ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СЕЛСКО СТОПАНСТВО – НОВА ЗАГОРА ОТБЕЛЯЗА СВОЯ 65-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ
02.05.2024 208 Прегледи

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СЕЛСКО СТОПАНСТВО – НОВА ЗАГОРА ОТБЕЛЯЗА СВОЯ 65-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

На 30 април от 17.30ч. в залата на НЧ „Д. П. Сивков-1870“ бе честван 65-годишният юбилей на Професионална гимназия по селско стопанство, гр. Нова Загора.

Традиционен поминък за новозагорския край е селското стопанство, именно затова през далечната 1958г. Втора гимназия в Нова Загора се трансформира в Селскостопански техникум.

Повече от половин век ПГСС – Нова Загора подготвя висококвалифицирани специалисти в областта на селското стопанство, хранително-вкусовата промишленост и туризма. Безспорен е авторитетът на гимназията сред професионалните училища, благодарение на усилията на поколения учители и ученици, свързали съдбата си с ПГСС. Голям е приносът на училището за развитието на родното земеделско стопанство и леката промишленост.

Официални гости на празник бяха Галя Захариева – кмет на община Нова Загора; заместник-кметовете Ивайло Енев, Нина Генчева и Иванка Михова; инж. Ива Тарагошева – старши експерт по професионално образование и обучение в Регионално управление на образованието, гр. Сливен; началник отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Соня Петрова; Здравко Ников – президент на Ротари клуб Нова Загора; проф. д-р Нуреттин Тахсин – представител на Аграрен университет, гр. Пловдив; бизнес и медийни партньори; директори и учители на училища извън и от общината.

Празничният концерт-спектакъл бе открит от директора на ПГСС Лиляна Стоянова, която изрази своята благодарност към педагогическия колектив за всеотдайния им и упорит труд, след което връчи плакети и грамоти за принос в издигане авторитета на училището.

Импровизираното предаване „Море от любов и благодарност“ с участието на работещите в училището, предизвика много вълнение и емоции, а телевизионната водеща Наталия Симеонова приятно изненада присъстващите с виртуалното си включване.

Кулминацията на вечерта бяха талантливите възпитаници на НУФИ „Филип Кутев“, гр. Котел, които предизвикаха същински фурор със своите песни и завладяха публиката с красивите си танцови изпълнения.

Предишна В СЛИВЕН ГЕРБ ТРЪГНА ЗА ПОБЕДА НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ
Следваща УЧЕНИЦИ ОТ ДВЕ СЛИВЕНСКИ ГИМНАЗИИ ПОСЕТИХА ОКРЪЖНАТА ПРОКУРАТУРА В ГРАДА, ЗА ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В ИНИЦИАТИВАТА „ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НА 22 ОКТОМВРИ – ПРЕМИЕРА НА КНИГАТА НА ЙОРДАН КАЛАЙКОВ „ЗА СЛИВЕН ОТКРОВЕНО И НОСТАЛГИЧНО“

На 22 октомври от 17.30 часа в Библиотека „Зора” ще бъде представена книгата на Йордан Калайков „За Сливен откровено и носталгично”. Самият автор пише за книгата си: „Опитал съм се

Новини Сливен

ЧЕСТИТА 80-ТА ГОДИШНИНА НА Д-Р ВЕСЕЛИН ДРАГНЕВ

Ръководствата на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен и Регионалната колегия на Български лекарски съюз поздравяват д-р Веселин Драгнев с 80-годишния му юбилей. Те отправят пожелания за крепко здраве, да бъде все

Новини Сливен

24-ГОДИШЕН ВАДИ САБЯ СРЕЩУ ПОЛИЦАИ В СЛИВЕН

На 19 януари, около 15,40 часа, полицейски служители на участък „Надежда“ са предприели действия по овладяване на конфликт между съседи на улица „Бачо Киро“ в квартала. На място полицейските служители