РЕКОРДЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ В КОНКУРСА „СОЗОПОЛСКА ДЪГА“

РЕКОРДЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ В КОНКУРСА „СОЗОПОЛСКА ДЪГА“

В продължение на три дни Созопол се превръща в столица на фолклорната магия и народното песенно и музикално творчество. Националният Фолклорен  конкурс„ Созополска дъга“ ще се проведе за четвърти път и се посвещава на Деня на християнското семейство и християнската младеж. Целта на фестивала е да даде сцена на най- добрите изпълнители на фолклорна музика, песни и танци в България, а Созопол да се утвърди като фестивален град не само през летния сезон.

Конкурсът ще се проведе на 16,17 и 18 ноември /петък, събота и неделя/ в Народно Читалище“ Отец Паисий 1896“ град Созопол.

Интересът към  събитието  привлече  рекорден брай участници в различни възрастови групи и категории от  самодейци от читалища в Бургас, Варна, Добрич, Карнобат, Провадия, Русе, Сунгурларе и др, както и изявени изпълнители на народна музика и танци от община Созопол. Община Созопол ще бъде представен от Детска фолклорна група “Осем,девет,десет”, Трио “Систърс” и ДФГ “Равногорче” към НЧ ”Ради Хаджиев”-с.Равна гора и Смесена битова група, Мъжка фолклорна група и ДФГ “Росенче” към НЧ”Ангел Величков 1902”-с.Росен.

Над 500 индивидуални и групови участници бележат рекорд на тозгодишното издание на фолклорния конкурс, които ще представят своя талант пред созополска публика.  Своето представяне в категориите Народно пеене и Танци участниците ще започнат от 10.00 ч. на 17 ноември и от 9.00 ч на 18 ноември. Квалитетно жури с председател народната певица Калинка Сгурова ще оценява изпълненията на участниците. Журито е в състав: Светла Караджова, народна певица, Йордан Станимираво и Росен Богданов- хореаграфи, Юлия Цанкова и Валентин Атанасов- БНР, Николай Докторов и Павлинка Тодорова- преподаватели в Националното музикално училище- гр. Варна, Саша Стоева- председател на РКЦ- Варна и музикалния педагог Цветана Кехайова.

Гала концертът и награждаването на участниците  ще бъде от 18.00 часа в неделя. Най- добрите ще получат награди и грамоти.

Националният  Фолкларен конкурс„ Созополска дъга” е продължение на активната политика на Община Созопол да подкрепя и развива детския талант, както и да обогатява културния календар с високохудожествени събития. Той се провежда под патронажа на кмета на община Созопол Панайот Рейзи.

Предишна КРАЖБА НА ЧАНТА ОТ ВЪЗРАСТНА ЖЕНА И ГРАБЕЖ НА ЗЛАТЕН СИНДЖИР ЗА БЛИЗО 3000 ЛЕВА СА РАЗКРИЛИ КРИМИНАЛИСТИ
Следваща СРЕЩА ЗА СПАСЯВАНЕТО НА ЕВРЕИТЕ В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРЕВЪРНА В ПРАЗНИК НА КУЛТУРНОТО РАЗНООБРАЗИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Ако на вилата ми открият нефт, странно, но държавата смята, че е неин… Но ако открият канабис – той е мой… Съпруг предлага на жена си: – Скъпа, хайде довечера

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Джон отива при сър Ричард: – Сър, някой е изписал мръсна дума за Вас в двора с урина. Господарят му наредил да направи разследване. – Сър, добрата новина е, че

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Катаджия спира една кола и казва: – Вие сте първият минал през това кръстовище без нарушение. Ето Ви 1000 лв. – Оха! Ще си купя книжка. – Нямате книжка ли?

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

one + sixteen =