РАЗГОВОРЪТ С МОМЧИЛ ПАНТЕЛЕЕВ ПРОДЪЛЖАВА. ТОЗИ ПЪТ ТЕМАТА Е „РЕД И СИГУРНОСТ“

РАЗГОВОРЪТ С МОМЧИЛ ПАНТЕЛЕЕВ ПРОДЪЛЖАВА. ТОЗИ ПЪТ ТЕМАТА Е „РЕД И СИГУРНОСТ“

Момчил Пантелеев е кандидат за кмет на община Сливен от Гражданско сдружение „Свети Георги Победоносец“/Християндемократическа партия на България /номер 47 в бюлетината/.

Представяме ви неговите виждания по  темата за РЕД И СИГУРНОСТ:

Община Сливен е една от малкото общини, в които Наредбата за опазване на обществения ред, не се спазва в пълен обем. Не се санкционират виновните лица, а това създава чувството за безнаказаност и недосегаемост. Нарушенията са свързани предимно с използване на озвучителна техника, надвишаваща пределно допустимите норми за шум, на места и във време, които значително нарушават правото на живот и почивка на гражданите на общината. Тези действия трябва да бъдат максимално ограничени, а по възможност и прекратени напълно, чрез прилагането на цялата строгост на закона.

Трябва да се подобри и отношението на водачите на ППС към действащите нормативни правила. Да се ограничи управлението в населените места с превишена скорост. Свидетели сме на вече утвърдилата се тенденция, превърнала се в традиция, млади и неопитни водачи да си определят гонки с автомобили по улиците на града. По този начин се застрашава както животът и здравето на водачите, така и на пешеходците. Все по-често ставаме свидетели и трагични инциденти. На това безумие трябва да се сложи край. Трябва да се съблюдава за правилното паркиране и престой по улиците, тротоарите, зелените площи и междублоковите пространства. Да се създадат нормални условия за предвижване на пешеходците, на хората в неравностойно положение, на майките с деца и др. Всеки трябва да се научи да зачита правата на околните, за да изисква същото отношение към себе си. През изминалият управленски мандат, контролът върху спазването на законовите норми и правила беше делегиран на служителите от „Общинска охрана“. Резултатите от тази дейност са крайно незадоволителни, поради липсата на опит, самочувствие и достатъчно законови механизми за извършването на такъв контрол от частна охранителна фирма. Задължително следва да се осигури защита на общинската собственост, изградена със собствени средства и със средства от Европейските фондове, от повреждане и унищожаване. Почти постоянна практика е, когато се открие някаква нова площадка или обект, да бъде придружено от гаменски и цинични прояви на вандализъм. Нарушителите следва да бъдат установявани и санкционирани с цялата строгост на закона.

Не добър се оказва и контролът, който следва да се упражнява срещу лицата извършили незаконно строителство на територията на Общината. Крайно неприятно впечатление у гражданите остави непоследователната политика на общинската администрация в процедурата, която обяви за премахването на незаконните постройки. Бяха разлепени предупреждения по избрани гаражни клетки. Някой от собствениците доброволно премахнаха своите обекти. Други, по стара традиция, се направиха на разсеяни. Общината по неписан закон, не свърши нищо. При тази ситуация, едни от гражданите, които съвестно се съобразяват със законовите разпореждания на общината, излеждат в очите на нарушителите на правните норми, като едни доазани глупаци. Не е това идеята на мероприятието. Идеята е всички граждани да бъдат възпитани към уважение на закона. Да се освободят незаконно завзетите общински площи. Да се използват за създаването на паркове и детски площадки. Да се оформят едни привлекателни междублокови пространства с цветя и алеи. Да се проектират модерни паркинги в кварталите. Както беше записано в дебелите книги: битието оформя съзнанието. Добра среда – добър ум бих го перефразирал аз. Не е случайно, че всички наши съграждани, когато отидат в чужбина отчитат голямата разлика в стандарта на живот. Като се замислим малко обаче, ще видим че тази разлика започва от отношението на онези граждани към техните закони. Там те се спазват безпрекословно. Спазват ги и българските граждани и резултатите са ясни. Парадоксалното е обаче, че щом се върнат на местна територия, те бързо възстановяват старите си вредни навици и ние продължаваме да изпитваме затруднения по пътя си към щастието. Трябва да се подобри диалогът между общинската администрация и органите на изпълнителната власт в лицето на Директора на ОД Полиция Сливен.

Мерки:

  • Промяна в границите на действие на синя зона и създаване на по-ефективна организация за принудително отстраняване на ППС, на неправилно паркирани и спрели превозни средства;
  • Създаване на организация за движението, чрез въвеждане на еднопосочно движение в централна градска част;
  • Пресичане на продажбата на забранени и вредни стоки на териториите на детски градини и училища;
  • Създаване на звено „Общинска полиция“.

Може да подкрепите Момчил Пантелеев, кандидат за кмет на Сливен и водач на листата за съветници на Свети Георги Победоносец/Християндемократическа партия на България с номер 47 в двете бюлетини.

Пресцентър Свети Георги Победоносец/Християндемократическа партия на България

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Предишна ЯПОНСКА КОМПАНИЯ ПРОЯВЯВА ИНТЕРЕС КЪМ ТЪРГОВИЯ С МЛЕЧНИ ИЗДЕЛИЯ, МЕД И ПЧЕЛНИ ПРОДУКТИ
Следваща МИНИСТЪР ПЕТЯ АВРАМОВА: ПРЕЗ 2020 Г. ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПЪТНИЯ ВЪЗЕЛ ЗА ВРЪЗКА НА АВТОМАГИСТРАЛАТА С ГРАД КЕРМЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НАД СЛИВЕН СЕ ПОЯВИХА ОЧИТЕ НА ……

Зловеща гледка е била наблюдавана снощи в Сливен, разказват ужасени потребители във Фейсбук. В един момент небето съвсем е притъмняло и заради пролуки в облаците в него сякаш се появили

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ДРОГА В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ „КЛУЦОХОР”

Притежание на наркотици са разкрили полицейски служители при осъществяване на патрулна дейност в град Сливен. Днес, в 02,30 часа, в кв.“Клуцохор“ е извършена проверка на 36-годишния Й.Д. от град Сливен.

Новини Сливен

РИК ЗА 21-ВИ ИЗБОРЕН РАЙОН Е НАЗНАЧЕНА

Районната избирателна комисия за 21-ви изборен район е назначена с решение на ЦИК от 10 февруари, съобщиха от областната администрация.  Консултациите при областния управител Чавдар Божурски между партиите и коалициите за