РАЗПРЕДЕЛИХА ДЪРЖАВНАТА И ОБЩИНСКАТА СУБСИДИЯ НА ЧИТАЛИЩАТА ЗА 2024 ГОДИНА
09.04.2024 409 Прегледи

РАЗПРЕДЕЛИХА ДЪРЖАВНАТА И ОБЩИНСКАТА СУБСИДИЯ НА ЧИТАЛИЩАТА ЗА 2024 ГОДИНА

За поредна година читалищата от община Сливен ще получат финансов стимул от държавата и от бюджета на Общината. Това стана ясно след провелото се заседание на Комисията за разпределение на държавната и общинска субсидии на читалищата от община Сливен. В състава на комисията влизат представители на действащите читалища в общината – председатели и секретари. Член на комисията е зам.-кметът Пепа Чиликова.

Държавната субсидия за читалищата в община Сливен за финансовата 2024 г. възлиза общо на над 1 млн. и 700  хил. лв. След единодушно гласуване на Комисията, средствата бяха разпределени сред културните средища, които са предали отчет и доклад за дейността си през 2023 г.

В дневния ред на заседанието беше включено и разпределение на общинската субсидия. Вече пета година културните средища имат възможност да кандидатстват пред Община Сливен с проекти за финансиране на свои дейности. То е в размер на 30 хил. лв. За всяка календарна година кандидатстването се извършва в рамките на две сесии. На първата за тази година, са били подадени 24 проектни предложения. Общата сума на средствата, които ще бъдат разпределени сред одобрените кандидати възлиза на 12 400 лв., стана ясно още на заседанието. Остатъкът от сумата, предвидена в субсидията, ще бъде причислен за следващата сесия. Тя се планира през месец юни.

Желаещите читалища да кандидатстват за финансиране могат да го направят в срок от 1 до 30 юни.

Предишна ПОЖАР ЗА ДЕПО ЗА РАЗКОМПЛЕКТОВАНЕ НА АВТОМОБИЛИ В КВ. "РЕЧИЦА"
Следваща ППМГ СЛИВЕН ЩЕ РЕМОНТИРА СТАРАТА СГРАДА НА ГИМНАЗИЯТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТКРИ ШАМПИОНАТА ПО ДРИФТ В СЛИВЕН

Първият кръг от „Български дрифт шампионат” стартира в Сливен. Официалното откриване се състоя на площад „Хаджи Димитър”. Кметът Стефан Радев привества участниците и пожела успех в състезанието, което ще се

Новини Сливен

РУМЕН БОЗУКОВ: БЕЗПЛАТНИЯТ ТРАНСПОРТ В СЛИВЕН МОЖЕ ДА СТАНЕ РЕАЛНОСТ

Безплатният транспорт в Сливен може да стане реалност. По този начин ще се облекчи животът на всеки в нашия град. Разходите за транспорт при ниските заплати, които получават огромна част

Новини Сливен

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ ПЛАМЕН ИВАНОВ, УПРАВИТЕЛ НА ФИРМА „ЗЛАТНА БЕЛКА“

Уважаеми колеги, контрагенти и партньори, Позволете ми да Ви поздравява с настъпващите Коледни и Новогодишни празници. Нека всички дочакаме една по-успешна година. И за бизнеса, и за нашите многобройни клиенти.