ПРОЛЕТЕН КОНЦЕРТ, С ПРЕМИЕРА НА НЯКОЛКО ТАНЦА, ОРГАНИЗИРА АНСАМБЪЛ „ТРАКИЙЧЕ“ ПРИ ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС – СЛИВЕН
март 6, 2023 521 Прегледи

ПРОЛЕТЕН КОНЦЕРТ, С ПРЕМИЕРА НА НЯКОЛКО ТАНЦА, ОРГАНИЗИРА АНСАМБЪЛ „ТРАКИЙЧЕ“ ПРИ ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС – СЛИВЕН

Пролетен концерт, с премиера на няколко танца, организира Детски юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“ при Общински Детски комплекс – Сливен. Това съобщи ръководителят на ансамбъла Виолина Попова. Концертът ще се състои на 14 март /вторник/ от 18,30 ч. в зала „Сливен“. Ще участват всички групи – подготвителна група, както и концертните състави на деца и юноши. „По традиция организираме самостоятелни концерти два пъти в годината. Годишен задължително, както и един през пролетта или за Коледа. В тазгодишния пролетен концерт ще се представят но
ви авторски танци. Те са тематични за първа пролет, като децата ще изпълнят възстановения от преди години танц „Северняшка мартенска приказка“, каза още Виолина Попова.

На грандиозното събитие освен традиционните за пролетта танци зрителите ще могат да гледат и лазарски танци, а юношеския състав ще представи нов танц „Копаница“. Това изпълнение ще е премиера на сливенска сцена, уточни ръководителят на ДЮФА „Тракийче“.

„Репертоарът ни е много богат, около три часа. Част от танците ще изпълним на пролетния ни концерт, а останалите по време на годишния в средата на месец юни“, каза Виолина Попова.
„Концертите, които организираме са стимул за децата да покажат своите труд и емоции. Всички тези прекрасни деца, които ще видите да пеят и танцуват, са прославили Сливен в страната и в чужбина благодарение на своя голям талант и неповторими изпълнения. Фолклорът е връзката ни с миналото, настоящето и бъдещето, съхранил се с времето и намира място в сърцата на всички нас. Затова каним всички наши съграждани на концерта на 14 март, за да почувстват магията“, каза още Виолина Попова.
Танцьорите в ансамбъл „Тракийче“ към Център за подкрепа за личностно развитие – Общински Детски комплекс са на възраст от 5 до 18 г. Сформирани са три основни групи – Подготвителна, която е от 5 до 8 години, Концертен състав – деца – от 8 до 13 години и Концертен състав – юноши – от 14 до 18 г.

Билети за концерта на 14 март могат да се закупят от 8 март на театрална каса „Галерия – Сливен“ срещу Историческия музей. Пропуски могат да се вземат и в деня на концерта. Цената на билета е 10 лв. Средствата от билетите ще се използват за частично подновяване на сценичните костюми.

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН КАНИ ДЕЦАТА НА „ПАТИЛАНЦИ“ – ДЕТСКИ МЮЗИКЪЛ ОТ АЛЕКСАНДЪР ЙОСИФОВ
Следваща ФОНДАЦИЯ "ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД СЛИВЕН" ИЗДАДЕ СБОРНИК ЗА ДАРИТЕЛСТВОТО В СЛИВЕНСКО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПИЯН ШОФЬОР НА ОПЕЛ КАТАСТРОФИРА

На 11 февруари, около 21,00 часа, в дежурната част на РУ-Нова Загора е получен сигнал за възникнало пътно произшествие на път ІІ-55, на около 5 километра от село Асеновец. Лек

Новини Сливен

ЛИНЕЙКИ С ПУСНАТИ СИРЕНИ ХВЪРЧАТ ИЗ СЛИВЕН

Линейки с пуснати сирени хвърчат из Сливен в четвъртък вечерта. Наши читатели ни съобщиха за линейки и полицейски коли по булевард „Бургаско шосе“. Други са минали по булевард „Панайот Хитов“

Новини Сливен

ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА: ГЕРБ-СДС ЩЕ ПРИЛАГА ПОЛИТИКИ ЗА РЕШАВАНЕ НА ЛИКВИДНАТА КРИЗА В СЕКТОР „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ И СТАБИЛНИ ДОХОДИ

Сектор „Земеделие“ в момента се намира в най – тежката ликвидна криза след приемането ни в ЕС. Това заяви по време на среща с над 100 земеделци от област Сливен