ПРОТЕСТ ЗАТВОРИ ПЪТЯ СЛИВЕН – ЕЛЕНА В ПОНЕДЕЛНИК СУТРИН
май 9, 2022 1250 Прегледи

ПРОТЕСТ ЗАТВОРИ ПЪТЯ СЛИВЕН – ЕЛЕНА В ПОНЕДЕЛНИК СУТРИН

Жители на няколко села излязоха на протест заради критичното състояние на пътя Бяла-Елена-Търново. Те искат рисковият участък да бъде ремонтиран.

Хората от пет сливенски села протестират срещу разбития участък от републиканската пътна мрежа. Те твърдят, че са откъснати от света, а, по думите им, линейките минават 40 километра от Сливен за повече от два часа.

Според областното пътно управление има изготвен проект и започва ремонт на 11 май, като се очаква за 10 месеца трябва да е приключил. Местните обаче са готови отново да излязат на протест, ако на 11 май нищо не се случи.

Пътят е републикански и води до Велико Търново, но в някои отсечки е непроходим – изровен и без мантинели. Шофьорите чупят колите си и заравняват дупките сами.

„Това, че живеем в Балкана, не значи, че живеем на Марс. Това ми коства на годината два пъти ремонт на преден мост“, каза Станимир Петров пред бТВ.

Друг протестиращ разказва, че е възпитател в училището в село Стара река и пътува всеки ден от Сливен: „Единият път пукнах двете гуми, останах на пътя. Обадих се на кмета, той дойде и ме издърпа. Пуснах жалба до общината, обаче парите за гумите ми няма да бъдат възстановени“.

Според Областното пътно управление в Сливен ремонт на пътя ще започне на 11 май, като за 23 км са осигурени 23 милиона европейско финансиране.

„Участниците в протеста щяха да бъдат повече, ако полицията не спираше коли на желаещи в село Стара река. Ние обявихме, че протестът не е политически. Просто вече не се издържа“, каза пред Sliveninfo Николай Стефанов, кмет на село Стара река.

Предишна 75-ГОДИШНА ЖЕНА Е С ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА СЛЕД КАТАСТРОФА
Следваща МЪЖ И ЖЕНА СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА НАРКОТИЦИ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОДПАЛВАЧЪТ НА КЪЩА В БАЛКАНА ОСТАВА В АРЕСТА

По искане на Районна прокуратура – Сливен, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Георги Г. Той е обвинен за това, че на 11.04.2019 г. в с. Божевци,

Новини Сливен

СОЦИАЛИСТКАТА ОТ СЛИВЕН Д-Р ПЕТКАНСКА СЕ ОБЯВИ СРЕЩУ ПОЗИЦИЯТА НА БСП ЗА ХАРТИЕНАТА БЮЛЕТИНА

Известната социалистка от Сливен д-р Събина Петканска се обяви срещу позицията на БСП за връщането на хартиената бюлетина. В края на миналата седмица Парламентът гласува на първо четене промени в

Новини Сливен

И МИНИСТЪР ПЕТЯ АВРАМОВА ПОЖЕЛА УСПЕХ НА СТЕФАН РАДЕВ НА 27 ОКТОМВРИ

Бързината на придвижване е основното звено, което може да допринесе за по-бързото развитие на Индустриална зона „Сливен – Ямбол“. Сега пътят между двата областни града е много натоварен. Идеята ни