РАБОТНО СЪВЕЩАНИЕ С ОРГАНИТЕ НА РЕДА И ПРАВОСЪДИЕТО ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗБОРИТЕ НА 2 АПРИЛ СЕ ПРОВЕДЕ В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН
07.03.2023 788 Прегледи

РАБОТНО СЪВЕЩАНИЕ С ОРГАНИТЕ НА РЕДА И ПРАВОСЪДИЕТО ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗБОРИТЕ НА 2 АПРИЛ СЕ ПРОВЕДЕ В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН

Работно съвещание, посветено на подготовката за изборите и превантивните дейности за пресичане на купения и корпоративен вот, се проведе днес в Областна администрация Сливен.

То бе ръководено от областния управител Минчо Афузов и бе свикано във връзка със заявеното от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и главния прокурор Иван Гешев желание за синхронизиране в действията на МВР и прокуратурата по места. В работното съвещание взеха участие: ст. комисар Димитър Величков, директор на Областната дирекция на МВР, Руси Русев, заместник-окръжен прокурор на Сливен, Слав Добрев, началник сектор „БОП“ в ОДМВР – Сливен, Павлин Пеев, представител на ТД на ДАНС, и заместник-областният управител Антоний Андонов.

По време на съвещанието бяха обсъдени предизвикателствата на предстоящите избори, свързани с комбинацията от хартиен и електронен вот, и предприетите мерки за предотвратяване купуването на гласове. Подчертано бе, че ще бъдат наблюдавани активисти и партии с предишни досъдебни производства и подадени сигнали за намеса в изборния процес, както и опитите за включване на лица от криминалния контингент като застъпници на определени политически сили. Обект на внимание ще бъдат също евентуални схеми за корпоративен вот чрез раздаване на фирмени бонуси преди изборите, ще се проследи и поведението в т.нар. „плаващи секции“ – с доминирано, но от различни партии, през различните изборни кампании, гласуване. Ще бъдат анализирани и резултатите в СИК с многократно поправяни протоколи (което е състав на престъпление по НК).

Участниците в съвещанието бяха категорични, че в област Сливен има натрупан положителен опит в съвместната работа по недопускане на тежки изкривявания на вота и че добрата координация между отделните институции е гаранция за нормалното протичане на изборния процес.

От своя страна областният управител подчерта готовността на Областна администрация да окаже пълно организационно и логистично съдействие, с цел провеждането на спокойни и честни избори в област Сливен.

Предишна ГЕОРГИ БАЛАБАНОВ ПОВЕДЕ БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД КЪМ ИЗБОРЕН УСПЕХ В СЛИВЕН
Следваща „ВЪПРОС НА УСИЛИЯ Е ДА БЪДЕ ПРЕОДОЛЯН КОНСЕРВАТИЗМА В БЪЛГАРСКИЯ ТЕАТЪР“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ ЕВРОДЕПУТАТА АСИМ АДЕМОВ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА ГРАД СЛИВЕН

Уважаеми г-н Радев, Скъпи сливналии, Приемете искрените ми поздравления по повод Димитровден – празника на град Сливен. Сливен е място, криещо дълбока история, а съвременното управление прекрасно съчетава античността и

Новини Сливен

РУ-СЛИВЕН ОБЯВЯВА ЗА ОБЩОДЪРЖАВНО ИЗДИРВАНЕ РАДОСТИН ДИМИТРОВ ДРАГАНОВ НА 48 ГОДИНИ ОТ СЛИВЕН

Заявлението за издирване е подадено от приятели на мъжа, след като от края на медец декември нямат информация за него. Той е напуснал дома си на ул. „.Чудомир Кантарджиев“ №:

Новини Сливен

ШОФЬОР НА ОПЕЛ Е ЗАДЪРЖАН ЗА НАРКОТИЦИ

Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Котел. На 10 април в село Мокрен е спрян лек автомобил „Опел Корса“. При проверката в 29-годишен мъж, пътник в автомобила, е