РАЗКРИТИ КРАЖБИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ФИНАНСОВАТА СИСТЕМА В ХОДА НА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ В СЛИВЕНСКО
02.03.2023 1104 Прегледи

РАЗКРИТИ КРАЖБИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ФИНАНСОВАТА СИСТЕМА В ХОДА НА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ В СЛИВЕНСКО

Множество разкрити престъпления и нарушения при поредната мащабна операция на ОДМВР-Сливен по противодействие на престъпленията срещу собствеността, личността, незаконния дърводобив и продажбата на дървесина, нерегламентираното изкупуване на черни и цветни метали, незаконната търговия с тютюневи изделия, както и производство и разпространение на наркотични вещества.

Акцията е проведена на 1 март на територията на област Сливен.

Извършени са проверки на лица, превозни средства, търговски обекти, заложни къщи, игрални зали, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, осъществен е контрол на криминалния контингент. В поделенията на ОДМВР-Сливен с полицейска мярка за 24 часа са задържани 12 извършители- 11 за кражби и 1 за притежание на наркотични вещества.

В хода на акцията са разкрити кражби, заявени през последните три дни и такива получени по време на операцията:

За броени часове е задържан извършител на кражба от частен имот в град Сливен. По време на операцията е получен сигнал за кражба на 630 британски лири  и 10 бутилки уиски. Извършителят е мъж на 20 години от Сливен, той е проникнал в жилището на заявителя през незаключена врата. Направил е пълни самопризнания и е предал част от  инкриминираните вещи.

Мъж на 28 години и 35-годишна жена са задържани за кражба на стоки от търговски обект в град Сливен. Направили са самопризнания и са върнали откраднатите стоки.

Петима мъже на възраст между 27 и 19 години и две непълнолетни момчета на 15 и 16 години са задържани за кражби на метални винкели и елементи от изградена конструкция на оранжерия в индустриалната зона на град Сливен. Нанесените щети са в процес на установяване. Част от инкриминираните вещи са иззети и предадени.

Разкрита е кражба на мобилен телефон. Заявлението е постъпило на 28 февруари. На следващия ден в хода на операцията е задържан 30-годишен мъж от град Сливен. Той е направил самопризнания и е върнал откраднатата вещ.

35-годишен мъж е задържан по време на операцията за притежание на наркотични вещества. Проверката е извършена в 09,50 часа в град Твърдица. Мъжът е задържан за 24 часа. В него е намерена и иззета  суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана.

Нерегламентирана продажба на акцизни стоки без бандерол е установена в обекти в селата Тополчане и Сотиря. Иззети са общо 560 къса цигари и половин килограм ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол. По случаите в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“-Сливен са образувани преписки.

Съвместно със служители на РДГ-Сливен са извършени проверки в складове за съхранение и продажба на дърва за огрев-  нарушения не са установени. При проверка на товарен автомобил, превозващ дървесина, e установена липса на  GPS устройство, за което е съставен акт за административно нарушение по Закона за горите.

Предишна ФИРМА "ФИШКОМ" ОБЯВЯВА ИНВЕСТИЦИОННО НАМЕРЕНИЕ
Следваща ЗАСЕГНАТИ УЛИЦИ И УЧАСТЪЦИ, ПО КОИТО ЩЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ СТРОИТЕЛНО МОНТАЖНИ РАБОТИ В КВ. "РЕЧИЦА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НАД 1500 ДУШИ В ОБЩИНА СЛИВЕН ПРАЗНУВАТ НА АТАНАСОВДЕН

Отбелязваме Атанасовден. Според народните вярвания от този ден зимата си отива, за да направи път на пролетта. Близо 2000 са имениците на територията на община Сливен. Мъжете, носещи името Атанас

Новини Сливен

МЪЖ НОЩУВА НА МЕТРИ ОТ МИТРОПОЛИЯТА В СЛИВЕН

Бездомник нощува на метри от Сливенската митрополия и Драматичния театър. Това съобщиха пред Sliveninfo служители на двете институции. „Мъжът е на видима възраст около 50 – 55 години, с брада.

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ОБРАЗОВАНИЕТО Е СИГУРЕН ГАРАНТ ЗА БЪДЕЩИ УСПЕХИ

„Бъдете уверени, учете се неуморно и осъществявайте мечтите си. Образованието е сигурен гарант за бъдещите ви успехи“, каза  кметът Стефан Радев при откриването на новата учебна година в Профилирана гимназия