ПЪРВИЯТ ЗВЪНЕЦ УДАРИ ЗА 1771 УЧЕНИЦИ В УЧИЛИЩА ОТ ОБЩИНА КОТЕЛ

ПЪРВИЯТ ЗВЪНЕЦ УДАРИ ЗА 1771 УЧЕНИЦИ В УЧИЛИЩА ОТ ОБЩИНА КОТЕЛ

С издигане на националното знаме и флагът на ЕС започна учебната 2018/2019 година в училищата на общинско и държавно финансиране в община Котел. 1497 ученици влязоха в класните стаи на десетте общински училища в общината, а 140 от тях прекрачиха за първи път училищния праг. 274 са учениците на Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев”, което за първи път в историята си приема в начален етап на обучение 19 първолака.

Всички котленски училища посрещнаха учениците си с богата празнична програма. Специално за празника, кметът на Община Котел Коста Каранашев изпрати поздравителен адрес до всички учители и ученици.

„Пожелавам Ви една истинска, успешна учебна година! Година, през която да откриете още много интересни неща, свързани със света около Вас! Вярвайте в силата на науката, защото тя променя съвременния свят! Вярвайте в себе си, защото младостта е изпълнена с достатъчно сили за реализиране на всяка мечта!

Пазете традициите на Вашето училище, умножавайте успехите му, почитайте всеотдайността на своите преподаватели! Вървете напред смело и решително! Искайте, защото можете! Не се страхувайте от трудностите, а ги побеждавайте!”, се казва в обръщението на градоначалника към учениците.

„Уважаеми учители, желая Ви здраве, духовни сили и упоритост! Нека любовта на Вашите ученици бъде най-ценния дар за труда Ви, с който изпълнявате благородната си мисия! Вашата професия е мисия, защото освен знания и умения, формирате характерите и нравите у младите хора”, се казва още в поздравителния адрес.

На тържествените церемонии по повод началото на учебната 2018/2019 година присъстваха представители на общинското ръководство, бивши възпитаници на училищата, учители и ученици, както и много родители.

Предишна 60 КАНДИДАТИ ЗА ЕДНО УЧИТЕЛСКО МЯСТО В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ОБРАЗОВАНИЕТО Е СИГУРЕН ГАРАНТ ЗА БЪДЕЩИ УСПЕХИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИЛА ГОРЯ КРАЙ СЛИВЕН

Строителна неизправност в комин е причината за възникване на пожар във вила, намираща се в местността „Хисарлъка“ край Сливен. Сигналът е получен в 10,15 час на 17 март. Произшествието е

Новини Сливен

ДВЕ МОМИЧЕТА ОТ СЛИВЕН ПОЛУЧИХА НАГРАДА ЗА ПРОЯВЕНА ДОБЛЕСТ

Директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков награди две момичета от сливенския квартал „Надежда”, които върнаха на собственика загубени вещи  на стойност 1300 лева. 20-годишната Зорка Йорданова и 17-годишната Христина

Новини Сливен

ПОЗДРАВ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД 6 МАЙ – ГЕРГЬОВДЕН

Скъпи жители на Община Нова Загора, скъпи военнослужещи, скотовъдци, млекопроизводители, именици, Любим празник за българите е Гергьовден, с красиви обичаи отбелязваме деня, в който Православната църква почита един от най-популярните

3 коментара

 1. bbw escort.
  април 24, 10:05

  … [Trackback]

  […] Info on that Topic: sliveninfo.bg/първият-звънец-удари-за-1771-ученици-в-учи/ […]

 2. apps that pay money
  май 22, 01:43

  … [Trackback]

  […] Information on that Topic: sliveninfo.bg/първият-звънец-удари-за-1771-ученици-в-учи/ […]

 3. 토렌트 다운
  август 29, 01:45

  … [Trackback]

  […] Find More Info here on that Topic: sliveninfo.bg/първият-звънец-удари-за-1771-ученици-в-учи/ […]

Остави коментар

1 + 14 =