ПРОФ. ВЕНЦИСЛАВ МУТАФЧИЙСКИ: ИМА ШЕСТ НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС
март 14, 2020 1949 Прегледи

ПРОФ. ВЕНЦИСЛАВ МУТАФЧИЙСКИ: ИМА ШЕСТ НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС

Има шест нови случая на коронавирус, заяви шефът на оперативния щаб проф. д-р Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на щаба.

37 са всички заразени, от тях 2-ма починаха.

При някои от заразените може да се проследи как са се заразили, някои са роднини, други изникват неочаквано, но имат оплаквания, продължи той.

„Потвърдените случаи към тази сутрин бяха 31. Имаме един починал в 10.30 тази сутрин. Това е съпругът на първата починала“, каза проф. Мутафчийски.

„Към днешния ден изследвани са 157 проби в София, във Варна – 9, Стара Загора – 17. Във Варна и Стара Загора всичките проби са отрицателни. Във ВМА са потвърдени 5 като положителни и една проба в Националната лаборатория, но там се очакват потвържедение на още 9 проби. Имаме 6 нови случая“, обобщи проф. Венцислав Мутафчийски.

„Понеже знам, че ще ме питате кой къде лежи,- обърна се към представителите на медиите той – във ВМА има 9 пациента, които са с коронавирус инфекция, с оплаквания и от средно-тежко състояние нагоре, в „Пирогов“ – двамата починали, но знаете, че късно снощи се потвърди един случай от болницата „Св. Наум“ и е прехвърлен в „Пирогов“. Пет са в белодробната болница, които утре ако им се докаже първа отрицателна проба, ще бъдат въдворени в домашна карантира. Въдворени, защото ако я нарушат, знаете какво е наказанието според Наказателния кодекс – до пет години затвор и от 10 до 50 хил. лв. глоба. Винаги сме казвали, че тези пациенти нямат клинични оплаквания. Трима са в Плевен. Сутринта ви съобщих един пациент, който е нов от предишния ден, така че стават трима и двама в Габрово. Това е към настоящия момент“, каза още Мутафчийски.

Той уточни, че в света са 149 хил. случая.

 

epicenter.bg

 

Предишна СЪОБЩЕНИЕ ОТ „ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“ ЕАД ВЪВ ВРЪЗКА С COVID-19
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

СЛАВИ С РАЗКРИТИЕ: НАЕХ СЪЩАТА СЦЕНА, КОЯТО БЕШЕ В ПЛОВДИВ, ЗА 3 ПЪТИ ПО-МАЛКО ПАРИ

Телевизионният водещ Слави Трифонов коментира откриването на “Пловдив – европейска столица на културата”. Според него общината е платила близо 3 пъти повече за сцената, отколкото струва. Трифонов пише в личния си

Новини

134 ГОДИНИ ОТ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

На 6 септември преди 134 години официално е обявено съединението на Източна Румелия с Княжество България. С него българският народ отхвърля една несправедливост, наложена от Великите сили през юни 1878

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Дама говори на кавалера си: – Тръпки ме побиват като си помисля за възрастта 50 години… – Защо, какво ви се е случило тогава? Учени открили в България, че с