ПЪРВА САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА НА МЛАДИЯ ГРАФИК ХРИСТО ГЕОРГИЕВ
април 6, 2021 660 Прегледи

ПЪРВА САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА НА МЛАДИЯ ГРАФИК ХРИСТО ГЕОРГИЕВ

Primitive Prints

Изложба – графика на Христо Георгиев

Вернисаж: 9.04.2021 г., 17:30 – 19:00 часа, „Узунова къща“

Изложбата „Primitive Prints“ е първата самостоятелна проява на сливенския график Христо Георгиев. Селектираните произведения, изпълнени в техниките линогравюра и литография, са създадени в периода 2015-2021 г. Графичните отпечатъци са с илюстративен характер и онагледяват експериментите на художника с формата на буквите от различни азбуки. Композициите ще разкрият пред ценителите на изящните изкуства една артистична вселена с нееднороден характер, изградена от реалистични и абстрактни форми, букви и символи.

Христо Георгиев е изявен млад художник, родом от град Сливен. Завършва специалност „Педагогика на изобразителното изкуство“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и магистърската програма „Графика“ в НХА, София. Работи в областта на графиката. Участник в над 35 групови изложби. Носител на няколко отличия, сред които: награда за млад автор – АртРозалиада, Велико Търново (2015), първа награда в категория „Графика“ – Национална изложба за изобразително изкуство – Сливен 2018.

 

Предишна ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ
Следваща ОТИДЕ СИ ПЕНКА СИМЕОНОВА - ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪЮЗА НА ПЕНСИОНЕРИТЕ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДАРА, ГЛОРИЯ И АНСАМБЪЛ „ПИРИН“ ЩЕ УЧАСТВАТ ВЪВ ФЕСТИВАЛА НА СТОТЕ ВОЙВОДИ В СЛИВЕН НА 16 И 17 СЕПТЕМВРИ

Поп звездата Дара, примата на фолка Глория, новите любимци от “Керана и Космонавтите” и  ансамбъл “Пирин” са сред гвоздеите  в програмата на Фестивала на Стоте войводи. Събитието ще се  проведе

Новини Сливен

МИКРОБУС С ДЪРВЕНИ ВЪГЛИЩА ГОРЯ В КОТЕЛ

Микробус с дървени въглища горя в Котел в петък вечерта, научи Sliveninfo. Огнеборците бяха извикани след обаждане на телефон 112 от Владимир Мартинов, който е шеф на ДПС в Котел.

Новини Сливен

58-ГОДИШЕН МЪЖ БЕРЕ ДУША СЛЕД ЖЕСТОК ПОБОЙ В СЕЛО ГРАДСКО

Служители на РУ-Сливен работя по случай на причинена телесна повреда. На 30 юни, малко след 21,00 часа, екип на участък „Запад“ се е отзовал на сигнал за сбиване в сливенското