ПРОФ. ВЕНЦИСЛАВ МУТАФЧИЙСКИ: ИМА ШЕСТ НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС
март 14, 2020 1096 Прегледи

ПРОФ. ВЕНЦИСЛАВ МУТАФЧИЙСКИ: ИМА ШЕСТ НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС

Има шест нови случая на коронавирус, заяви шефът на оперативния щаб проф. д-р Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на щаба.

37 са всички заразени, от тях 2-ма починаха.

При някои от заразените може да се проследи как са се заразили, някои са роднини, други изникват неочаквано, но имат оплаквания, продължи той.

„Потвърдените случаи към тази сутрин бяха 31. Имаме един починал в 10.30 тази сутрин. Това е съпругът на първата починала“, каза проф. Мутафчийски.

„Към днешния ден изследвани са 157 проби в София, във Варна – 9, Стара Загора – 17. Във Варна и Стара Загора всичките проби са отрицателни. Във ВМА са потвърдени 5 като положителни и една проба в Националната лаборатория, но там се очакват потвържедение на още 9 проби. Имаме 6 нови случая“, обобщи проф. Венцислав Мутафчийски.

„Понеже знам, че ще ме питате кой къде лежи,- обърна се към представителите на медиите той – във ВМА има 9 пациента, които са с коронавирус инфекция, с оплаквания и от средно-тежко състояние нагоре, в „Пирогов“ – двамата починали, но знаете, че късно снощи се потвърди един случай от болницата „Св. Наум“ и е прехвърлен в „Пирогов“. Пет са в белодробната болница, които утре ако им се докаже първа отрицателна проба, ще бъдат въдворени в домашна карантира. Въдворени, защото ако я нарушат, знаете какво е наказанието според Наказателния кодекс – до пет години затвор и от 10 до 50 хил. лв. глоба. Винаги сме казвали, че тези пациенти нямат клинични оплаквания. Трима са в Плевен. Сутринта ви съобщих един пациент, който е нов от предишния ден, така че стават трима и двама в Габрово. Това е към настоящия момент“, каза още Мутафчийски.

Той уточни, че в света са 149 хил. случая.

 

epicenter.bg

 

Предишна СЪОБЩЕНИЕ ОТ „ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“ ЕАД ВЪВ ВРЪЗКА С COVID-19
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За да успея да отслабна, добавих и клякания към своите тренировки – наредих бирите на най-долния рафт на хладилника… Влиза пенсионер в магазин за риба. Оглежда дълго и критично щандовете.

Новини

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

Баба Марта е един от най-почитаните български обичаи, запазил се до наши дни. На днешния ден всички българи си закачат мартенички за здраве и късмет. В народните представи пролетта идва

Новини

МИНИСТЪР ТАНЕВА КАНИ МЕДИИТЕ НА ИЗНЕНАДВАЩИ ПРОВЕРКИ НА КЪЩИ ЗА ГОСТИ

Глобите по издадени актове няма да се платят от българските данъкоплатци. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева в сутрешния блок на Нова телевизия по повод скандала с