ПРОЩАЛНО ЗА ТЕАТРАЛНИЯ КРИТИК НИКОЛАЙ НЕДЯЛКОВ, БИВШ ДИРЕКТОР НА СЛИВЕНСКИЯ ТЕАТЪР
27.09.2021 1380 Прегледи

ПРОЩАЛНО ЗА ТЕАТРАЛНИЯ КРИТИК НИКОЛАЙ НЕДЯЛКОВ, БИВШ ДИРЕКТОР НА СЛИВЕНСКИЯ ТЕАТЪР

След дълго и мъчително боледуване, на 71-годишна възраст, почина театралният критик Николай Недялков, директор на Сливенския драматичен театър „Стефан Киров“ в периода 2006-2018 година.

Дълбоко скърбим за загубата на театралния ръководител, колегата и приятеля!

Николай Недялков е директор на Драматичния театър в Сливен от сезон 2006/2007 година. Той полага усилия да създаде нова млада трупа в театъра, дава поле за изява на млади режисьори и артисти, продължава традицията да завръща в Сливенския театър театралните авторитети, преминали през неговата сцена. Повече от десет години Николай Недялков поддържа огъня на Есенния театрален салон в града под Сините камъни. По негова идея е издаден Летопис на Сливенския театър 1918-2018 г., посветен на 100-годишнината от неговото създаване.

В навечерието на 100-годишния юбилей на сливенския професионален театър, дългогодишният директор на Сливенския драматичен театър Николай Недялков бе удостоен с почетния знак на Министерството на културата „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики – златен.Отличието му беше присъдено за цялостен принос в развитието на българската култура.

Преди да заеме поста директор на Сливенския театър, Николай Недялков е преподавател в специалността Актьорско майсторство в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Бил е директор на Драматичния театър „Адриана Будевска“ в Бургас и на Младежкия театър „Николай Бинев“ в София. По-рано работи като организатор в Студията за игрални филми в Националния Киноцентър. Автор и съавтор на филмови сценарии.

Последно сбогом на г-н Недялков от театралния колектив, който работи под негово ръководство 12 години! С благодарност и поклон си спомняме за него!Светла е паметта за неговото присъствие в Сливенския театър!

За Николай Недялков и неговата преданост към театъра – аплодисменти!

От колектива на Сливенския драматичен театър

 

 

Предишна ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ОСТАВА НАД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА
Следваща СКАНДАЛ МЕЖДУ ПЕНСИОНЕРИ ЗАВЪРШИ С ОТРЯЗАНИ ЖИЦИ И СПРЯН ТОК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ХИЛЯДИ ГОСТИ ОТ БЛИЗО И ДАЛЕЧ ПОСРЕЩНА ЯБЛАНОВО

В първите почивни дни на месеца, хиляди хора от близо и далеч се стекоха в село Ябланово, община Котел. Поводите, за които гостите бяха дошли са отбелязването на религиозния празник

Новини Сливен

ЕДИН ИЗНЕНАДВАЩ ВЕЧЕРЕН ПРОТЕСТ В СЛИВЕН

Между 40-50 души протестираха тази вечер в Сливен. Срещу всичко. Групата се събра пред паметника на Хаджи Димитър около 18 часа, а 40 минути по-късно потегли покрай общината, по ларгото.

Новини Сливен

СИМФОНИЧНИЯТ ОРКЕСТЪР В СЛИВЕН ОБЯВИ КОНКУРС ЗА ОРКЕСТРАНТИ

Симфоничният оркестър в Сливен обяви конкурс за оркестранти на първа и втора цигулка, виола, виолончело и контрабас, съобщиха от културния институт. Сред изискванията са кандидатите да имат висше или средно музикално образование,