ПЪРВИТЕ ЕКСПРЕСНИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРЕБРОЯВАНЕТО ЩЕ БЪДАТ ОПОВЕСТЕНИ В КРАЯ НА НОЕМВРИ

ПЪРВИТЕ ЕКСПРЕСНИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРЕБРОЯВАНЕТО ЩЕ БЪДАТ ОПОВЕСТЕНИ В КРАЯ НА НОЕМВРИ

Областната преброителна комисия – Сливен проведе финално заседание под председателството на зам.областния управител Антоний Андонов, с участието на гл. секретар на администрацията Кирил Аврамов и началника на отдел „Статистически изследвания – Сливен“ Антон Георгиев. Целта бе да се отчете създадената организация за провеждане на 18-тото Национално преброяване на населението и жилищния фонд в Република България, което се проведе в периода от 7 септември до 10 октомври т.г.

От 0.00 ч. на 7 септември започна електронното преброяване на населението и жилищния фонд. До 30 септември всяко лице, което се намира на територията на страната, можеше да преброи себе си и семейството си, като попълни онлайн преброителната карта.

Преброяването с преброител стартира на 18 септември и продължи до 10 октомври.

Територията на областта бе разделена на 196 контролни района и 832 участъка, като едва 6 от тях не са обхванати и за които ще се търси информация по административен път. В община Сливен 40 преброителни участъка (ПУ) бяха без преброител поради откази. В процеса на преброяването бяха назначени допълнителни преброители, а тези от тях, които бяха приключили, се ангажираха да продължат преброяването и в други преброителни участъци, информираха от Отдел „Статистически изследвания – Сливен“.

Отчетен бе слабият интерес към онлайн преброяването и първоначално затруднената регистрация в електронната система. Преброилите се електронно лица в областта са 39 093 или 21.4% и съответно жилищата са 15 641 или 16.8%.

Данните от хартиените преброителни карти се обработват в момента от служителите на отдел „Статистически изследвания – Сливен“. Публикуването на експресните резултати ще стане до края на м. ноември, 2021 г. През цялата 2022 г. периодично ще бъдe обявявана информация за населението, жилищата, условията на живот, за домакинствата и семействата.

Подпомагащ център за преброяване на гражданите, които по една или друга причина са били възпрепятствани да участват в преброяването, бе разкрит в Отдел „Статистически изследвания – Сливен“, където бяха преброени над 200 лица.

Приемането на преброителните материали от преброители и контрольори се извърши по предварително утвърден  график, в зависимост от готовността на Общинските преброителни комисии, и приключи на 22 октомври 2021 г. Всички преброителни материали са приети и архивирани в пригодените за целта архивохранилища в сградата на  ОСИ-Сливен.

Областната комисия приключиха работата си с извода, че въпреки сложната епидемична обстановка и възникналите затруднения, общинските преброителни комисии и служителите на ОСИ са изпълнили много добре задълженията си и преброяването е приключило успешно.

 

Предишна ИЗНЕНАДВАЩА ФИГУРА СЕ ПОЯВИ НА ПАЗАРА ЗА КАНАБИС В СЛИВЕН
Следваща БОРИС ШЕЙТАНОВ: НИЕ СМЕ ЗА АДЕКВАТНИ, НО И НАВРЕМЕННИ МЕРКИ ЗА БИЗНЕСА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЖАРНИКАРИ СПАСИХА ЩЪРКЕЛОВО ГНЕЗДО ОТ ЗАПАЛВАНЕ

На 28 юни, около 20,10 часа, е получен сигнал за димящо гнездо с щъркели в село Съдийско поле. Гнездото се е намирало върху електрически стълб и част от него, в

Новини Сливен

ДВАТА МОБИЛНИ КАБИНЕТА В СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВАТ РАБОТА

Двата мобилни кабинета за поставяне на ваксини в Сливен продължават работата си, съобщиха от Областния кризисен щаб. Кабинетът до Сити-център ще приема желаещи да се ваксинират до 23 декември, включително.

Новини Сливен

ПРОЛЕТТА ПУКНА И ОЗЕЛЕНИТЕЛИТЕ СА НАВСЯКЪДЕ

С настъпването на топлото време работниците от общинско предприятие „Озеленяване“ рязко ускориха своята деятелност. Жълтите им жилетки могат да се видят по булевардите „Банско шосе“, „Ичеренско шосе“, около градския стадион