РЗИ – СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ
10.08.2023 586 Прегледи

РЗИ – СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

Във връзка с провеждане на традиционния четвърти етап на Националната АНТИСПИН кампания РЗИ-Сливен организира „Дни на отворените врати“.

От 14.08.2023г. до 30.08.2023г. всеки желаещ може безплатно и анонимно да направи проверка на своя ХИВ статус чрез изследване и консултиране в Лаборатория за вирусологични изследвания на РЗИ с адрес: гр. Сливен, ул. „Пейо Яворов“ № 1 и работно време: от понеделник до петък от 09.00ч. до 12.00ч. и от 13.00ч. до 14.30ч.

На 31.08.2023г. подвижен консултативен кабинет ще бъде разположен на пл. „Свобода“ в гр. Твърдица за времето от 10.00 до 13,00 часа, като на всеки желаещ може да се извърши безплатно и анонимно изследване.

Доброволци от Български Младежки червен кръст – гр. Твърдица ще предоставят информационни материали и ще провеждат анонимна анкета с цел популяризиране на отговорно сексуално поведение.

Кампанията има за цел да се насърчат и обединят усилията на различни институции и организации за разширяване на обхвата на тестване, повишаване информираността на населението, относно предимството на изследването за ХИВ, ранно откриване на заразените лица и своевременното им насочване за лечение.

 

РЗИ Сливен

Предишна НА 11 АВГУСТ - ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТ ЗА ДЪЛГ, СВЪРЗАН С ИЗГРАЖДАНЕТО НА ОБЩИНСКИ ФОТОВОЛТАИЧЕН ПАРК
Следваща НАД 15 ДИРЕКТОРИ НА ОД НА МВР ДНЕС СА БИЛИ ПОМОЛЕНИ ДА НАПУСНАТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОВЕЧЕ ОТ 20 000 ПОСЕТИТЕЛИ СЕ ОЧАКВАТ ТАЗИ ГОДИНА НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ НА ФОЛКЛОРНАТА НОСИЯ КРАЙ ЖЕРАВНА

През тази година очакваме повече посетители на фестивала в Жеравна. Това каза в интервю за БТА Христо Димитров, хореограф и създател на Националния фолклорен ансамбъл „Българе“. Четиринадесетото издание на Международния

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА КАНАБИС В СЛИВЕН

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при извършване на патрулна дейност в град Сливен. Тази нощ в 02,15 часа, на бул.“Хаджи Димитър“ е спрян за проверка 27-годишен мъж. В

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИ ОГНЕБОРЦИ СПАСИХА ДВА ЛЕКИ АВТОМОБИЛА

Пожарникари спасиха два леки автомобила при пожар, възникнал от запалени отпадъци. Сигналът е получен на 6 декември в 16,51 часа, произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Своевременно е