РАЯН, ВЛАДИМИР И ЗЛАТОМИР ОТ ГИМНАЗИЯ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ ДОКАЗАХА, ЧЕ СА УНИКАЛНИ ПРОГРАМИСТИ
06.12.2022 1155 Прегледи

РАЯН, ВЛАДИМИР И ЗЛАТОМИР ОТ ГИМНАЗИЯ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ ДОКАЗАХА, ЧЕ СА УНИКАЛНИ ПРОГРАМИСТИ

Трето място завоюва Раян Камаринчев от 8.в клас на ППМГ Сливен в Националния есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“, провел се в периода 2-4 декември 2022 г. в гр. София. Четвърто и пето място в същия турнир заслужиха Златомир Желев и Владимир Вълков от 12.в клас.

Турнирът се организира от МОН, РУО – София-град и НПМГ „Акад. Л. Чакалов“. Официални спонсори на състезанието са компаниите Musala soft, Sap Labs, Superhosting.bg и TelebitPro.

Раян се състезава в направление „Софтуерни приложения“ с проект „Генератор на седмично разписание“, за защитата на който получи 81 т.  Разработката представлява десктоп приложение под Windows на С#, в което е използван генетичен алгоритъм. Сред тримата призьори той единствен е осмокласник.

Златомир се представи в направление „Разпределени приложения“, в което представи проекта си „Електронен Ебулиометър“ – приложение за измерване и отчитане на алкохолното съдържание в напитките, а Владимир защити проекта си „WiFi Tracker“ – устройство за проследяване и контрол на трафика.

За да участва в състезанието, всеки участник трябва да предостави проекта си на Националната комисия предварително чрез регистрационната система за организация на турнира. Учениците са длъжни да качат цялата информация, свързана с проекта (изходни и изпълними кодове, документация, презентация и други необходими файлове) в интернет (dropbox.com, dox.bg, MS Sky Drive, Google Docs и др.) и да споделят връзката, за да може комисията да ги прегледа предварително. Предоставянето на изходен код на софтуерния продукт, реализиращ проекта, е задължително условие за допускането до защита.

Предишна БЛИЗО 4 000 СА ИМЕНИЦИТЕ НА НИКУЛДЕН В ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПОСРЕЩНА СПЕЦИАЛНИ ГОСТИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 10. 09. 2019 г. (вторник) до 14.00 ч е прекъснато водоподаването в центъра на гр. Сливен

Новини Сливен

МИТНИЧАРИ ОТКРИХА НЕЛЕГАЛНА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ КРАЙ НОВА ЗАГОРА

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване” иззеха 590 литра нелегален енергиен продукт с характеристики на дизелово гориво и уреди за зареждане при проверка на паркинг край селище

Новини Сливен

НА ЙОРДАНОВДЕН КРЪСТЪТ ЩЕ СЕ ХВЪРЛЯ ОТ НОВИЯ МОСТ В КВ. „КОЛЬО ФИЧЕТО“

На 6 януари – Богоявление кръстът в Сливен ще бъде хвърлен от новия мост в кв. „Кольо Фичето, а преди това ще има литийно шествие и Велик Богоявленски водосвет. Това