ПЪРВА “КРИСТАЛНА ЛИРА” ЗА СЛИВЕН

ПЪРВА “КРИСТАЛНА ЛИРА” ЗА СЛИВЕН

На юбилейната 25-та церемония по връчване на наградите за върхови постижения в музикалното изкуство “Кристална лира” 2022, която се проведе на първи ноември в Народния Театър “Иван Вазов” в София, директорът на Симфоничен оркестър-Сливен – Кремена Оксенкруг,  бе отличена с престижната статуетка.

“Наградата на публиката” бе присъдена за постиженията на сливенските симфоници под нейно ръководство, за сезон 2021/2022.

Това е първото такова отличие за културния институт под Сините камъни.

Редом с най-големите оперни театри в страната, постиженията на Симфоничен оркестър-Сливен за изминалия творчески сезон бяха забелязани от цялата българска културна общественост.

“За мен наградата е ценно признание за културното дело, което развиваме в Сливен. Още едно доказателство, че сме на прав път. “Кристална лира” е една отговорност, към която ще подходим сериозно и с осъзната и мотивирана работа през новия сезон. Целите са ясни и ще работим с пълна сила Сливен да се превърне в “Райска градина” на музикалното изкуство в България.”

Наградите се присъждат от Съюза на българските музикални и танцови дейци.

Предишна ВОЕННИТЕ ПОЛИЦАИ В СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗАХА ПРАЗНИКА СИ С ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ
Следваща КМЕТЪТ РАДЕВ ЗАМИНАВА НА РАБОТНО ПОСЕЩЕНИЕ В МАЙНЦ, КЪДЕТО ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН ОПИТЪТ С ВЪЗОБНОВЯЕМИ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДНЕС Е КРЪСТОВДЕН, ЛЯТОТО СВЪРШВА, ЗАПОЧВА ГРОЗДОБЕРА

На 14 септември отбелязваме църковния празник „Въздвижение на Светия кръст Господен“ – един от четирите дни в годината, в който според Православната църква се извършва поклонение. На Кръстовден свещениците правят

Новини Сливен

15,78 % Е ИЗБИРАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ В ОБЛАСТ СЛИВЕН КЪМ 12,15 ЧАСА

Избирателната активност към 12,15  часа на 4 април в област Сливен е 15,78 процента. Гласували са 27 111 избиратели от общо 172 169, съобщиха от областната администрация. Към този час гласувалите в община

Новини Сливен

СИЛНА ГРАДУШКА УДАРИ СЛИВЕН

Силна градушка удари Сливен малко преди 15,30 ч. в неделя. Точно четвърт час продължи буреносният вятър с град. Улици и дворове се напълниха с вода.