РОСИЦА ДЕЛЧЕВА Е ТАЗГОДИШНИЯТ НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА „АРГИРА ЖЕЧКОВА“
11.05.2024 1554 Прегледи

РОСИЦА ДЕЛЧЕВА Е ТАЗГОДИШНИЯТ НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА „АРГИРА ЖЕЧКОВА“

Носител на наградата „Аргира Жечкова“ за 2024 гoдина е Росица Делчева – учител по биология и здравно образование в Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“. Тя е номинирана за наградата от Инициативен комитет, съставен от нейни ученици и подкрепена от Мариана Милева – директор на гимназията, повече от 10 нейни колеги, бивши и настоящи преподаватели в училището и родители.

Росица Делчева е доказан професионалист в областта, в която преподава и активен общественик. Работи в ППМГ „Добри Чинтулов” -Сливен от 2005 година. Тя участва в много инициативи, като една от тях е даряването на по-голяма сума на сайта nauka.bg, като така получава доживотен абонамент, който решава да сподели със своите колеги. По този начин те също имат достъп до всички ресурси на сайта и така могат да предоставят информацията на учениците. „Българска наука” е списание с научнопопулярно съдържание, както и актуални научни изложения и статии.
Заедно с учениците си Росица Делчева участва в редица инициативи – благотворителни базари, акции за събиране на дарения за закупуване на кувьози, акции за даряване на кръв и др. Извършва и активна изследователска дейност, дейности с екологична насоченост и др.

Нейни ученици през години са участвали в различни олимпиади, състезания и конкурси, в които са печелили престижни класирания и награди. Усилията й са насочени към подпомагане на ученици, които имат изявен интерес и задълбочени знания по биология. Чрез проучване на допълнителна литература и надграждане на знанията по задължителна подготовка, както и работа в лаборатория, могат да се получат знания и умения, позволяващи на учениците да се конкурират в национални олимпиади и състезания.

Наградата ще бъде връчена на тържествен концерт на 23 май от 18 часа в зала „Сливен“. В събитието ще участва Симфоничен оркестър-Сливен с диригент Ивайло Кринчев. Солисти ще бъдат Даниела Дякова – мецосопран и Иван Момиров – тенор.

Предишна БОЙКО БОРИСОВ В СЛИВЕН: ГОТОВИ СМЕ. МОЖЕМ. ПАРТИЯТА ИМА САМОЧУВСТВИЕ
Следваща ТРАДИЦИОННА ХУДОЖЕСТВЕНА ИЗЛОЖБА МАЙСКИ САЛОН 2024 „СТЕФАН ДЕМИРЕВ“ В ГР. НОВА ЗАГОРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ КМЕТА НА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ ПО СЛУЧАЙ ГЕРГЬОВДЕН

Уважаеми съграждани, За мен е чест като кмет на Община Котел да Ви поздравя с настъпването на един от най-почитаните пролетни празници – Гергьовден! Честит имен ден на всички, които

Новини Сливен

„СЛИВЕН ВОЛЕЙ“ ПОСРЕЩНА „ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ“ В ОБНОВЕНИЯ СПОРТЕН КОМПЛЕКС „АСЕНОВЕЦ“ В СЛИВЕН

Изцяло обновеният Спортен комплекс „Асеновец“ днес официално отвори врати за надпреварата между отборите на „Сливен Волей“ и „Велики Преслав“. Началото на двубоя даде кметът Стефан Радев, който приветства отборните играчи,

Новини Сливен

НА 27 ЮНИ – ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ОТЧЕТА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА 2022 Г.

Публично обсъждане на годишния отчет за приходите и разходите на бюджета на Община Сливен за 2022 г. предстои в Сливен. То ще се проведе на 27 юни, вторник от 16