РАБОТЕЩИТЕ В КАДАСТЪРА ЩЕ СТАЧКУВАТ УТРЕ ЗА ЧАС

РАБОТЕЩИТЕ В КАДАСТЪРА ЩЕ СТАЧКУВАТ УТРЕ ЗА ЧАС

Кадастърът в Сливен няма да работи от 10 до 11 часа утре. Това става ясно от обявление за предупредителна стачка, поставено на входната врата на сградата, видя репортер на Sliveninfo. Оказа се, че стачката е за цялата страна.

Ето какво съобщи днес БНР.

Работещите от Агенцията по геодезия, картография и кадастър ще проведат едночасова предупредителна стачка утре от 10.00 до 11.00 часа, съобщиха от Конфедерация на труда „Подкрепа“. Те настояват за увеличение на заплатите с 20 процента от 1-ви октомври.

Лидерът на Синдиката на административните служители „Подкрепа“ Кремена Атанасова каза за Българското национално радио, че за целта са необходими 600 000 лева, които могат да се осигурят с постановление на правителството:

„Заплатите на специалисти като инженери, геодезисти, архитекти, хора, които работят в агенцията, са под 1000 лева бруто или те получават чисто около 800 – 900 лева. Текучеството е огромно, като ежемесечно има поо 5 или 10 заявления за напускане от работници и служители, а не могат да бъдат привлечени млади кадри“, посочи г-жа Атанасова.

По данни на синдиката близо 90% от всички 400 работещи в структурите на Агенцията в цялата страна ще се включат в стачните действия и ще спрат работа за един час.

Междувременно федерацията на транспортните работници към КТ „Подкрепа“ инициира свикване на съвет за социално сътрудничество по транспорта в Столична община с искане за започване на преговори за увеличение на работните заплати  с 30% от 1-ви януари догодина. Структурите в четирите общински транспортни дружества заявиха готовност за протестни и стачни действия, ако не бъдат изпълнени техните искания.

Предишна НАРОДНАТА ПЕВИЦА ГАЛИНА ДУРМУШЛИЙСКА И ДЕЦА ОТ ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ "ТРАКИЙЧЕ" ЩЕ ИЗНЕСАТ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ В СЛИВЕН
Следваща ИЗЛОЖБА “100 ГОДИНИ НИКОЛАЙ БОЕВ” ГОСТУВА В КОТЕЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ“ ЕАД ОРГАНИЗИРА КОНКУРС ЗА РИСУНКА НА ТЕМА „КАКВО Е ЗА МЕН ВОДАТА“

По повод 22 март „Световен ден на водата” и професионален празник на „Напоителни системи” ЕАД, Дружеството организира традиционния си конкурс за рисунка. Тази година темата е  „Какво е за мен

Новини Сливен

ГРАЖДАНИТЕ ТРЯБВА ДА ПРЕДОСТАВЯТ АКТУАЛЕН ТЕЛЕФОН ЗА ВРЪЗКА ПРИ ПОЛОЖИТЕЛЕН ТЕСТ ЗА COVID-19

Областният кризисен щаб призовава гражданите да предоставят актуален телефонен номер за връзка с тях при положителен резултат от изследване с PCR-тест. Целта е личните лекари и лекарите от РЗИ да установят

Новини Сливен

28 МАЙ – ДЕН Х ЗА ДАНЪЦИТЕ В СЛИВЕН

28 май е денят Х за данъците в Сливен. Днес във Върховният Административен съд се гледа делото за отменената наредба за местните данъци и такси в Сливен, научи Sliveninfo. Тя