РАДОСТИН БОЗУКОВ ИЗПРЕВАРИ МАРИЕТА ПЕТКОВА В ЧЕРВЕНАТА ЛИСТА
август 27, 2019 3241 Прегледи

РАДОСТИН БОЗУКОВ ИЗПРЕВАРИ МАРИЕТА ПЕТКОВА В ЧЕРВЕНАТА ЛИСТА

Хотелиерът Радостин Бозуков е пред най-активната червена съветничка Мариета Петкова в листата на БСП, която бе приета от пленума на партията в понеделник вечерта, научи Sliveninfo. На червената конференция в събота листата трябва да бъде приета от делегатите и едва тогава ще бъде окончателна.

Мариета Петкова е не просто най-активната съветничка от опозицията в Сливен. Тя е и изявен специалист по ТСУ. Петкова е сред малцината, които си позволяват критика към управляващите в Сливен. Тя е сложена на 11 място. Петкова е член на БСП и повече от десетилетие е в ръководството на партията в Сливен.

Хотелиерът Радостин Бозуков е сред най – мълчаливите общински съветници от левицата по време на сесии. Не е и сред редовните участници в комисиите на съвета.  Той не е член на партията. Въпреки това Бозуков има вече осем години стаж като съветник в листата на БСП. Сега пленумът го предлага за още четири години, поставяйки го на осмо място. Общинската конференция на БСП в събота ще се състои в хотела, собственост именно на Радостин Бозуков.

Червената листа в Сливен води председателят на БСП в общината Атанас Делибалтов. На втори място е учителката Соня Келеведжиева, на която и предстои четвърти мандат в общинския съвет. Трети е Деян Дечев, който е вторият човек в БСП в Община Сливен.

За изненада може да се счита поставянето на бизнесмена Евгени Митев на четвърта позиция. Той не е член на БСП. Занимава се с продажба на компютри и климатици.

На пето място е Минко Минчев, икономист и ветеран в местната политика и червената партия. Снощи той замени бившия областен управител Корнелий Желязков, който си е направил отвод.

Шести е Радослав Кутийски, бивш кмет на Самуилово и настоящ общински съветник. Друг сегашен съветник – Стефан Щилиянов, е поставен на седмо място.

Девети е Васил Добрев, юрист, който стана съветник от БСП след излизането на Минчо Афузов миналото лято.

Друга изненада в червената листа е 10-то място на стоматолога д-р Иван Данчев. Преди четири години той стана съветник с листата на ДОР на Йордан Лечков. Данчев е известен като отличен специалист и умее да отстоява позиции в общинския съвет.

Д-р Наташа Петкова е предложена да заеме 12-то място. Тя е личен лекар и активист на БСП. Заменя Светла Балабанова, висш мениджър във фирма „Миролио“, която се отказа по лични причини.

13-ти е Явор Дечев от младежкото обединение на БСП в Сливен. Той заменя д-р Събина Петканска, която също се отказва по лични причини.

На 14-то място е Димитър Митев, бизнесмен.

15-то място ще бъде за коалиционен партньор.

За изненада може да се счита липсата на Минчо Афузов, който е сред най-спряганите за червен кандидат- кмет на Община Сливен.

БСП – Сливен ще има листа дълга 41 места. Всички те ще се гласуват на конференцията в събота.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ПЕТИЯТ ФЕСТИВАЛ НА СТОТЕ ВОЙВОДИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В СЛИВЕН НА 13 И 14 СЕПТЕМВРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИЗНАСЯТ УЖАСЯВАЩИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ТРАГЕДИЯТА СЪС СЛИВНАЛИЙКАТА ЛИЛИ

Нечовешки жесток, сатанински ритуал е причината за ужасяващата смърт на 23 годишната Лили Ботушева и 30 годишният и приятел – германец. Десетки свещи, медальон със символа на Пентаграмата, както и

Новини Сливен

ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ ПРЕИЗДАДЕНИЯТ ТОМ 3 НА „ОПИТ ЗА ИСТОРИЯ НА ГРАД СЛИВЕН“

Третият том на книгата „Опит за история на град Сливен“ на д-р Симеон Табаков излезе от печат. Преиздаването й стана по проект на сдружение „Войводите на Сливен“, финансиран от Общински

Новини Сливен

ИЗБОРНИЯТ ДЕН ЗАПОЧНА

Изборният ден в област Сливен започна нормално. Всички секции отвориха навреме при спазване на медицинския протокол. Осигурени са необходимите дезинфектанти и лични предпазни средства, съобщиха от областната администрация. На 4