ПРОТЕСТЪТ В СЛИВЕН СТАНА РЕХАВ И СЕ ОТКАЗА ОТ ШЕСТВИЕ
юли 18, 2020 2071 Прегледи

ПРОТЕСТЪТ В СЛИВЕН СТАНА РЕХАВ И СЕ ОТКАЗА ОТ ШЕСТВИЕ

В петък вечер протестът в Сливен оредя драстично, а участниците се отказаха от традиционното шествие по ларгото. Между 20 – 30 души се събраха пред общината. След като почакаха 30 – 40 мин., участниците разбраха, че няма да се съберат повече хора. Този път те имаха микрофон с уредба. Отново прозвучаха призиви за оставка на правителството и главния прокурор. Чуха се призиви и за разграничаване от партиите и политиците.

Този път нямаше настоящи и бивши съветници, но пък имаше действащ депутат. Кольо Милев, бивш кмет на Сливен и депутат от БСП, стоеше на десетина метра от основната група протестиращи, но не се присъедини към тях.

„Тук съм, за да подкрепя протеста в Сливен“, заяви той пред Sliveninfo. В крайна сметка Милев си тръгна преди официалното разпускане на протеста.

Направи впечатление липсата на представители на ДСБ – партията, която пусна уведомление за протестите в общината. Нейни активисти бяха сред най-активните участници предишните вечери.

В петък обаче ДСБ на практика абдикира, минавайки в нелегалност.

Предишна 8 НОВОЗАРЕЗНИ В СЛИВЕН
Следваща ПЕТИМА ОТ НОВИТЕ БОЛНИ С COVID-19 СА ИНФЕКТИРАНИ НА РАБОТНОТО МЯСТО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

43-ГОДИШЕН ШОФЬОР НА ОПЕЛ Е ХВАНАТ С АЛКОХОЛ ЗАД ВОЛАНА

Неправоспособен водач и водач, употребил алкохол над 1,2 промила, са установени от полицейски служители в град Сливен. На 12 септември е започнато бързо производство срещу Б.М. на 34 години от

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Някакъв мъж води Иванчо вкъщи, като го държи за ухото. Баща му на Иванчо отваря вратата: -Какво е направил пак моя хубостник? -Хвърли камък по колата ми. -Уцели ли?

Новини Сливен

СТАРТИРА ПРОЦЕСЪТ НА ИЗБОР НА ИНОВАТИВНИ МЕРКИ ЗА АДАПТИРАНЕ КЪМ КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ В ОСЕМТЕ ПАРТНИРАЩИ ОБЩИНИ ПО ПРОЕКТ

С проведеното от 7 до 9 декември 2021 г. първо обучение по проекта, финансиран в рамките на Програма Опазване на околната среда и климатичните промени, финансирана от Финансовия механизъм на