ПРОТЕСТНАТА ВЪЛНА СТИГНА И СЛИВЕН
юли 14, 2020 1913 Прегледи

ПРОТЕСТНАТА ВЪЛНА СТИГНА И СЛИВЕН

Десетки протестираха снощи в Сливен с искане за оставка на правителството и съдебна реформа за по-добър живот. Проявата бе организирана в социалните мрежи и официално нямаше разрешение от Община Сливен. В началото, малко след 18.30 часа, събралите се хора бяха между 30 – 40. Те се обявиха за оставка на правителството и драстични реформи в съдебната система. Sliveninfo забеляза сред протестиращите Корнелий Желязков, който е бивш областен управител на Сливен и дългогодишен активист на БСП. Част от участниците в протеста бяха дошли с децата си. Имаше надуване на свирки и викове „Оставка“.

По данни на ОД на МВР-Сливен протестиращите са били около шейсет.  По-късно протестът мина през ларгото.
Пред репортер на БТА медицинската сестра Надежда Маргенова, която бе сред протестиращите, барикадирали се през март в сградата на Министерски съвет в София, обяви, че участва и подкрепя протестите, като гражданин, като майка с желанието за реформи в образованието, здравеопазването и социално-икономическия живот. По думите й, хората имат нужда от надежда, омерзени са от случващите се скандали, от усещането за корупция. Тя посочи, че тези, които искат промяна, трябва и да участват в нея. Спонтанен протест в Сливен е имало още в събота, но тогава на площад „Хаджи Димитър“ са се събрали около двайсетина души.
Тази вечер в Сливен ще има протест, който е организиран от Демократична България. Това съобщиха пред  Sliveninfo от общинската администрация, където е подадено уведомление за проявата. Началният час е 18.30, а мястото – площадчето пред НТС.

Предишна ДВАМА НОВОЗАРАЗЕНИ С КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН
Следваща АРЕСТ НА ШОФЬОР ЗА НАРУШЕНИЕ 3 х 1

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПЕТИ ПРОЛЕТЕН ФУТБОЛЕН ТУРНИР

Пети Пролетен футболен турнир ще се проведе в община Сливен. Той ще се състои от три кръга и ще започне на 13 април. В него ще вземат участие ученици от

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯТА С КОРОНАВИРУС Е НА 51 ГОДИНИ

Първият сливналия, който се разболя от коронавирус, е на 51 години. В края на миналата седмица той се е завърнал от Англия. В момента състоянието му е стабилно.

Новини Сливен

ДИРЕКТОРЪТ НА ОДМВР – СЛИВЕН С ПОЗДРАВЛЕНИЕ ПО СЛУЧАЙ 5 ЮЛИ – ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА МВР

УВАЖАЕМИ СЛУЖИТЕЛИ НА МВР, На 5 юли Министерство на вътрешните работи отбелязва 140 години от своето създаването. Повече от половин век от своето съществуване МВР е доказало, че е една