ПРОФ. ВЕНЦИСЛАВ МУТАФЧИЙСКИ: ИМА ШЕСТ НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС
март 14, 2020 1612 Прегледи

ПРОФ. ВЕНЦИСЛАВ МУТАФЧИЙСКИ: ИМА ШЕСТ НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС

Има шест нови случая на коронавирус, заяви шефът на оперативния щаб проф. д-р Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на щаба.

37 са всички заразени, от тях 2-ма починаха.

При някои от заразените може да се проследи как са се заразили, някои са роднини, други изникват неочаквано, но имат оплаквания, продължи той.

„Потвърдените случаи към тази сутрин бяха 31. Имаме един починал в 10.30 тази сутрин. Това е съпругът на първата починала“, каза проф. Мутафчийски.

„Към днешния ден изследвани са 157 проби в София, във Варна – 9, Стара Загора – 17. Във Варна и Стара Загора всичките проби са отрицателни. Във ВМА са потвърдени 5 като положителни и една проба в Националната лаборатория, но там се очакват потвържедение на още 9 проби. Имаме 6 нови случая“, обобщи проф. Венцислав Мутафчийски.

„Понеже знам, че ще ме питате кой къде лежи,- обърна се към представителите на медиите той – във ВМА има 9 пациента, които са с коронавирус инфекция, с оплаквания и от средно-тежко състояние нагоре, в „Пирогов“ – двамата починали, но знаете, че късно снощи се потвърди един случай от болницата „Св. Наум“ и е прехвърлен в „Пирогов“. Пет са в белодробната болница, които утре ако им се докаже първа отрицателна проба, ще бъдат въдворени в домашна карантира. Въдворени, защото ако я нарушат, знаете какво е наказанието според Наказателния кодекс – до пет години затвор и от 10 до 50 хил. лв. глоба. Винаги сме казвали, че тези пациенти нямат клинични оплаквания. Трима са в Плевен. Сутринта ви съобщих един пациент, който е нов от предишния ден, така че стават трима и двама в Габрово. Това е към настоящия момент“, каза още Мутафчийски.

Той уточни, че в света са 149 хил. случая.

 

epicenter.bg

 

Предишна СЪОБЩЕНИЕ ОТ „ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“ ЕАД ВЪВ ВРЪЗКА С COVID-19
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

ПЕТКОВДЕН Е!

Българската православна църква почита днес църковния празник на преподобната Петка – Параскева Търновска, наричан от народа Петковден. Празникът в чест на Света Петка – Петковден, се смята за завършек на

Новини

ИЗТЕГЛЯТ ОТ АПТЕКИТЕ 62 ЛЕКАРСТВА ЗА КРЪВНО И СЪРЦЕ

Изпълнителната агенция по лекарствата обяви, че блокира продажбата на лекарствени продукти, съдържащи валсартан, поради наличие на вероятно канцерогенен примес в активното вещество, произведено от Zhejian Huahai Pharmaceuticals. Съставката валсартан част от

Новини

БЪЛГАРИЯ ОТБЕЛЯЗВА 112 ГОДИНИ НЕЗАВИСИМОСТ

На днешния ден преди 112 години България записва едно от най-знаменателните събития в историята си – „стъпва“ на политическата карта на света като независим субект. Дълго време значимостта на това