РАБОТНА СРЕЩА С ДИРЕКТОРИ НА УЧИЛИЩА ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН

РАБОТНА СРЕЩА С ДИРЕКТОРИ НА УЧИЛИЩА ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН

На 13 септември 2023 г., от 10:00 часа, в залата на ПГТО „Д. Желязков“ – Сливен се проведе работна среща за началото на учебната 2023-2024 година организирана от д-р Кристиана Добрева-Станкова, началник на РУО – Сливен, с директорите на училища, ЦПЛР и ЦСОП от областта, в която взе участие и Маринчо Христов-областен управител на област Сливен. На срещата присъстваха още: Петър Минков -представител на РС „Пожарна безопасност и защита на населението“, Георги Вишнаров -директор Регионална дирекция за социално подпомагане, д-р Руска Василева – Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания и др.

В кратко слово областният управител изтъкна значимостта на образованието като единствен път към доброто бъдеще на децата и пожела на техните учители здраве и единство, за да може да предадат всички знания на своите ученици.

Беше обърнато внимание на някои аспекти от дейностите в училищата, свързани с прилагане на политиката на приобщаващото образование, на текущи организационни, финансови и трудово-правни въпроси, както и на предстоящи дейности по оперативни и по национални програми.

д-р Руска Василева от Център за комплексно обслужване на деца с хронични болести-Сливен, информира за съвместната инициатива на центъра и МБАЛ-Сливен, ДКЦ-1, РЗИ и други институции, чрез която ще се осъществява скрининг на деца от 1 до 4 клас за ранно откриване на гръбначни заболявания и навременното им лекуване.

Представителят на РСПБЗН Сливен – Петър Минков сподели, че ще се работи активно и през новата учебна година с училищата за осъществяване на превантивна дейност. Изготвен е и план за мерки и действие при възникване на критични ситуации.

По време на работната среща бяха представени националните и регионалните приоритети за учебната 2023-2024 г., както и анализ на резултатите от държавните зрелостни изпити и от националното външно оценяване в ІV, VІІ и Х клас през учебната 2022-2023 г. по учебни предмети.

Предишна С ВЪЛНУВАЩ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН ЗАПОЧНА УЧЕБНАТА 2023/2024 Г. В ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА
Следваща ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АЛПИНИСТЪТ ОТ СЛИВЕН АТАНАС СКАТОВ ГРАБВА ПРИЗА „ЗЕЛЕНА ЛИЧНОСТ“ 2019

Сливналията Атанас Скатов взе най-голям процент от гласовете в публичното пространство в надпреварата за приза „Зелена личност“ – част от Националния конкурс „Най-зелените компании в България“, организиран от b2b Media.

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН РАБОТИ ПО СИГНАЛ ЗА СТРЕЛБА ПО КОТКИ В КВАРТАЛ „РЕЧИЦА“

На 13 февруари е получен сигнал за пострадали три домашни животни /котки/ простреляни с въздушна пушка в сливенския квартал „Речица“. Сигналът е подаден от собствениците на животните. В РУ-Сливен са

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИЯТ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР ЗАКРИВА СЕЗОНА НА 28 ЮНИ

Сливенският симфоничен оркестър закрива сезона на 28 юни от 19 часа в зала „Сливен“. Под съпровода на пианистката Йоко Нагашима ще бъдат изпълнени увертюрата „Театралният директор“ на Моцарт, „Концерт за