ПРОТЕСТ НА ПРЕВОЗВАЧИТЕ ЗАТРУДНИ ДВИЖЕНИЕТО ПО АВТОМАГИСТРАЛА „ТРАКИЯ“ КРАЙ ЯМБОЛ
май 10, 2022 753 Прегледи

ПРОТЕСТ НА ПРЕВОЗВАЧИТЕ ЗАТРУДНИ ДВИЖЕНИЕТО ПО АВТОМАГИСТРАЛА „ТРАКИЯ“ КРАЙ ЯМБОЛ

Протест на превозвачите затрудни за около час движението по автомагистрала „Тракия“ край Ямбол. Над сто тежкотоварни автомобили, камиони и автобуси образуваха около 7 км колона в участъка между двата пътни възела в района – Кабиле и Зимница, преминавайки в двете посоки със скорост около 20 -25 км/час.

Протестиращите настояха за отпадане на акциза върху горивата, премахване на биокомпонента и ограничаване на толтаксите.

„Дефакто тези толтакси са безмислени. Вместо да обхванат транзитния трафик, те обхванаха вътрешния и винетката от 135 лв. стана над 1000 лева на месец на камион“, каза пред репортер на БТА организаторът на протеста Николай Георгиев.

„Транзитният трафик от Турция до Русе плаща 8 лв., а ние плащаме 38 лева“, допълни собственикът на транспортна фирма Теодор Тодоров.

Превозвачите заявиха също, че искат оставката на правителството. „Правителството не само да ни показва вратата, а да ни даде възможност да минем през нея и да покажем проблемите на сектора“, каза още Тодоров.

Протестиращите се отказаха от първоначалното си намерение да блокират изцяло движението по магистралата. Предупредиха обаче за блокада на ГКПП „Лесово“ и останалите гранични пунктове в страната, ако исканията им не бъдат изпълнени.

„Затворят ли се границите, Европа умира. Ние сме транзитна държава, масово камионите, които минават през България са от Турция за Европа“, заяви Георгиев.

 

БТА

Предишна ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА СИРИЕЦА, ПРИЧИНИЛ КАТАСТРОФА С ЕДИН УБИТ И ДЕВЕТИМА РАНЕНИ
Следваща СТЕФАН РАДЕВ: ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ПОДДЪРЖА И ДА ИНВЕСТИРА В ПЕНСИОНЕРСКИТЕ КЛУБОВЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ ПОЧЕТОХА ПАМЕТТА НА БОТЕВ И ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ

Общински съветници от БСП почетоха паметта на Ботев и загиналите за свободата на България на церемонията на площад Хаджи Димитър. От името на общинската структура венец поднесоха Атанас Делибалтов –

Новини Сливен

АКЦЕНТИ ОТ ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКАТА КОМИСИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО И ТРАНСПОРТ ПО ПЪТИЩАТА

На свое заседание  Общинската комисия по безопасност на движението и транспорт по пътищата взе решение да бъде въведена забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 20 т. по общински път

Новини Сливен

ПЛАМЪЦИТЕ НАД ТВЪРДИЦА ОЩЕ БУШУВАТ, ГОРЯТ 500 ДКА БОРОВА ГОРА

Пожарът над град Твърдица, който пламна вчера, продължава да гори. Пламъците са обхванали близо 500 декара иглолистни дървета, сухи треви и храсти. Местността е труднодостъпна, с много скали и дерета. Предполага се,