РОДИ СЕ КОАЛИЦИЯ „ЗАЕДНО ЗА СЛИВЕН“, КОЯТО ПРЕДЛАГА БЕЗПЛАТЕН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ
18.07.2019 7462 Прегледи

РОДИ СЕ КОАЛИЦИЯ „ЗАЕДНО ЗА СЛИВЕН“, КОЯТО ПРЕДЛАГА БЕЗПЛАТЕН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ

Днес, 18 юли 2019, в Сливен бе подписано коалиционно споразумение във връзка с предстоящите местните избори  между Движение Заедно, партия на Зелените и партия Народ.

Движение Заедно се представлява от Саркис Шаклиян в качеството му на областен председател.

Партията на Зелените се представлява от Тихомир Господинов, също областен председател.

Партия Народ се представлява от Георги Георгиев, областен председател.

Решено бе името на коалицията да  бъде Коалиция“ Заедно за Сливен“ .

С този акт даваме сериозна заявка за местния вот , като идеята е броят на коалиционните партньори в коалицията да се увеличава.

Целта ни е да постигнем максимално широка коалиция за представяне на нашия кандидат за кмет, който все още не е ясен, въпреки че водим  разговори  с няколко потенциални кандидата, като единият от тях наскоро бе анонсиран в медиите.

Основни приоритети  на Коалицията  ще бъдат   намаляването на данъчната тежест на гражданите на Сливен и увеличаване на доходите им чрез привличне на чужди инвеститори. Създаване на нови работни места и подобряване социалното и икономическо положение на населението. Това обяви пред журналисти Саркис Шаклиян, който е основен двигател за създаването на коалицията.

Тя ще работи за иницииране  на следните промени:

Първото предложение, което ще внесем в общинския съвет след изборите, е за актуализация на данъчните оценки на имотите в град Сливен.

Няма да влизаме в подробности, но при сегашните нива те са далеч над пазарните цени и имат сериозно разминаване.

Ефектът, който целим, е намаляване на данъчната тежест на гражданите на Сливен и справедливо определяне на имотните стойности.Знаете, че по-ниски данъчни оценки означават по-ниски данъци за гражданите.

Второто ни предложение  е  за свиване на обхвата на синята зона и оптимизацията и.

Тя достига до места където е абсолютно безпредметна и нецелесъобразна както и неподлежаща на щателен контрол.Да не говорим, че дори има планове за разширяването и.

Третото  предложение е да се въведе безплатен градски транспорт, като разходите за това да се покриват от приходите на синята зона.

Доколкото знаем, синята зона е печелившо дружество и е въведено в полза на гражданите с цел да регулира безразборното паркиране.

Това означава, че щом е в полза на гражданите, няма да има проблеми да подпомогне градския транспорт и да допринесе за по лесното придвижване на гражданите на Сливен, както и свободно движение на работна ръка за бизнеса. Един човек, живеещ в кв.“Клуцохор“ например и работещ в кв. „Сини камъни“, ще трябва да заплаща средно около 50 лв месечно за да ходи на работното си място.Ако от 80000 жители се възползват поне 10% от безплатен транспорт това са към 400000 лв всеки месец спестени пари, готови да се влеят в икономиката на града, която ако попитате който и да е човек от бизнеса ще ви каже, че не е в цветущо състояние.

За всички тези предложения, разбира се сме готови да бъде проведен обществен дебат.

Успоредно с подписването на коалиционното споразумение ви излагаме  най-важните ни  опорни  точки, за които ще работим, въпреки че те са  повече, но останалите ще обявим на по късен етап .

Причината да ги изнесем толкова рано е да не бъдат плагиатствани от други партии, а ако управляващите своевременно внесат нещо от тези предложения да се знае, че това е наша инициатива и би бил успех за Коалицията както и за гражданите, които стоят зад нея.

Тук е мястото да отбележим, че получаваме доста препоръки и предложения от сливналии във фейсбук страницата на движението, което ни радва безкрайно, означава, че все още има будни граждани, които виждат в нас надежда техният глас да бъде чут.

Ние, от Коалиция „Заедно за Сливен“  заявяваме съвсем отговорно, че ще работим само и единствено в интерес на гражданите.

Няма да участваме в безпринципни договорки и задкулисни игри.

Гарантираме абсолютна прозрачност и честност към нашите бъдещи избиратели, както и че ще бъдем на разположение за всички, които желаят да осъществят контакт с нас.

„Заедно за Сливен“  иска да покаже на гражданите на Сливен, че и в политиката може да има морал.

Имаме ясна визия за това какво искаме да постигнем и ще бъдем последователни в действията си. Надяваме се да ни припознаят максимален брои хора като техните фаворити на есен, заяви Саркис Шаклиян, според когото коалиция „Заедно за Сливен“ ще стои вляво от центъра и ще има между 6 и 10 партии.

Кметската кандидатура ще бъде представена впоследствие, като към момента се водят разговори с няколко потенциални кандидата, заяви председателят председател на партия Народ Георги Георгиев.

По думите на областния председател на Партия на зелените Тихомир Господинов, данъците в Сливен са сред най-високите в страната, докато градът е сред най-бедните.

 

Предишна КМЕТЪТ НА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ: ПОДГОТВЯМЕ ПРОЕКТИ ЗА 120 МЛН. ЛЕВА
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН СВИКА СРЕЩА С КМЕТОВЕТЕ НА НАСЕЛЕНИ МЕСТА ВЪВ ВРЪЗКА С АФРИКАНСКАТА ЧУМА ПО СВИНЕТЕ В СТРАНАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АТАНАС ЗАФИРОВ: ПРОВАЛЪТ НА ГЕРБ В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ ВЪВ ФАКТИ И ЦИФРИ

Най-честно и ясно е да говорим с факти и цифри. За Област Сливен те не са добри в последните 10 години и тази тенденция ще се засилва, ако гражданите не

Новини Сливен

ИЗБОРНИЯТ ДЕН В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗАПОЧНА В СПОКОЙНА ОБСТАНОВКА

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Към 07.00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали и машини са  предадени на СИК.  До този момент

Новини Сливен

ОРГАНИЗАЦИЯТА ЗА ЗАКРИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ПОДКРЕПЯ ЕПИСКОП ЙЕРОТЕЙ ЗА НОВ СЛИВЕНСКИ МИТРОПОЛИТ

ПИСМО ЗА ПОДКРЕПА Уважаеми членове на Светия синод, Уважаеми представители на медиите, В светлината на предстоящите избори за митрополит на Сливенската епархия, искаме да изразим нашата непоколебима подкрепа за Агатополски