РЕЦЕПТИТЕ НА Д-Р ПЕТКАНСКА ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА БСП В СЛИВЕН

РЕЦЕПТИТЕ НА Д-Р ПЕТКАНСКА ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА БСП В СЛИВЕН

Скъпи членове и симпатизанти на БСП в Сливен ,

в този труден за Партията в града ни  момент , ще се опитам доколкото имам информация да обясня обективно и безпристрастно  какво се случи в БСП Сливен и

защо Националният съвет не одобри кандидатурата на Минчо Афузов за кандидат за кмет  на Сливен и

защо  е бил освободен от изпълнение на задълженията си като Общински Председател Делибалтов .

Правя го с цел най -вече всички членове и симпатизанти на БСП Сливен да си обяснят причините за случилото се и  всеки да може да си направи обективни изводи .

Основите на проблема са били поставени още в момента, в който Минчо Афузов още като Областен управител на служебното правителство на Радев  обяви кандидатурата си за кандидат за кмет на Община Сливен от името на инициативен комитет/ИК/  , с което   Минчо Афузов се кандидатира за кмет от субект различен от БСП ,в момент в който ръководните органи на БСП са взели решение БСП в Сливен да издигне собствен кандидат за кмет ,а не да подкрепят кандидат на други политически субекти , каквито са и  Инициативните  Комитети .

След вземането и обявяването на тези  две решения –

1️Минчо Афузов да бъде кандидат за кмет от инициативен комитет и

2️на ръководните органи на БСП- да има собствен кандидат за кмет , е било ясно ,че  Афузов не може да бъде кандидата за кмет на БСП- Сливен .

За съжаление Минчо Афузов е бил подведен от общинското и областното ръководство  на БСП Сливен ,че по някакъв начин ще прикрият и смачкат големия проблем ,че той вече е кандидат за кмет  от друг субект , напълно различен от БСП , въпреки че ръководните органи на БСП имат решение  Партията в  Сливен да издигне собствен кандидат за кмет . И се получи тази НЕПРИЯТНА ситуация за БСП Сливен .

Скъпи членове и симпатизанти на БСП ,  изхождайки че политиката е преди всичко идеи за организация и управление на различни обществени дейности , не е без значение един кандидат за кмет на 7-мия по големина общински град от коя политическа сила е , какви идеи е приел , какви цели си е поставил да изпълнява . Считам, че на всички я ясно ,че вижданията за вътрешна и външна политика на БСП и на Президента Радев , въпреки  че беше номиниран за кандидат президент от БСП , вече значимо се различават . И на много членове на Партията  им се налага да вземат решение -коя политика избират – на БСП или на Президента Радев .

При така създалата се ситуация чета на различни места много критики към народния  ни представител Диян Дечев , към заместника на БСП  Зафиров , към избрания за кандидат за кмет ген. Милев  и смятам ,че критиките са неоснователни .  Защото най- голямата вина за създалата се неприятна ситуация на БСП Сливен е на Общинският /Делибалтов / и Областният /Гагаузов/Председатели  ,които  са заблудили и Минчо Афузов и много членове на Партията, че той може да е кандидат за кмет от Инициативен комитет и от БСП  .  С  което са допринесли и допринасят за огромни проблеми и загуби на Партията в града.  И ако са честни спрямо себе си , спрямо членовете и симпатизантите на БСП ,а и спрямо Минчо Афузов , дължат огромно извинение за поведението и действията си .

Затова се обръщам към всички членове и симпатизанти на БСП Сливен , да се запознаят с обективните факти , да разберат ,че Националният Пленум на БСП не е имал друг избор ,освен да не приеме предложението на Конференцията ,при която е взето  нелегитимно решение  ,

да се приемат спокойно решенията на Пленума на БСП за това кандидат за кмет да бъде ген. Милев и да се обединим на предстоящите избори ,за да се представим добре .

Към Минчо Афузов , с който освен че сме съпартийци , сме и съученици и членове на една и съща партийна организация  се обръщам с молба да размисли няколко дни дали най -доброто решение за него и за БСП не е да се откаже от това да участва като кандидат за кмет от Инициативен комитет . Да осмисли своите политически виждания и ако те са тези на БСП ,а не на други субекти ,  след разговор с представители на националното ръководство , да се присъедини към екипа на ген. Милев и работи за доброто представяне на БСП на предстоящите местни избори .  Най -малкото за в бъдеще да не бъде изключен от Партията  ,защото такива са клаузите на устава ни – кандидати за кметове от други субекти , не може да останат членове на БСП . И най- вече ,  да не преминава към други политически субекти и да се разделя с БСП  , да не допринася за моментното разделение на Партията в Сливен .

Ако Минчо Афузов приеме , че неговите разбирания за бъдещето на България най- много се припокриват с визията на БСП за България ,ако осъзнае грешките си и след разговор с централното ръководство на БСП , реши да се откаже да се явява като кандидат  за кмет от инициативен комитет и приеме да работи за доброто представяне на БСП Сливен на местните избори , заявявам че съм готова да се откажа от определеното ми второ място в Общинската листа за общински съветници  ,за да се явим единни на предстоящите местни избори .

Скъпи членове и симпатизанти на БСП , като завършек ще споделя ,че от много години съм виждала и споделяла на всички партийни форуми слабостите , грешките и нарушенията в ръководенето на  БСП Сливен , които с годините като ,че ли ставаха все по големи . Докато ни доведоха до тази ситуация . Ситуация ,която съм убедена ще намерим мъдрост и сили да преодолеем,  да излезем по -силни  от нея и да върнем на БСП -Сливен полагащото и се място в обществения и политически живот на града.

 

Д-р   Събина Петканска

 

Sliveninfo е готов да публикува и други мнения по темата.

Предишна ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ "ХРИСТО БОТЕВ" В САМУИЛОВО ЧЕСТВА 150 ГОДИНИ
Следваща БСП ЩЕ БЪДЕ ЛИКВИДИРАНА ЕДНОЛИЧНО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИМАНЯР Е ЗАДЪРЖАН ПРИ ПОЛИЦЕЙСКА АКЦИЯ НА ПЕТОЛЪЧКАТА

Ценните предмети са открити при операция на служители на ГДНП и служители на ОДМВР-Сливен –  сектор „Противодействие на криминалната престъпност”, отдел „Досъдебно производство” и РУ-Котел, под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен. 

Новини Сливен

ПРОВЕДЕ СЕ РАБОТНА СРЕЩА С РАЙОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ

Заместник-областният управител Антоний Андонов и главният секретар на Областна администрация Сливен Кирил Аврамов проведоха работна среща с членовете на Районната избирателна комисия. В началото на срещата заместник-областният управител подчерта традиционно

Новини Сливен

УПРАВИТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКАТА ФИРМА „ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ ЕООД“ ЕНЧО ПЕТРОВ ПОЗДРАВЯВА ВСИЧКИ ЖЕНИ С 8 МАРТ

За мен е удоволствие да ви поздравя по случай Международния Ден на жената с пожелание за хубав, слънчев и емоционален празник! Празник, който ние, мъжете, дължим на жените за тяхната