„РАЗКАЗИ ЗА ЛЮБОВТА“ НА СЛИВЕНСКА СЦЕНА В ДЕНЯ НА ВЛЮБЕНИТЕ
10.02.2023 563 Прегледи

„РАЗКАЗИ ЗА ЛЮБОВТА“ НА СЛИВЕНСКА СЦЕНА В ДЕНЯ НА ВЛЮБЕНИТЕ

“Разкази за любовта” е названието на следващия концерт в юбилейния сезон на Симфоничен Оркестър Сливен, който ще се проведе във Вторник 14 Февруари 2023, от 18.30ч.

Специалното събитие ще представи на сцената на зала “Сливен” завладяващи истории и познати мелодии от оперите “Кармен”, “Порги и Бес”, “Севилският бръснар” и легентарната соната “Дяволските трилери”. Между музикалните изпълнения, ще бъде разказана и драматичната съдба на героите и самите произведения.

Камерният концерт е част от цикъла “Млада Европа” на Симфоничен Оркестър Сливен, и гости в него ще са феноменални млади дарования от Украйна, Русия, Колумбия и България.

Роден в Колумбия, Диего Арагон започва музикалното си обучение на 7-годишна възраст в училището INEM, по-късно постъпва в консерваторията „Антонио Мария Валенсия“ в град Кали. През 2012 той става член на OSJVC и учасва в турнета като солист в Европа и Южна Америка. На 15-годишна възраст е поканен да свири във Филхармоничния оркестър на Кали, а през 2016 става член на Колумбийската младежка филхармония, под палката на маестро Андрес Ороско-Естрада и свири в театри като Concertgebouw (Амстердам) и Musikverein (Виена).  Лауреат е на международните конкурси „Младите солисти на град Кали“ и „Виолинисимо“ в Меделин. В момента завършва своята магистърска степен в Кралската консерватория Монс /Белгия/.

Катерина Ласточкина е родена в Луцк /Украйна/ и започва да свири на цигулка само на 5-годишна възраст. Освен солист на Оркестъра на Волинския колеж по култура и изкуство “Стравински”, тя е и лауреат на международните конкурси „Александър Негода“, конкурс „Юрий Хилобоков“ и Всеукраинския конкурс по цигулка на Националната музикална академия „Чайковски“. В момента е студентка в Кралската Консерватория в Монс /Белгия/ и се увлича по композицията. Катерина е изключително креативен млад артист и работи върху своята първа собствена соната за цигулка и пиано.

Леонид Чернявский е само на 20 години и е роден в Москва, в семейство на музиканти. Учи цигулка от най-ранна детска възраст в престижното училище “Гнесин” при някои от най-известните руски педагози.  Участва в множество концерти в престижни зали в Москва и в момента е студент в Кралската Консерватория в Монс /Белгия/. Леонид с удоволствие изпълнява рядък и изключително виртуозен цигулков репертоар.

Ще чуем и утвърдената българска пианистка, носител на огромно количество призове между които “Музикант на годината” и “Златно перо”, Мартина Табакова.

Специално за деня на влюбените, Симфоничен Оркестър Сливен подарява едно оригинално и вълнуващо преживяване. При закупуването на един билет на стойност 10лв. от касата на зала “Сливен”, получавате втори безплатно, за вашата романтична половинка!

14 ФЕВРУАРИ 2023 /ВТОРНИК/
18.30 ч.
Зала “СЛИВЕН“
ул. „Георги С.Раковски“ 18-20
8800 Сливен

Камерен концерт, Млада Европа
Катерина Ласточкина цигулка
Диего Арагон цигулка
Леонид Чернявский цигулка
Мартина Табакова пиано

 

ПРОГРАМА:

Марио Кастелнуово-Тедеско (1895-1968)

Концертна фантазия “Фигаро“ по теми от операта “Севилският Бръснар“ от Джоакино Росини

Пабло Сарасате (1844-1908)

Концертна фантазия по теми от операта “Кармен“ от Жорж Бизе

Джузепе Тартини (1692-1770)

Соната в сол минор “ Дяволските трилери“

Игор Фролов (1937-2013)

Концертна фантазия по теми от операта “Порги и Бес“ от Джордж Гершуин

 

Билетите за събитието са в продажба, онлайн на epaygo.bg, в касите на EasyPay и на касата на зала “Сливен” с работно време 10:00-13:00 и 15:00-17:00ч. всеки ден.

Предишна 19 СОЦИАЛИСТИ ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН ЩЕ УЧАСТВАТ В КОНГРЕСА НА БСП
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ РАЗГЛЕДА И ОБСЪДИ С ГРАЖДАНИ РЕДИЦА ВЪПРОСИ В ПРИЕМНИЯ СИ ДЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – НОВА ЗАГОРА ОРГАНИЗИРА „КУЛТУРЕН ЧЕТВЪРТЪК“ НА 15 ЮНИ

Исторически музей – Нова Загора обяви „Културен четвъртък“ на 15 юни 2023 г. и отправиха покана за две събития, насочени към културните деятели. Директорът Генчо Димитров и неговите колеги посрещнаха

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ОБЩИНА СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА С ИНВЕСТИЦИИТЕ В СОЦИАЛНИ УСЛУГИ

Община Сливен има една от най-развитите мрежи от социални услуги в страната. Това заяви кметът Стефан Радев по време на общественото обсъждане за изпълнението на общинския бюджет за 2019-а в

Новини Сливен

ДНЕС Е АНДРЕЕВДЕН

На днешния ден православната църква почита паметта на Св. Апостол Андрей Първозвани, който пръв от апостолите е бил повикан да тръгне след Исус Христос. Църковният празник се нарича от народа