РЕГИОНАЛНА МЛАДЕЖКА СРЕЩА – ДЕБАТ „АЗ ИЗБИРАМ „ЗА“ ЕВРОПА“ ОТКРИХА ЕВРОДЕПУТАТЪТ ВЛАДИМИР УРУЧЕВ И КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ
юни 22, 2018 1078 Прегледи

РЕГИОНАЛНА МЛАДЕЖКА СРЕЩА – ДЕБАТ „АЗ ИЗБИРАМ „ЗА“ ЕВРОПА“ ОТКРИХА ЕВРОДЕПУТАТЪТ ВЛАДИМИР УРУЧЕВ И КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ

В зала „Май“ се състоя регионална младежка среща – дебат „Аз избирам „За“ Европа“, която беше открита от евродепутата Владимир Уручев и кмета Стефан Радев.
Форумът беше посветен на предстоящите избори за Европейски парламент и насочен към млади хора на възраст 17-18 години, които ще гласуват за първи път през следващата година.
В него участваха гимназисти от Сливен, Велико Търново, Шумен, Разград и Търговище.
„Това, което България постигна през годините, в които е член на Европейския съюз е много сериозно. Колкото повече информация се предоставя за европейските институции и за това, как те функционират, толкова повече ще разбираме какви са механизмите, които пряко влияят върху нашия живот. Надявам се след днешната среща да си тръгнете още по-запалени за европейската идея“, каза кметът по време на откриването.
„България направи едно успешно председателство на Съвета на Европейския съюз. Темата за Западните балкани не само беше повдигната, но беше извършен и пробив, за да се решат много от проблемите, които спираха този регион да върви напред. За младите хора е важно да бъдат ориентирани, да следват целите си и да ги постигат“, заяви евродепутатът Владимир Уручев.
Приветствие към всички присъстващи отправиха и заместник – областният управител Димитринка Петкова и заместник – кметът Стоян Марков, които бяха сред официалните гости.
По време на дебата бяха дискутирани проблемът с миграцията в Европа и българското европредседателство. Участниците имаха възможност да поставят своите виждания и мнения по различни въпроси.
След срещата, гостите разгледаха Старият бряст, паметника на Хаджи Димитър и посетиха Регионалния исторически музей и къща – музей „Хаджи Димитър”.
Организатори са Европейските информационни центрове „Европа Директно” – Велико Търново, Сливен и Шумен, със съдействието на Община Сливен.

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН БЕШЕ ДОМАКИН НА ЗАСЕДАНИЕ НА УС НА АСОЦИАЦИЯ "ОБЩИНСКИ ГОРИ"
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НА 23 ЮЛИ Е РОДЕН ГОЛЕМИЯТ СЛИВЕНСКИ АРХИТЕКТ МЕТОДИ ТОТЕВ

На вчерашния 23 юли е роден големият сливенски архитект Методи Тотев, припомнят от блога на читалище „Зора“. На 23 юли 1927 година в Сливен е роден арх. Методи Тотев.  След

Новини Сливен

ДИМИТЪР СЯРОВ: ОТ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ТРИБУНА ЩЕ ПОИСКАМ ОСТАВКАТА НА КМЕТА НА НОВА ЗАГОРА, АКО НЕ СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМЪТ С ВЪЗДУХА

Като депутат ще поискам оставката на кмета на Нова Загора Николай Грозев от парламентарната трибуна, ако в най-скоро време не бъде решен проблемът със замърсяването на въздуха от инсталацията на

Новини Сливен

ОТ ОРГАНИЗАЦИЯ „БЪЛГАРСКА ПРАСКОВА“ НАСТОЯВАТ ДА СЕ ЗАПАЗЯТ НАЕМНИТЕ ЦЕНИ НА ТЪРЖИЩЕТО ЗА ПЛОДОВЕ

Производителите на праскови от регион Сливен разпространиха при откриването на ежегодния празник „Златна праскова“ днес в сливенското с. Гавраилово декларация за „запазване статута и собствеността“ на Тържището за плодове, зеленчуци

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

two × 3 =