РАВНИС ПО ПРЕЗИДЕНТА

РАВНИС ПО ПРЕЗИДЕНТА

Президентът Румен Радев показа лицето си на истински държавник. И направи първата крачка към един тежък, но задължителен процес в България – да се обединим пред жертвите.

Държавният глава се поклони пред жертвите на комунизма. Със сигурност той ще бъде атакуван от леви и иронизиран от десни. Но можем ли повече да делим историческата си памет? Може ли белият терор да е по – обгрижван от червения терор? Или обратното?

Сигурен съм, че Румен Радев ще продължи започнатото, отдавайки почит пред жертвите и на Гарнизонното стрелбище в София, и на атентата в църквата „Света Неделя”.

И май е време наистина да изберем ден от годината, когато и леви, и десни да отдадат почит на загиналите от терора.

В България не успяхме да реализираме испанския вариант. Време е най-после да намерим българския начин за почит пред историческата памет. Президентът показа как.

 

Георги Мангинов

Предишна В СЛИВЕН АКТИВИСТИ ДСБ ПОЧЕТОХА ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗМА
Следваща ИНТЕНЗИВНИ ВАЛЕЖИ В ОБЩИНА СЛИВЕН, ПРИ ПАДАНЕ НА ТЕМПЕРАТУРИТЕ СЕ ОЧАКВАТ ЗАЛЕДЯВАНИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„КОЛКОТО ПОВЕЧЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ“ ….. ДРОГА

Беше време, когато журналистите започваха работния си ден в ….. полицията. В онова време, без компютри и смартфони, всички кореспонденти на централни издания от Сливен сутрин преглеждахме бюлетина за произшествията

Коментари и интервюта

ВРЕМЕ Е ЗА ИЗБОР

Беше 1997 година. Гладна година. България чакаше едни 100 милиона долара от Международния валутен фонд. Ако не дойдеха, финансовата система на страната рухваше. Тогава се срещнах с бившия генерален директор

Коментари и интервюта

ГЕНЕРАЛ КОЛЬО МИЛЕВ НЯМА СПИРАЧКА

Не знам точно каква кола кара генералът от резерва, настоящ депутат от БСП и бивш кмет на Сливен Кольо Милев. Виждал съм го зад волана на джипове „Тойота“ и „Хюндай“.