ПРОТЕСТ НА ПРЕВОЗВАЧИТЕ ЗАТРУДНИ ДВИЖЕНИЕТО ПО АВТОМАГИСТРАЛА „ТРАКИЯ“ КРАЙ ЯМБОЛ
10.05.2022 1003 Прегледи

ПРОТЕСТ НА ПРЕВОЗВАЧИТЕ ЗАТРУДНИ ДВИЖЕНИЕТО ПО АВТОМАГИСТРАЛА „ТРАКИЯ“ КРАЙ ЯМБОЛ

Протест на превозвачите затрудни за около час движението по автомагистрала „Тракия“ край Ямбол. Над сто тежкотоварни автомобили, камиони и автобуси образуваха около 7 км колона в участъка между двата пътни възела в района – Кабиле и Зимница, преминавайки в двете посоки със скорост около 20 -25 км/час.

Протестиращите настояха за отпадане на акциза върху горивата, премахване на биокомпонента и ограничаване на толтаксите.

„Дефакто тези толтакси са безмислени. Вместо да обхванат транзитния трафик, те обхванаха вътрешния и винетката от 135 лв. стана над 1000 лева на месец на камион“, каза пред репортер на БТА организаторът на протеста Николай Георгиев.

„Транзитният трафик от Турция до Русе плаща 8 лв., а ние плащаме 38 лева“, допълни собственикът на транспортна фирма Теодор Тодоров.

Превозвачите заявиха също, че искат оставката на правителството. „Правителството не само да ни показва вратата, а да ни даде възможност да минем през нея и да покажем проблемите на сектора“, каза още Тодоров.

Протестиращите се отказаха от първоначалното си намерение да блокират изцяло движението по магистралата. Предупредиха обаче за блокада на ГКПП „Лесово“ и останалите гранични пунктове в страната, ако исканията им не бъдат изпълнени.

„Затворят ли се границите, Европа умира. Ние сме транзитна държава, масово камионите, които минават през България са от Турция за Европа“, заяви Георгиев.

 

БТА

Предишна ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА СИРИЕЦА, ПРИЧИНИЛ КАТАСТРОФА С ЕДИН УБИТ И ДЕВЕТИМА РАНЕНИ
Следваща СТЕФАН РАДЕВ: ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ПОДДЪРЖА И ДА ИНВЕСТИРА В ПЕНСИОНЕРСКИТЕ КЛУБОВЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АКТИВИСТИ НА БСП ОТБЕЛЯЗАХА ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА В СЛИВЕН

Активисти на БСП отбелязаха Деня на победата в Сливен. В 10 часа днес стотина души се събраха пред общината, минаха по ларгото и стигнаха до градската градина. След това участниците

Новини Сливен

ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА МЪЖ, КОЙТО ПОДПАЛИЛ СТОПАНСКИЯ ДВОР НА БИВШИЯ СИ РАБОТОДАТЕЛ

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Янко В. Той е обвинен за това, че на 30.09.2019 г. в с. Червенаково, общ. Твърдица, в бившия стопански

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ДРОГА НА ОБЩИНСКИЯ ПАЗАР В СЛИВЕН

Притежание на наркотици е установено от служители на група „Охрана на обществения ред” към РУ-Сливен. На 8 май при осъществяване на патрулна дейност в центъра на града, в района на