РАЗПРЕДЕЛИХА ГОДИШНАТА СУБСИДИЯ ЗА ЧИТАЛИЩАТА В ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ЗА 2024 ГОДИНА
30.01.2024 179 Прегледи

РАЗПРЕДЕЛИХА ГОДИШНАТА СУБСИДИЯ ЗА ЧИТАЛИЩАТА В ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ЗА 2024 ГОДИНА

На 30 януари 2024 г. в  Нова Загора се събра Комисията за разпределение на годишната субсидия за читалищата, назначена със заповед на кмета на Общината Галя Захариева. На срещата бяха обсъдени тенденциите в развитието на читалищната дейност на територията на общината и коментирани редица възникнали проблеми. Взето бе решение за разпределение на средствата между 32-те действащи читалища на територията на община Нова Загора. Кметът Галя  Захариева изказа впечатленията си от изминалата 2023 г. и извършеното от културните институции в региона, като изрази отново готовността на общинското ръководство да подпомага дейността им и през  2024 г.

Съгласно указанията на Министерството на културата през 2024 г. субсидираната численост в общината се запазва на 66. Стандартът за една субсидирана единица през тази година е  завишен с 15,50 % и е в размер на 16 744 лв.

Предишна БРАМС, МЕНДЕЛСОН
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПОЧНА ПОДМЯНА НА ОСВЕТЛЕНИЕТО В КВАРТАЛ „КЛУЦОХОР“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: БЮДЖЕТЪТ ЗА 2020 ГОДИНА НАДГРАЖДА ПОСТИГНАТОТО ДО МОМЕНТА

С 27 гласа „за“ местният парламент прие на днешното си редовно заседание бюджета на община Сливен за 2020 година. По думите на кмета Стефан Радев проектобюджетът за настоящата година затвърждава

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 21.02.2020г. (петък) до 14.00 ч. ще бъде прекъснато водоподаването в част от индустриална зона – в

Новини Сливен

ОТВАРЯТ ДЕТСКА ГРАДИНА ЗА РОДИТЕЛИ В ОБЩНОСТЕН ЦЕНТЪР – СЛИВЕН

Общностен център – Сливен кани всички родители на деца до 7 години за дискусия на теми, свързани с процесите на детското развитие и израстване. Детската градина за родители е безплатна.