РАЯН, ВЛАДИМИР И ЗЛАТОМИР ОТ ГИМНАЗИЯ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ ДОКАЗАХА, ЧЕ СА УНИКАЛНИ ПРОГРАМИСТИ

РАЯН, ВЛАДИМИР И ЗЛАТОМИР ОТ ГИМНАЗИЯ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ ДОКАЗАХА, ЧЕ СА УНИКАЛНИ ПРОГРАМИСТИ

Трето място завоюва Раян Камаринчев от 8.в клас на ППМГ Сливен в Националния есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“, провел се в периода 2-4 декември 2022 г. в гр. София. Четвърто и пето място в същия турнир заслужиха Златомир Желев и Владимир Вълков от 12.в клас.

Турнирът се организира от МОН, РУО – София-град и НПМГ „Акад. Л. Чакалов“. Официални спонсори на състезанието са компаниите Musala soft, Sap Labs, Superhosting.bg и TelebitPro.

Раян се състезава в направление „Софтуерни приложения“ с проект „Генератор на седмично разписание“, за защитата на който получи 81 т.  Разработката представлява десктоп приложение под Windows на С#, в което е използван генетичен алгоритъм. Сред тримата призьори той единствен е осмокласник.

Златомир се представи в направление „Разпределени приложения“, в което представи проекта си „Електронен Ебулиометър“ – приложение за измерване и отчитане на алкохолното съдържание в напитките, а Владимир защити проекта си „WiFi Tracker“ – устройство за проследяване и контрол на трафика.

За да участва в състезанието, всеки участник трябва да предостави проекта си на Националната комисия предварително чрез регистрационната система за организация на турнира. Учениците са длъжни да качат цялата информация, свързана с проекта (изходни и изпълними кодове, документация, презентация и други необходими файлове) в интернет (dropbox.com, dox.bg, MS Sky Drive, Google Docs и др.) и да споделят връзката, за да може комисията да ги прегледа предварително. Предоставянето на изходен код на софтуерния продукт, реализиращ проекта, е задължително условие за допускането до защита.

Предишна БЛИЗО 4 000 СА ИМЕНИЦИТЕ НА НИКУЛДЕН В ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПОСРЕЩНА СПЕЦИАЛНИ ГОСТИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НЧ „ХРИСТО БОТЕВ – 1920“ ОТБЕЛЯЗА 75 ГОДИНИ ОТ СПАСЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИ

Народното читалище „Христо  Ботев – 1920“ в новозагорското село Млекарево се включи в серията от инициативи в Сливенска област, посветени на 75-тата годишнина от спасяването на българските евреи. Жителите на селото

Новини Сливен

ПОСТАВЯТ НОВИ ЛАМПИ НА СВЕТОФАРА НА КРЪСТОВИЩЕТО МЕЖДУ „СТЕФАН СТАМБОЛОВ“ И „ГЕОРГИ ДАНЧЕВ“

Община Сливен започва подмяна на светофарните секции на кръстовището между булевардите „Стефан Стамболов и „Георги Данчев“. Ще се сменят лампите на всички 28 светофарни секции с нови LED-лампи и ще

Новини Сливен

ДИМИТЪР СЯРОВ: ДА СЕ ФОКУСИРАМЕ В ГЛАВНОТО – УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОМЯНАТА

В предизборна кампания, двойна при това, политическите страсти много по-лесно от обичайното се разгарят по един или друг случай. Коментарите по повод министерстването на Кирил Петков и решението на КС