ПУБЛИКУВАНИ СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПЪРВОТО КЛАСИРАНЕ НА УЧЕНИЦИТЕ В ПЪРВИ КЛАС
юни 2, 2022 768 Прегледи

ПУБЛИКУВАНИ СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПЪРВОТО КЛАСИРАНЕ НА УЧЕНИЦИТЕ В ПЪРВИ КЛАС

Днес бяха публикувани резултатите от първото класиране на учениците, които през месец септември ще постъпят в първи клас за учебната 2022/ 2023 година.

От отварянето на системата до 31 май бяха регистрирани 1 160 заявления, или общо 1 173 деца участваха в класирането. Обявените свободни места бяха 1 439, от които  985 – в училищата в град Сливен. По първо желание са класирани 1 153 деца, или около 98 % от всички участвали деца, а по второ желание – 5 деца. Некласирани са 15 деца.
Модулът за регистрация на заявления беше отворен от 13 ч. на 26 май, като при старта на системата нямаше технически проблеми, а първото заявление беше регистрирано в 13:01 ч.

В съответствие с утвърдения график за прием, класираните деца могат да бъдат записани на място в училищата в периода от 3 до 7 юни, включително. При записване е необходимо да бъдат представени документите, доказващи критериите, които родителите/настойниците, са маркирали в заявлението за прием. Задължително е да бъде представено копие от удостоверението за раждане на детето и оригинал за сверяване, личната карта на заявителя (родител/настойник) за удостоверяване при поискване и удостоверение за завършена подготвителна група. За завърналите се от чужбина деца се подава декларация, че детето не е посещавало подготвителна група. Подробна информация може да бъде намерена в Наредбата за приемане на ученици в първи клас на общинските училища на територията на общината, която е публикувана и на сайта за прием (https://priem.sliven.bg:3443/rules).

Община Сливен напомня на родителите, че след записването на класирано дете отпада възможността да се участва в следващо класиране. Това може да стане само при отписване на детето от училището (изтегляне на документите му) и подаване на ново заявление в системата за електронен прием в сроковете, посочени в графика за прием.
Незаписаните в срок деца автоматично отпадат от приетите, губят входящия си номер, с който са участвали в класиране и могат да кандидатстват отново за прием с нов входящ номер и ново заявление. Ако детето не е класирано, заявлението му за участие автоматично се прехвърля към следващото класиране.

Модулът за регистрация на заявления за второто класиране ще бъде активен от 13 ч. на 8 юни, а резултатите от второто класиране ще бъдат публикувани на 13 юни.

Предишна ПОЛОВИН МИЛИОН ФИДАНКИ ЗАЛЕСИХА ОТ ЮИДП-СЛИВЕН ТАЗИ ПРОЛЕТ
Следваща СТЕФАН РАДЕВ: ДОКАТО ГО ИМА ПРЕКЛОНЕНИЕТО ПРЕД ДЕЛОТО И САМОЖЕРТВАТА НА БОТЕВ, ЩЕ ИМА БЪЛГАРИ НА ТАЗИ ЗЕМЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„МАРКЕТ ЛИНКС“: СТЕФАН РАДЕВ – 31 %, КОЛЬО МИЛЕВ – 26%, ЙОРДАН ЛЕЧКОВ – 6%, РУМЕН БОЗУКОВ – 5%, МОМЧИЛ ПАНТЕЛЕЕВ – 4% И ДИМИТЪР СЯРОВ – 2%

Прогнозират висока избирателна активност на предстоящите местни избори в Сливен. 52% от хората са заявили, че ще гласуват. 32% са казали, че е по-вероятно да гласуват, а 7% е по-вероятно

Новини Сливен

НА КАФЕ С УСМИХНАТИЯ РУСИ ГОЛЕМАНОВ

Руси Големанов се усмихна. И покани приятели на кафе и сладка раздумка до Стария бряст. Известният адвокат и дългогодишен общински съветник има какво да научи. И какво да сподели. През

Новини Сливен

СОЦИАЛИСТКАТА Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА ИСКА ПРЕДИЗБОРНО СПОРАЗУМЕНИЕ МЕЖДУ БСП, ДБ И ПП

СЛУЧИ СЕ ОЧАКВАНОТО В ПРЕДИЗБОРНА СИТУАЦИЯ СМЕ Случи се очакваното , народните представители от ИТН се показаха верни на Слави Трифонов ,а не на избирателите си . Направиха ЛИЧЕН ИЗБОР