РОКЕРИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА СЕ СЪБРАХА НА БАКАДЖИК КРАЙ ЯМБОЛ
май 16, 2021 764 Прегледи

РОКЕРИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА СЕ СЪБРАХА НА БАКАДЖИК КРАЙ ЯМБОЛ

Три дни Бакаджик е огласян от рева на мотори. Тази година пандемията не провали традиционния мотосъбор и Ямболският мотоклуб „Ездачите“ успяха да съберат рокери от над 70 клуба от цялата страна.

23-то издание на Националния мото събор „Бакаджик 2021“ беше официално открито на 14 май вечерта.

На сцената на откриването рокерите бяха поздравени от кмета на община „Тунджа“ Георги Георгиев, от народния представител в 45-то Народно събрание Светослав Говедаров, от председателя на клуба Добри Добрев.

Самото откриване започна с пукот на пушки от клуб „Традиция“, отслужен беше молебен за здраве от Агатополския епископ Йеротей, архимандрит Димитрий и отец Янко, а епископа впечатли рокеите с вълвуваща реч ( б. реч, която публикуваме отделно).

По традиция под звуците на националния химн рокерите разпънаха огромен български трибагреник. Като част от програмата за откриването солистката на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ Дора Георгиева изпълни със съпровод песента „ На висок баир Бакаджик“.

Още първата вечер започнаха игрите с големи награди за победителите, а вечерта завърши с рок концерт.

В съботния ден мото съборът продължи с почетна обиколка по централните улици на Ямбол, шествието спря пред паметника на Георги Дражеви на загиналите във войните, където участниците в събора поднесоха венци и цветя на признателност към предците ни. Програмата продължи със скоростна надпревара на писта, състезания по майсторско управление на мотор и различни игри на открито.

delnik.net

Използвани са и снимки на Радио 999 и на Величко Димитров

Предишна ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ СЕ СПОРАЗУМЯХА ЗА СЪСТАВА НА РИК В ЯМБОЛ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

АРЕСТ ЗА ДОМАШЕН НАСИЛНИК, НАРУШИЛ СЪДЕБНА ЗАПОВЕД

По искане на Районна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под стража Иван Д. Той е обвинен за това, че в периода 25.08.2019 г. – 08.11.2019 г. в гр. Ямбол, действайки

Новини Ямбол

ДАНИЕЛ АСЕНОВ ЗА ТРЕТИ ПЪТ СПЕЧЕЛИ КУПА „СТРАНДЖА“

Даниел Асенов спечели Купа „Странджа” за трети път, вчера, 25 януари 2020 г. Отличието му бе връчено от президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински. Многократният ни европейски шампион

Новини Ямбол

СПАД НА КЛИЕНТИТЕ НА МЕТАН СТАНЦИИ В СЛИВЕН И ЯМБОЛ

Факт е повишаването на цената на горивата. Факт е, че дори онези 25 стотинки компенсация за литър не помагат, макар и да не вредят. Но е факт, че заради този