РЗИ – СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ
август 10, 2023 457 Прегледи

РЗИ – СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

Във връзка с провеждане на традиционния четвърти етап на Националната АНТИСПИН кампания РЗИ-Сливен организира „Дни на отворените врати“.

От 14.08.2023г. до 30.08.2023г. всеки желаещ може безплатно и анонимно да направи проверка на своя ХИВ статус чрез изследване и консултиране в Лаборатория за вирусологични изследвания на РЗИ с адрес: гр. Сливен, ул. „Пейо Яворов“ № 1 и работно време: от понеделник до петък от 09.00ч. до 12.00ч. и от 13.00ч. до 14.30ч.

На 31.08.2023г. подвижен консултативен кабинет ще бъде разположен на пл. „Свобода“ в гр. Твърдица за времето от 10.00 до 13,00 часа, като на всеки желаещ може да се извърши безплатно и анонимно изследване.

Доброволци от Български Младежки червен кръст – гр. Твърдица ще предоставят информационни материали и ще провеждат анонимна анкета с цел популяризиране на отговорно сексуално поведение.

Кампанията има за цел да се насърчат и обединят усилията на различни институции и организации за разширяване на обхвата на тестване, повишаване информираността на населението, относно предимството на изследването за ХИВ, ранно откриване на заразените лица и своевременното им насочване за лечение.

 

РЗИ Сливен

Предишна НА 11 АВГУСТ - ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТ ЗА ДЪЛГ, СВЪРЗАН С ИЗГРАЖДАНЕТО НА ОБЩИНСКИ ФОТОВОЛТАИЧЕН ПАРК
Следваща НАД 15 ДИРЕКТОРИ НА ОД НА МВР ДНЕС СА БИЛИ ПОМОЛЕНИ ДА НАПУСНАТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

150 ДЕКАРА ЛОЗЯ ИЗГОРЯХА ПРИ ПОЖАР КРАЙ НИКОЛАЕВО

Запалено стърнище в землището на село Николаево е причината за възникване на пожар в лозов масив с неустановена собственост, разположен в близост до стърнището. Произшествието е ликвидирано от един екип

Новини Сливен

ЗАДЪРЖАХА ДРОГИРАН ШОФЬОР В СЛИВЕН

30-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген Лупо“, е установен от полицейски екип на РУ-Сливен да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 30 май, в 22,25 часа,

Новини Сливен

ТРИ КЛИМАТИКА СА ОТКРАДНАТИ ОТ ГАРАЖ КРАЙ СЛИВЕН

Служители на РУ-Сливен работят по заявена взломна кражба от гараж във вилната зона на град Сливен. Сигналът е подаден на 26 март в 11,30 часа от 47-годишния собственик. Той е