РАДАН КЪНЕВ ПРЕДУПРЕДИ ПЕТКОВ И ВАСИЛЕВ ДА НЕ ДОПУСКАТ ГРЕШКАТА НА “ДА, БЪЛГАРИЯ“ ОТ 2017-А

РАДАН КЪНЕВ ПРЕДУПРЕДИ ПЕТКОВ И ВАСИЛЕВ ДА НЕ ДОПУСКАТ ГРЕШКАТА НА “ДА, БЪЛГАРИЯ“ ОТ 2017-А

Зам.-председателят на ДСБ и евродепутат от „Демократична България“ Радан Кънев предупреди министрите Кирил Петков и Асен Василев, че явяването им на избори с нова партия ще повтори историческата грешка на десните от 2017 година, когато в последния момент „Да, България“ отказа да се яви заедно с „Нова република“ и двете формации останаха извън парламента.

В коментар към интервю, което е дал за изданието „Клуб З“, Кънев приканва двамата служебни министри да се присъединят към „Демократична България“ за следващите парламентарни избори.

Ето какво пише евродепутатът:

В политиката, две плюс две обикновено прави осем.

От гледна точка на Демократична България, формулата „успешните министри влизат в листите на обединението, кандидати са за ключови постове“, е изключително логична и изглежда много добре.

Разбирам, че от гледна точка на Кирил Петков и Асен Василев, това може да е тясна риза.

Те са хора с опит в бизнеса, знаят колко са важни екипът, организацията, дисциплината. Подкрепата, която са получили към момента, може би им дава самочувствие, че могат да постигнат целта да са първа политическа сила и без да се обременяват с т.нар. „багажи от миналото“.

Аз обаче, на база 15-годишен опит – в голямата си част горчив точно покрай тези теми за обединението – съм се научил, че едно нещо е безусловно: обединението винаги печели. Много е трудно, но винаги се отплаща. Вярно е, че в политиката две и две не винаги прави четири. Обикновено прави осем.“

Петков и Василев вече обявиха, че обмислят политически проект, без да дадат подробности. Последният коментар на служебния икономически министър по темата бе, че няма да коментира политически въпроси, докато работи за служебния кабинет.

 

0ffnews.bg

Предишна ДВОЙНА НАТОВАРЕНОСТ НА СЕКТОР БДС - СЛИВЕН ПРЕЗ МЕСЕЦ АВГУСТ
Следваща ДЕВЕТ СОЦИАЛИСТИ ОТБЕЛЯЗАХА 9-ТИ СЕПТЕМВРИ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини

ОСТАВА ТЕЖКО СЪСТОЯНИЕТО НА ДВАМАТА МЪЖЕ ОТ СЛИВЕН, КАТАСТРОФИРАЛИ ВЪВ ВАРНА

22-годишното момиче от Варна, което пострада тежко в зловещата катастрофа по бул. „Левски“, е стабилизирано и може да се каже вън от опасност. Това съобщи шефът на Реанимацията в МАБЛ „Св. Анна“ д-р Валентин Власаков.

Новини

19 МАЙ – ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН ЗА БОРБА СЪС ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО

Всяка година на 19 май се отбелязва Европейския ден за борба със затлъстяването. Кампанията стартира през 2009 г. от Националния форум за борба със затлъстяването във Великобритания и Белгийската асоциация

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Срещат се две съседки, едната с наднормено тегло, а другата – кльощава. Дебеланата измерва слабата с досада и злорадо ѝ казва: – Като те гледа човек, ще рече, че