РЕКОРДЕН БРОЙ СЪСТЕЗАТЕЛИ УЧАСТВАХА В ЩАФЕТАТА „ОСВОБОДИТЕЛ“ ТАЗИ ГОДИНА
март 3, 2018 2158 Прегледи

РЕКОРДЕН БРОЙ СЪСТЕЗАТЕЛИ УЧАСТВАХА В ЩАФЕТАТА „ОСВОБОДИТЕЛ“ ТАЗИ ГОДИНА

За 54-ти път в Сливен се проведе лекоатлетическата щафета „Освободител“, посветена на 3 март – национален празник на България, ден на Освобождението на страната ни от османско иго. Стартът беше даден на площад „Хаджи Димитър“. В надпреварата се включиха рекорден брой участници – над 180. Те преминаха по улица „Г.С.Раковски“ и финишираха до паметника на Панайот Хитов. Маршрутът беше от 1170 метра. Участниците бяха разпределени в три възрастови групи – 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас.

В първа възрастова група победиха лекоатлетите от ОУ „Д-р Иван Селимински”. Второ място спечелиха учениците от ППМГ „Добри Чинтулов”, а трети се класираха децата от ОУ „Х. Димитър” – с. Селиминово.

При втора възрастова група първото място заеха учениците от ППМГ „Добри Чинтулов”, второ –и ПГПЗЕ „З. Стоянов”, трето – от ПГИ „Проф.д-р Димитър Табаков”.

В трета възрастова група победители са лекоатлетите от ППМГ „Добри Чинтулов, втори са от ХГ „Дамян Дамянов”, а трети – от ПГПЗЕ „Захари Стоянов”.

Победителите бяха наградени от кмета Стефан Радев. Общината осигури купи, грамоти и индивидуални награди за класиралите се отбори на 1,2 и 3 място. Награди получи и всеки един от състезателите, участвали в щафетата.

Предишна КОСТА КАРАНАШЕВ: "НИЕ ТРЯБВА ДА ПОМНИМ ИСТОРИЧЕСКИТЕ ДАТИ И ДА ВЪЗПИТАВАМЕ СЕБЕ СИ И ДЕЦАТА СИ В ЦЕННОСТИТЕ, КОИТО ТЕ НИ НОСЯТ"
Следваща ГРАДЪТ НА 100-ТЕ ВОЙВОДИ - СЛИВЕН, ОТБЕЛЯЗА 3 МАРТ С ШЕСТВИЕ, ПРЕДВОЖДАНО ОТ 140-МЕТРОВ ТРИБАГРЕНИК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

4 ДОСЪДЕБНИ ПРОИЗВОДСТВА ЗА НАРУШАВАНЕ НА КАРАНТИНАТА В СЛИВЕН

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с ограничаване разпространението на  COVID-19. През изминалото денонощие служители на ОДМВР-Сливен са извършили 578

Новини Сливен

СНАБДЯВАНЕТО С ПИТЕЙНА ВОДА В СЛИВЕН БЕ ОБСЪДЕНО НА СРЕЩА ПРИ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ

Снабдяването с питейна вода в Сливен и нарасналите разходи на „В и К – Сливен“ за доставката на вода бяха обсъдени на извънредна среща при областния управител Чавдар Божурски с

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН С ОТЛИЧИЕ ОТ ИНСТИТУТА ПО ПУБЛИЧНА АДМИНИСТРАЦИЯ

Община Сливен получи още едно отличие за изминалата 2022 г. То е от провел се конкурс за добри практики на Института по публична администрация. Основната му цел е да се

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

2 × four =