ПРОТЕСТ И В СЛИВЕН В ЗАЩИТА НА Д-Р ДИМИТРОВ
07.03.2018 1709 Прегледи

ПРОТЕСТ И В СЛИВЕН В ЗАЩИТА НА Д-Р ДИМИТРОВ

Близо 50 граждани и представители на лекарското съсловие протестираха вчера в Сливен с искане законодателството да бъде променено така, че да гарантира сигурността на гражданите и неизбежната отбрана да бъде регламентирана.

„Искаме промяна на закона така, че всеки един от нас да може да защитава себе си, семейството си и дома си“, заяви д-р Нина Борова и допълни, че сегашният закон дава възможност на крадците да се чувстват спокойни при извършване на престъпление. „Крайно време е гражданското общество в България да се събуди и този митинг може би ще  постави началото на една доктрина за инкриминиране на кражбата в България като най-тежко престъпление срещу човешката свобода” , заяви архитект Петко Любенов.

Друг представител на протестиращите – Доброслав Иванов заяви, че е необходима спешна промяна в законодателството, която да лиши престъпниците от възможността да влизат в чужда собственост, като се ползват от безнаказаността, която им позволява сегашната редакция на законите. Затова протестиращите настояват за бърза реакция и промяна в Наказателният кодекс.

Поводът за протеста в Сливен е случая с доктор Иван Димитров , застрелял крадец пред дома си.

dariknews.bg

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ЯМБОЛСКИ КРИМИНАЛИСТИ РАЗКРИХА НАРКООРАНЖЕРИЯ И СУШИЛНЯ ЗА КАНАБИС

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЛУД СМЯХ В ЗАЛА „СЛИВЕН“ С ГОЛЕМИТЕ ИМЕНА НА САТИРИЧЕН ТЕАТЪР

Съзвездие на Сатиричен театър „Алеко Константинов” пристига в Сливен на 14 Април!! Христо Гърбов, Веселин Ранков, Калин Сърменов, Иван Бърнев, Йорданка Стефанова, Жанет Йовчева, Ана Вълчанова ще Ви разлюлеят от

Новини Сливен

СКОРОСТНО ИЗКАЧВАНЕ НА ХАМАМ БАИР „НАПРЕД И НАГОРЕ“ В СЪБОТА

Седмото скоростно изкачване на Хамам баир „Напред и нагоре“ ще се проведе в събота, 6 октомври. Стартът на състезанието ще бъде даден в 9.30 часа, в началото на пътя, водещ

Новини Сливен

ПИСАТЕЛЯТ АСЕН СИРАКОВ В СЛИВЕН: ДЕЦАТА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СЪДНИЦИ НА ТВОРБИТЕ МИ

Международна кръгла маса на тема „Изкуството да се пише за деца –  между модерните послания и фантазния свят“ събра писатели, издатели и библиотечни специалисти в РБ „Сава Доброплодни“ в Сливен.

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

one × four =