РЕГИОНАЛНА МЛАДЕЖКА СРЕЩА – ДЕБАТ „АЗ ИЗБИРАМ „ЗА“ ЕВРОПА“ ОТКРИХА ЕВРОДЕПУТАТЪТ ВЛАДИМИР УРУЧЕВ И КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ
22.06.2018 1442 Прегледи

РЕГИОНАЛНА МЛАДЕЖКА СРЕЩА – ДЕБАТ „АЗ ИЗБИРАМ „ЗА“ ЕВРОПА“ ОТКРИХА ЕВРОДЕПУТАТЪТ ВЛАДИМИР УРУЧЕВ И КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ

В зала „Май“ се състоя регионална младежка среща – дебат „Аз избирам „За“ Европа“, която беше открита от евродепутата Владимир Уручев и кмета Стефан Радев.
Форумът беше посветен на предстоящите избори за Европейски парламент и насочен към млади хора на възраст 17-18 години, които ще гласуват за първи път през следващата година.
В него участваха гимназисти от Сливен, Велико Търново, Шумен, Разград и Търговище.
„Това, което България постигна през годините, в които е член на Европейския съюз е много сериозно. Колкото повече информация се предоставя за европейските институции и за това, как те функционират, толкова повече ще разбираме какви са механизмите, които пряко влияят върху нашия живот. Надявам се след днешната среща да си тръгнете още по-запалени за европейската идея“, каза кметът по време на откриването.
„България направи едно успешно председателство на Съвета на Европейския съюз. Темата за Западните балкани не само беше повдигната, но беше извършен и пробив, за да се решат много от проблемите, които спираха този регион да върви напред. За младите хора е важно да бъдат ориентирани, да следват целите си и да ги постигат“, заяви евродепутатът Владимир Уручев.
Приветствие към всички присъстващи отправиха и заместник – областният управител Димитринка Петкова и заместник – кметът Стоян Марков, които бяха сред официалните гости.
По време на дебата бяха дискутирани проблемът с миграцията в Европа и българското европредседателство. Участниците имаха възможност да поставят своите виждания и мнения по различни въпроси.
След срещата, гостите разгледаха Старият бряст, паметника на Хаджи Димитър и посетиха Регионалния исторически музей и къща – музей „Хаджи Димитър”.
Организатори са Европейските информационни центрове „Европа Директно” – Велико Търново, Сливен и Шумен, със съдействието на Община Сливен.

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН БЕШЕ ДОМАКИН НА ЗАСЕДАНИЕ НА УС НА АСОЦИАЦИЯ "ОБЩИНСКИ ГОРИ"
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДРЯВАТА ТИГАНИЦА – ЗВЕЗДАТА НА КОТЕЛ

Общинският туристически информационен център в гр. Котел посрещна днес фенове на котленската „звезда“– традиционната ‘‘Къдрява тиганица‘‘. Организаторите на събитието – клуб ‘‘Храна, традиции и култура‘‘, старателно се бяха постарали да

Новини Сливен

ОБЩИНА КОТЕЛ ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА СЕМЕЙНА РИСУНКА И СТИХОТВОРЕНИЕ

Конкурсът се организира във връзка със светлия християнски празник Въведение Богородично, честван още като ден на християнското семейство. Идеята е, чрез съвместната работа на деца и възрастни, да се припомнят

Новини Сливен

ЕДИН ТОН БОБ ИЗГОРЯ ПРИ ПОЖАР В СЛИВЕНСКИЯ КВ. „РЕЧИЦА“

Един тон боб изгоря при голям пожар в склад за пакетиране на хранителни продукти в сливенския кв. „Речица“, научи Sliveninfo. Огънят е пламнал в четвъртък по обяд. Предполага се, че

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

eight + twelve =