РЕГИОНАЛНА ДИРЕКЦИЯ ПБЗН В СЛИВЕН ИЗЛЪЧИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ОБЛАСТНИЯ ЕТАП ОТ  НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „ПОЖАРНИКАР НА ГОДИНАТА-2023”
25.01.2024 2830 Прегледи

РЕГИОНАЛНА ДИРЕКЦИЯ ПБЗН В СЛИВЕН ИЗЛЪЧИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ОБЛАСТНИЯ ЕТАП ОТ НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „ПОЖАРНИКАР НА ГОДИНАТА-2023”

Днес в тържествена обстановка в сградата на РСПБЗН-Сливен бяха наградени победителите в областния етап на Националния конкурс „Пожарникар на годината“ за 2023-та година. Отличените служители са наградени с плакети и „Писмена похвала” със заповед на директора на РДПБЗН-Сливен комисар Денчо Чомаков. 

Признание за своята работа получиха пожарникари от Районните служби в Сливен , Котел и Нова Загора. Младши експерт Марин Бакалов – началник на дежурна смяна в РСПБЗН-Котел, е победител в раздел „Пожарогасителна дейност“. Кристиян Борисов – инспектор в група „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност“ в РСПБЗН-Сливен, е победител в раздел „Контролна дейност”.

Комплексен победител е главен инспектор Васил Василев – началник на РСПБЗН – Нова Загора. Пред своите колеги той сподели, че не приема отличието като лична наградата, а като признание за добрата работа, което е резултат от общите усилия на целия екип на Районната служба в Нова Загора.

В категория „Партньори на ГДПБЗН” бе отличен Марин Радулов Радулов, предприемач от  село Малко Чочовени, за неговия личен принос в потушаването на голям горски пожар през лятото на 2023-та година, възникнал в землищата на селата Гавраилово и Малко Чочовени. С помощта на предоставената от него техника пожарът е  ликвидиран и са спасени стотици декари горски масиви и къщи в населените места.

Отличените служители ще участват в заключителния национален етап на конкурса „Пожарникар на годината-2023г.“, който ще се проведе в началото на месец февруари в град  София. Да им пожелаем успех.

Предишна В СЛИВЕН ТРАДИЦИОННИЯТ БАЗАР ЗА МАРТЕНИЦИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ОТ 12 ФЕВРУАРИ ДО 1 МАРТ
Следваща СТЕФАН РАДЕВ, КМЕТ НА СЛИВЕН: ОБЩИНИТЕ СА ЕДНИ ОТ НАЙ-СЛОЖНИТЕ ОБЩЕСТВЕНИ СИСТЕМИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГЛАВНИТЕ АРТЕРИИ В СЛИВЕН СА ОБРАБОТЕНИ СРЕЩУ ЗАЛЕДЯВАНЕ, ОБЩИНСКИТЕ ПЪТИЩА СА ПРОХОДИМИ ПРИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ

Всички главни артерии на града са обработени с противообледенителни материали, съобщи Николай Бакърджиев, началник – отдел „Екология“. Това е станало от 3 до 5 часа тази сутрин, за да се

Новини Сливен

НАП ЗАТВОРИ КИТАЙСКИ РЕСТОРАНТ В СЛИВЕН

Националната Агенция за Приходите затвори един от двата китайски ресторанта в Сливен – този до болница „Хаджи Димитър“. Бистрото е запечатано. И ще остане така до 14 януари, видя репортер

Новини Сливен

ОПЕРНИЯТ ПЕВЕЦ ОТ СЛИВЕН КАМЕН ЧАНЕВ Е ТАЗГОДИШНИЯТ НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА „ЕМИЛ ЧАКЪРОВ“ В БУРГАС

Един от десетте световни топтенори – българинът Камен Чанев, ще получи тази година от Община Бургас наградата на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“. Той ще изпълни ролята на Калаф в