РАЗКРИТИ КРАЖБИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ФИНАНСОВАТА СИСТЕМА В ХОДА НА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ В СЛИВЕНСКО
март 2, 2023 948 Прегледи

РАЗКРИТИ КРАЖБИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ФИНАНСОВАТА СИСТЕМА В ХОДА НА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ В СЛИВЕНСКО

Множество разкрити престъпления и нарушения при поредната мащабна операция на ОДМВР-Сливен по противодействие на престъпленията срещу собствеността, личността, незаконния дърводобив и продажбата на дървесина, нерегламентираното изкупуване на черни и цветни метали, незаконната търговия с тютюневи изделия, както и производство и разпространение на наркотични вещества.

Акцията е проведена на 1 март на територията на област Сливен.

Извършени са проверки на лица, превозни средства, търговски обекти, заложни къщи, игрални зали, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, осъществен е контрол на криминалния контингент. В поделенията на ОДМВР-Сливен с полицейска мярка за 24 часа са задържани 12 извършители- 11 за кражби и 1 за притежание на наркотични вещества.

В хода на акцията са разкрити кражби, заявени през последните три дни и такива получени по време на операцията:

За броени часове е задържан извършител на кражба от частен имот в град Сливен. По време на операцията е получен сигнал за кражба на 630 британски лири  и 10 бутилки уиски. Извършителят е мъж на 20 години от Сливен, той е проникнал в жилището на заявителя през незаключена врата. Направил е пълни самопризнания и е предал част от  инкриминираните вещи.

Мъж на 28 години и 35-годишна жена са задържани за кражба на стоки от търговски обект в град Сливен. Направили са самопризнания и са върнали откраднатите стоки.

Петима мъже на възраст между 27 и 19 години и две непълнолетни момчета на 15 и 16 години са задържани за кражби на метални винкели и елементи от изградена конструкция на оранжерия в индустриалната зона на град Сливен. Нанесените щети са в процес на установяване. Част от инкриминираните вещи са иззети и предадени.

Разкрита е кражба на мобилен телефон. Заявлението е постъпило на 28 февруари. На следващия ден в хода на операцията е задържан 30-годишен мъж от град Сливен. Той е направил самопризнания и е върнал откраднатата вещ.

35-годишен мъж е задържан по време на операцията за притежание на наркотични вещества. Проверката е извършена в 09,50 часа в град Твърдица. Мъжът е задържан за 24 часа. В него е намерена и иззета  суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана.

Нерегламентирана продажба на акцизни стоки без бандерол е установена в обекти в селата Тополчане и Сотиря. Иззети са общо 560 къса цигари и половин килограм ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол. По случаите в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“-Сливен са образувани преписки.

Съвместно със служители на РДГ-Сливен са извършени проверки в складове за съхранение и продажба на дърва за огрев-  нарушения не са установени. При проверка на товарен автомобил, превозващ дървесина, e установена липса на  GPS устройство, за което е съставен акт за административно нарушение по Закона за горите.

Предишна ФИРМА "ФИШКОМ" ОБЯВЯВА ИНВЕСТИЦИОННО НАМЕРЕНИЕ
Следваща ЗАСЕГНАТИ УЛИЦИ И УЧАСТЪЦИ, ПО КОИТО ЩЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ СТРОИТЕЛНО МОНТАЖНИ РАБОТИ В КВ. "РЕЧИЦА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АРЕСТ НА МЪЖ ОТ СЛИВЕН, НАРУШИЛ ЗАПОВЕД ЗА ЗАЩИТА ОТ ДОМАШНО НАСИЛИЕ

Служители на РУ-Сливен са задържали 52-годишен мъж за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие. Срещу него е започнато бързо производство. На 10 юли е получен сигнал, че 52-годишният

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА С КРИСТИНА ДЕ БРОЙН – ПРЕДСТАВИТЕЛ НА УНИЦЕФ В БЪЛГАРИЯ

Съвместното сътрудничество между Община Сливен и УНИЦЕФ обсъдиха на работна среща днес кметът Стефан Радев и новият представител на организацията в България – Кристина де Бройн. Двамата разговаряха за напредъка

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА СЛИВЕН СТАНА БАЩА НА МОМИЧЕНЦЕ

Кметът на Сливен Стефан Радев стана баща за втори път. В 9 часа на 19 октомври той се сдоби с дъщеричка на име Виктория, научи Sliveninfo. Бебето се роди в