РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ“ – СЛИВЕН ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА СЕ ВКЛЮЧВА С РАЗЛИЧНИ ИНИЦИАТИВИ В ЦИФРОВА СЕДМИЦА 2019 (ALL DIGITAL WEEK  2019)
март 28, 2019 712 Прегледи

РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ“ – СЛИВЕН ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА СЕ ВКЛЮЧВА С РАЗЛИЧНИ ИНИЦИАТИВИ В ЦИФРОВА СЕДМИЦА 2019 (ALL DIGITAL WEEK 2019)

В Цифровата седмица (ALL DIGITAL WEEK) – 2019г., РБ “Сава Доброплодни“ организира семинари със студенти от Инженерно-педагогически факултет – Сливен към ТУ-София на тема: “Изграждане на безопасност и доверие в технологиите чрез разработване на умения за киберсигурност” и обучения „Първи стъпки в програмирането с робота Финч” по проект „Generation Code”, в които се включиха ученици от 4 клас на СУ ”Йордан Йовков”- Сливен.

Кампанията ALL DIGITAL WEEK се провежда от 2010г. Това е ежегодна кампания за повишаване на цифровата грамотност и използването на цифровите технологии и се провежда от центрове за компетентност, библиотеки, училища и неправителствени организации в цяла Европа. Всяка година в рамките на Цифровата седмица над 100 000 европейски граждани участват в събития за запознаване с цифровата трансформация и нейните последици. Тази година Цифровата седмица се провежда от 25 до 31 март и има за цел да се повиши осведомеността за значението на медийната грамотност в ЕС и да се подчертаят различни съществуващи инициативи, по-специално тези на регионално и национално равнище. На равнище ЕС основното събитие е организирането на конференция на високо равнище, чийто домакин е комисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел.

Високото ниво на медийна грамотност е ключов фактор, който позволява на гражданите да вземат информирани решения в цифровата ера. В тази светлина медийната грамотност е предпоставка за една жизнена, модерна демокрация и важна тема с оглед на предстоящите европейски избори през май 2019 г.

Кампанията в България се координира от Фондация „Глобални библиотеки-България”. Основна целева група са младите хора на възраст между 12 – 18 г. като се организират и събития, запознаващи с целите на Цифровата седмица и другите потребители на библиотеките.

Предишна ШОФЬОР НА ПЕЖО Е ЗАЛОВЕН ДА КАРА СЛЕД УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ
Следваща ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ЖГЕРБ - СЛИВЕН ИНИЦИИРА КАМПАНИЯТА "ДА ПОСРЕЩНЕМ СВОЯ БАЛ С УСМИВКА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЦИК ИЗЛЕЗЕ С РЕШЕНИЕ ЗА РЪКОВОДНИ ДЛЪЖНОСТИ В РИК СЛИВЕН

Централната избирателна комисия излезе с решение в петък за местата на зам.-председатели и секретар в РИК – Сливен. Преди минути стана ясно, че зам.-председатели на Районната избирателна комисия стават Росица

Новини Сливен

НОВА АКЦИЯ ЗА ПОЛЗАТА ОТ ВАКСИНИТЕ ЗАПОЧНА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Областната администрация в Сливен съвместно с РЗИ и младежки организации ще проведат поредна акция за ползите от ваксините, съобщиха от областната администрация.  Ще бъдат разпространени брошури и други нагледни материали за

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИТЕ СИМФОНИЦИ ПРАЗНУВАТ

Галаконцерт по случай 90-я рожден ден на Симфоничен оркестър – Сливен, под диригентството на Владимир Кираджиев. Участват: „Българска рапсодия“ от Мишо Тодоров и лауреати на Първия международен конкурс за млади

1 коментар

  1. comprar reseñas google
    април 30, 20:17

    … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: sliveninfo.bg/рб-сава-доброплодни-сливен-за-поредн/ […]

Остави коментар

16 + 15 =