Новини Сливен

ПОЗДРАВ ЗА ТРЕТИ МАРТ ОТ КИРЧО ДИМИТРОВ, ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СЛИВЕН

Скъпи съграждани, Поздравявам Ви по случай Националния празник на Република България! 3 март 1878 г. е първата от трите големи дати, заедно с 6 септември 1885 г. и 22 септември

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

16 + eight =