РАЗКРИТИ СА COVID – КАБИНЕТИ И ОЩЕ ЛАБОРАТОРИИ ЗА PCR – ТЕСТОВЕ

РАЗКРИТИ СА COVID – КАБИНЕТИ И ОЩЕ ЛАБОРАТОРИИ ЗА PCR – ТЕСТОВЕ

В три лечебни заведения в Сливен са разкрити  COVID-кабинети за преглед на пациенти на място. Това стана с решение на Областния кризисен щаб.

В МБАЛ – Сливен към ВМА – София /военната болница/ консултация с лекар-инфекционист може да бъде получена от 9 до 11 и от 13 до 15 часа. В „ДКЦ-1“ЕООД  пулмолог приема пациенти от 10 до 17 часа. Кабинетът към „ДКЦ – Сливен“ООД работи от 9 до 12 и от 14 до 17 часа, консултациите дават невролог, гастроентеролог и ендокринолог.

Със заповед на здравния министър от 14 декември в Сливен работят още две лаборатории, където се правят PCR-тестове за доказване на COVID-19. Това са лабораториите в областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и в медицински център „Лайф – Сливен“ ООД. От началото на епидемията изследвания се провеждат в две самостоятелни медико-диагностични лаборатории – „Лина“ ЕООД и „Рамус“ ООД. От неотдавна работи и лабораторията към МБАЛ „Хаджи Димитър“.

Във всички многопрофилни болници за активно лечение на територията на областта са разкрити легла и са осигурени екипи за лечение на пациенти с коронавирусни инфекции. Плановите хоспитализации са спрени.

При наличие на симптоми, гражданите трябва да се самоизолират и да се консултират с личния си лекар. Той ще направи преценка на състоянието им и при необходимост може да насочи пациента за извършване на  PCR-тест и други изследвания.

В сайта на РЗИ е публикуван списък на общопрактикуващите лекари, техните заместници и звената за неотложна помощ, поместени са и телефоните за контакти. Списъкът може да бъде видян и в сайта на областната администрация https://regionsliven.com/news/347512.

 

Предишна ОДФ СЛИВЕН ЗАПОЧНА РАЗДАВАНЕ НА ТАБЛЕТИ ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ
Следваща 1 469 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ПОЛСКО – БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКА КАМАРА ВЛАДИМИР РУСЕВ КАНИ В СЛИВЕН ПОСЛАНИКА НА РЕПУБЛИКА ПОЛША ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ИКОНОМИЧЕСКО СЪТРУДНИЧЕСТВО

Председателят  на Полско-Българска Търговска Камара Владимир Русев  ще бъде официален гост на тържествен концерт по случай полското председателство на Вишеградската група. Поканата е на Посолството на Република Полша в София

Новини Сливен

ЗА БРОЕНИ ЧАСОВЕ ПОЛИЦАИ РАЗКРИХА КРАЖБА НА ПАРИ И ДОКУМЕНТИ

За броени часове криминалисти на РУ-Котел разкриха кражба и върнаха на 84-годишна жена откраднати пари и документи. Полицейските служители започват работа по случая на 5 август, след получен сигнал в

Новини Сливен

РАЗКРИТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И МНОЖЕСТВО НАРУШЕНИЯ САМО ЗА ТРИ ЧАСА ПРИ ОПЕРАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН

За три часа бяха поставени под контрол главните входно-изходни участъци на град Сливен. Акцията е проведена вчера от 11,00 до 14,00 часа по разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар