РАБОТЕЩИТЕ В КАДАСТЪРА ЩЕ СТАЧКУВАТ УТРЕ ЗА ЧАС
11.10.2022 673 Прегледи

РАБОТЕЩИТЕ В КАДАСТЪРА ЩЕ СТАЧКУВАТ УТРЕ ЗА ЧАС

Кадастърът в Сливен няма да работи от 10 до 11 часа утре. Това става ясно от обявление за предупредителна стачка, поставено на входната врата на сградата, видя репортер на Sliveninfo. Оказа се, че стачката е за цялата страна.

Ето какво съобщи днес БНР.

Работещите от Агенцията по геодезия, картография и кадастър ще проведат едночасова предупредителна стачка утре от 10.00 до 11.00 часа, съобщиха от Конфедерация на труда „Подкрепа“. Те настояват за увеличение на заплатите с 20 процента от 1-ви октомври.

Лидерът на Синдиката на административните служители „Подкрепа“ Кремена Атанасова каза за Българското национално радио, че за целта са необходими 600 000 лева, които могат да се осигурят с постановление на правителството:

„Заплатите на специалисти като инженери, геодезисти, архитекти, хора, които работят в агенцията, са под 1000 лева бруто или те получават чисто около 800 – 900 лева. Текучеството е огромно, като ежемесечно има поо 5 или 10 заявления за напускане от работници и служители, а не могат да бъдат привлечени млади кадри“, посочи г-жа Атанасова.

По данни на синдиката близо 90% от всички 400 работещи в структурите на Агенцията в цялата страна ще се включат в стачните действия и ще спрат работа за един час.

Междувременно федерацията на транспортните работници към КТ „Подкрепа“ инициира свикване на съвет за социално сътрудничество по транспорта в Столична община с искане за започване на преговори за увеличение на работните заплати  с 30% от 1-ви януари догодина. Структурите в четирите общински транспортни дружества заявиха готовност за протестни и стачни действия, ако не бъдат изпълнени техните искания.

Предишна НАРОДНАТА ПЕВИЦА ГАЛИНА ДУРМУШЛИЙСКА И ДЕЦА ОТ ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ "ТРАКИЙЧЕ" ЩЕ ИЗНЕСАТ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ В СЛИВЕН
Следваща ИЗЛОЖБА “100 ГОДИНИ НИКОЛАЙ БОЕВ” ГОСТУВА В КОТЕЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„СЕДМИЦИ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ“

От 15 до 31 август 2022г. Регионална здравна инспекция-Сливен, стартира лятна АНТИСПИН кампания. Тя е част от Националната АНТИСПИН кампания, която има за цел да информира гражданите, относно начините на

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ В СЛИВЕН

Притежание на наркотици са установили полицейски служители на участък „Надежда“ към РУ-Сливен. При проверка на казино в квартала е установен 33-годишният М.М. от град Сливен. В него е намерено и

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН КАНИ ГРАЖДАНИТЕ НА ЦЕРЕМОНИЯ ПО НАГРАЖДАВАНЕ НА НАЙ-ДОБРИТЕ СПОРТИСТИ И ТРЕНЬОРИ НА ГОДИНАТА

Тържествената церемония по награждаването на най-добрите спортисти и треньори на Община Сливен за 2017 г. ще се проведе на 15 декември – петък, от 11 часа в зала „Сливен“. Ще