ПЪРВИЯТ ЗВЪНЕЦ УДАРИ ЗА 1705 УЧЕНИЦИ В УЧИЛИЩА ОТ ОБЩИНА КОТЕЛ

ПЪРВИЯТ ЗВЪНЕЦ УДАРИ ЗА 1705 УЧЕНИЦИ В УЧИЛИЩА ОТ ОБЩИНА КОТЕЛ

На 15 септември в община Котел новата учебна 2021/2022 година започна за 1 705 ученици в училищата на общинско и държавно финансиране. 1436 ученици влязоха в класните стаи във всички общински училища в общината, а 130 от тях прекрачиха за първи път училищния праг. 269 са учениците на Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” като 17 от тях са записани в начален етап на обучение.

2020/2021 учебна година бе открита тържествено, с националния химн и с първия учебен звънец, при всички мерки за сигурност наложени от здравните власти.

Специално за празника, кметът на Община Котел Коста Каранашев изпрати поздравителен адрес до всички учители, ученици и родители.

„Сигурен съм, скъпи ученици, че през изминалите месеци Вие сте пораснали, станали сте по–силни и сте получили заряд от положителна енергия, която днес ще приложите, сядайки на чиновете си. Училището е едно от най-прекрасните места, на които животът някога ще Ви отведе, затова оставете всички притеснения и нека голямото пътешествие из света на познанието започне именно от тук. Запомнете, че Вие сте нашето богатство и от Вас зависи бъдещото развитие на нашата община!“, се казва в обръщението на градоначалника към учениците.

„Уважаеми директори и преподаватели, на Вас поверяваме най-скъпото си – нашите деца! Пожелавам Ви все така неуморно да водите котленските деца по пътя на знанието! Направете всичко по силите си, за да бъде престоя им в училище безопасен и полезен, така че те да получат висококачествено образование и цялостно развитие“, се казва още в поздравителния адрес.

„Уважаеми родители, бъдете близо до децата си, насърчавайте ги и им помагайте, бъдете помощници на училището в обучението и възпитанието на подрастващите граждани на община Котел“, се казва в заключение на отправяния поздрав.

На тържествените церемонии по повод началото на учебната 2021/2020 година присъстваха представители на общинското ръководство, бивши възпитаници на училищата, учители и ученици, както и много родители.

На 15 септември в община Котел врати отвориха и шестте детски градини, в които ще се обучават 315 деца.

Предишна ЗАЛОВИХА КРАДЕЦ НА ПАРИ ОТ ЧАНТА В ДЕТСКА ГРАДИНА
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТКРИ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В ОУ "ПАНАЙОТ ХИТОВ" В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ ГРАБНА КУПАТА ЗА СКОРОСТНО ИЗКАЧВАНЕ НА ХАМАМ БАИР

Отборът на ППМГ “Добри Чинтулов” спечели седмото издание на  Купа „Ротари клуб – Сливен” по скоростното изкачване на Хамам баир по маршрут, водещ към паметника в местността. Първенците събраха актив

Новини Сливен

ШОФЬОР НА ПЕЖО ОТИВА НА СЪД ЗА ТРОЙНО УБИЙСТВО НА МАГИСТРАЛАТА

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Радослав С.Той е обвинен за това, че на 12.04.2018 г. на АМ „Тракия“, км.267 в общ. Сливен, при управление на лек автомобил „Пежо

Новини Сливен

ЩАНГИСТКАТА ДАНИЕЛА ПАНДОВА Е СПОРТИСТ № 1 НА СЛИВЕН ЗА 2018 ГОДИНА

На тържествена церемония в зала ,,Сливен” бяха наградени най-добрите спортисти и треньори на Община Сливен за 2018 г. ,,Вие убедително доказахте класата си и добрите възможности за развитието на спорта в