ПЪРВИЯТ ЗВЪНЕЦ УДАРИ ЗА 1705 УЧЕНИЦИ В УЧИЛИЩА ОТ ОБЩИНА КОТЕЛ

ПЪРВИЯТ ЗВЪНЕЦ УДАРИ ЗА 1705 УЧЕНИЦИ В УЧИЛИЩА ОТ ОБЩИНА КОТЕЛ

На 15 септември в община Котел новата учебна 2021/2022 година започна за 1 705 ученици в училищата на общинско и държавно финансиране. 1436 ученици влязоха в класните стаи във всички общински училища в общината, а 130 от тях прекрачиха за първи път училищния праг. 269 са учениците на Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” като 17 от тях са записани в начален етап на обучение.

2020/2021 учебна година бе открита тържествено, с националния химн и с първия учебен звънец, при всички мерки за сигурност наложени от здравните власти.

Специално за празника, кметът на Община Котел Коста Каранашев изпрати поздравителен адрес до всички учители, ученици и родители.

„Сигурен съм, скъпи ученици, че през изминалите месеци Вие сте пораснали, станали сте по–силни и сте получили заряд от положителна енергия, която днес ще приложите, сядайки на чиновете си. Училището е едно от най-прекрасните места, на които животът някога ще Ви отведе, затова оставете всички притеснения и нека голямото пътешествие из света на познанието започне именно от тук. Запомнете, че Вие сте нашето богатство и от Вас зависи бъдещото развитие на нашата община!“, се казва в обръщението на градоначалника към учениците.

„Уважаеми директори и преподаватели, на Вас поверяваме най-скъпото си – нашите деца! Пожелавам Ви все така неуморно да водите котленските деца по пътя на знанието! Направете всичко по силите си, за да бъде престоя им в училище безопасен и полезен, така че те да получат висококачествено образование и цялостно развитие“, се казва още в поздравителния адрес.

„Уважаеми родители, бъдете близо до децата си, насърчавайте ги и им помагайте, бъдете помощници на училището в обучението и възпитанието на подрастващите граждани на община Котел“, се казва в заключение на отправяния поздрав.

На тържествените церемонии по повод началото на учебната 2021/2020 година присъстваха представители на общинското ръководство, бивши възпитаници на училищата, учители и ученици, както и много родители.

На 15 септември в община Котел врати отвориха и шестте детски градини, в които ще се обучават 315 деца.

Предишна ЗАЛОВИХА КРАДЕЦ НА ПАРИ ОТ ЧАНТА В ДЕТСКА ГРАДИНА
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТКРИ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В ОУ "ПАНАЙОТ ХИТОВ" В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УТРЕ НАГРАЖДАВАТ ПОБЕДИТЕЛИТЕ ОТ ОБЩИНСКИ КРЪГ НА „УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2017 – 2018 Г.“

С купи и грамоти ще бъдат наградени победителите от Общински кръг на ,,Ученически игри 2017-2018 г.”. Церемонията ще се проведе утре от 17 часа в спортна зала ,,Васил Левски”. В

Новини Сливен

БРАТЯ ГОЧЕВИ ПРОДАВАТ АПАРТАМЕНТИ НА АТРАКТИВНО МЯСТО

Фирма на братя Гочеви купи недостроената сграда на бул. „Ичеренско шосе“, на разклона за лифта. Сградата се ремонтира основно, а апартаментите в нея вече се продават като топъл хляб, установи

Новини Сливен

В ОБЛАСТ СЛИВЕН СЕ ОРГАНИЗИРА ЕЖЕДНЕВЕН КОНТРОЛ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА НОВИТЕ МЕРКИ

  Областният управител Чавдар Божурски свика заседание на кризисния щаб във връзка с временните противоепидемични мерки за периода от 10 до 15 юли, разпоредени  със заповед на министъра на здравеопазването.  Целта бе