РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ЗАДЪРЖАНИ ПРИ МАЩАБНА ОПЕРАЦИЯ НА ОДМВР – СЛИВЕН

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ЗАДЪРЖАНИ ПРИ МАЩАБНА ОПЕРАЦИЯ НА ОДМВР – СЛИВЕН

Акцията е проведена на територията на Сливен, Нова Загора, Котели и Твърдица, съвместно със сили на жандармерията, екипи на НАП и РДГ-Сливен

Специализираната операция е по разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков с цел  противодействие на наркоразпространението,  закононарушенията свързани с незаконния дърводобив и продажбата на дървесина, изкупуването на черни и цветни метали, проверки на заложни къщи, за установяване на вещи предмет на престъпление и контрабанда, незаконно производство, държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол, контрол по Закона за движение по пътищата.

На 14 февруари екипи на ОДМВР-Сливен, Зонално жандармерийско управление-Бургас, ТД НАП-Бургас, РДГ-Сливен и ДГС в Твърдица и Котел са извършили множество проверки за установяване на закононарушения и разкриване на престъпления. В поделенията на ОДМВР-Сливен са задържани 15 лица за извършени престъпления и съпричастност.

В хода на операцията е разкрита кражба на вещи и техника от вила в местността „Каменка“, собственост на 88-годишна жена. Извършителят е задържан-мъж на 28 години от Сливен.

Разкрита е кражба на 50 метра климатични тръби и други вещи от сватбен салон в град Сливен. Извършителят е установен и задържан- мъж на 26 години от град Сливен.

32-годишен криминално проявен мъж от град Сливен е задържан за кражба на мобилен телефон „Huawei Nova 10“ на стойност 1300 лева. Откраднатата вещ е намерена и приобщена към образуваното досъдебно производство.

28-годишен мъж е задържан за кражба на ел.инструмент от частен имат в село Сотиря.

Задържани са трима мъже от град Сливен за повреждане и унищожаване на 360 броя овощни дръвчета праскови от градина в землището на квартал „Речица“.

В хода на операцията са задържани мъж на 33 години и 54-годишна жена за притежание на наркотични вещества. При извършване на процесуално – следствени действия в жилището на мъжа в град Сливен е намерена и иззета суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана.  Жената е задържана в кв.“Надежда“ с 32 дози бяло кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин.

Установен и задържан е 33-годишен мъж от село Желю войвода, който управлявайки трактор е причинил материални щети на стойност около 5200 лева на оградата на стадиона в село Желю войвода.

Образувана е преписка за разпространение на цигари без бандерол в село Сотиря. Акцизната стока е предадени от жена на 46 години.

41-годишен водач на лек автомобил „БМВ“ е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена от екипи на сектор „Пътна полиция“ и сектор „Специални тактически действия“. Автомобилът е спрян на ул. „Г.С.Раковски“. Водачът е изпробван с техническо средство за употреба на наркотици. Пробата е извършена място, показала е положителен резултат. На водача и му е издаден талон за медицинско изследване. Образувано е досъдебно производство.

По време на операцията е спрян за проверка лек автомобил „Ауди А8“, управляван от мъж на 30 години от град Стара Загора. Водачът е представил неистинско свидетелство за управление на МПС- гръцки образец. Образувано е досъдебно производство.

Извършени са проверки в обекти по чл.26 от Закона за горите в цех за преработка и съхранение на дървесина в с.Кипилово, временен горски склад за съхранение и извозване на дървесина в землище на с.Кипилово и временен горски склад за съхранение и извозване на дървесина в землище на с.Ичера, проверени са  7 бр. автомобили, собственост на дружествата извозващи дървесина. При извършените проверки не се констатираха нарушения.

Два обекта са запечатани от служители на ТД НАП-Бургас. Обектите са в град Твърдица и са работили като магазини за хранителни стоки без наличие на фискално устройство. Съставени са протоколи и актове.

Разкрити са две домови кражби в град Твърдица и Шивачево. Задържан е 30-годишен мъж за притежание на наркотични вещества. Образувани са досъдебни производства.

В хода на операцията е установена незаконна сеч. На път ІІ-66 са спрени две превозни средства с животинска тяга, натоварени с дърва за огрев, незаконно добити в землището на град Нова Загора, собственост на „Напоителни системи“ ЕАД.

Задържани са двама мъже на 22 и 20 години от новозагорския квартал „Шести“.

Разкрити са три кражби на вещи от части домове в град Нова Загора и селата Брястово и Караново.

Незаконно оръжие и боеприпаси са иззети при проверки в частни имоти в град Нова Загора и село Събрано. От имот, обитаван от мъж на 60 години, в кв.“Шести“ са иззети незаконно притежавани боеприпаси- ловни патрони. От имот в село Събрано, обитаван от мъж на 58 години, са иззети незаконно притежавани ловна пушка и газов пистолет. По случаите са образувани досъдебни производства.

Предишна В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН ПРИКЛЮЧИ СЕДМИЦАТА НА ЛЮБОВТА
Следваща СОЦИАЛНИ УСЛУГИ, ПРЕДЛАГАНИ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН, ПОПАДНАХА ВЪВ ФОКУСА НА СПЕЦИАЛНОТО ИЗДАНИЕ "КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА ЗА ВСЯКО ДЕТЕ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ ОТНОВО ВНАСЯ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ИНДУСТРИАЛНАТА ЗОНА, ИЗГОТВЕНО Е ЗАДАНИЕТО ЗА ПРОЕКТИРАНЕ НА ПЪРВИЯ ЕТАП

Кметът Стефан Радев отново ще внесе предложение в Общинския съвет  за създаване на търговско дружество, което да координира основно дейността и експлоатацията на бъдещия индустриален парк в Сливен. Това стана

Новини Сливен

ЕВРОДЕПУТАТЪТ СВЕТОСЛАВ МАЛИНОВ НА 1 МАРТ ЩЕ СЕ СРЕЩНЕ С ГРАЖДАНИ НА СЛИВЕН

Евродепутатът Светослав Малинов на 1 март 2019 г.  ще пристигне в Сливен за среща с жители на града. Събитието ще се стои от 18 ч. в парк-хотел „Централ“, съобщиха от

Новини Сливен

Д-Р ЮЛИЯ БЯНКОВА: ПОВЕДЕНИЕТО НИ ТРЯБВА ДА СЕ ВОДИ НЕ ОТ СТРАХ И ПАНИКА, А ОТ РАЗУМ И ОТГОВОРНОСТ

Д-р Юлия Бянкова е началник на отделението по реанимация в Областната болница. Тя ръководи Етичната комисия на БЛС в страната. Д-р Бянкова дълги години бе председател на БЛС в Сливен.