РЕМОНТЪТ НА ЛИФТА В СЛИВЕН ТЕЧЕ ПО ГРАФИК
09.04.2024 1869 Прегледи

РЕМОНТЪТ НА ЛИФТА В СЛИВЕН ТЕЧЕ ПО ГРАФИК

Ремонтът на въжената линия до Карандила тече по график. Това стана ясно след като кметът Стефан Радев и заместник-кметът Румен Иванов посетиха обекта на място.

Дейностите започнаха в края на миналата година. След тяхното приключване лифтът ще бъде почти изцяло реновиран. Стълбовете ще бъдат заздравени. Предвиждат се нови редуктори, управление, двигатели и въжета. Седалките ще бъдат осъвременени и с възможност за качване на велосипеди. Нов облик ще придобият двете лифтени станции, като долната ще разполага с подходяща зала за различни събития. Тя ще бъде и допълнително укрепена.

Дейностите по въжената линия са по интегрирания проект на Община Сливен за развитие на туризма. Съоръжението е пуснато в експлоатация за първи път през 1974 година, като до този момент ремонт не е правен.

Предишна ЧЕРВЕНО АУДИ СЕ ОБЪРНА ДО СТАДИОНА В СЛИВЕН /обновена/
Следваща ЛЕКАР ОТ МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ СЕ ВКЛЮЧИ В КАМПАНИЯТА „ЧУЙ МЕ! НИТО ЕДИН ПОВЕЧЕ!“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОДПАЛВАЧЪТ НА ДИСКОТЕКАТА „САКС“ ПОИСКА СВОБОДА, ОТКАЗАХА МУ

Окръжен съд – Сливен потвърди определение на Районен съд Сливен, с което по отношение на обвиняемия Т. Д. Б.  е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Т. Д. Б.

Новини Сливен

УБИЕЦЪТ ОТ СЛИВЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА 72 ЧАСА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ НА ОКРЪЖНАТА ПРОКУРАТУРА

Окръжна прокуратура – Сливен задържа за срок до 72 часа Тодор Й. Той е обвинен за това, че умишлено е умъртвил 39-годишен мъж. Престъплението е осъществено на 02.06.2020 г. в

Новини Сливен

ОБСЛЕДВАХА СТАРИЯ БРЯСТ С ИМПУЛСЕН ТОМОГРАФ

Обследване на Стария бряст със специален уред – импулсен томограф, се извърши вчера. Той беше поставен около ствола на дървото на височина 1,20 м – 1,30 м. Уредът е неинвазивен. Изпуска механични