ПРОКУРАТУРАТА ПРОВЕРЯВА СЛУЧАЯ С НАТРОВЕНИТЕ ДЕЦА В ЯМБОЛСКО

ПРОКУРАТУРАТА ПРОВЕРЯВА СЛУЧАЯ С НАТРОВЕНИТЕ ДЕЦА В ЯМБОЛСКО

Прокуратурата в Ямбол се самосезира по случая с натровените 22 деца от село Хаджидимитрово.

Разпоредена е комплексна проверка, която да установи има ли данни за престъпление. Тя е възложена на Областната дирекция на МВР в Ямбол, Регионалната здравна инспекция и ОБДХ – Ямбол. Проверката е започнала незабавно и трябва да приключи в 10-дневен срок.

След изпълнение на предписаното по нея трябва да бъде изготвен обобщен доклад за установените обстоятелства. Докладът и всички материали по проверката трябва да бъдат предоставени на наблюдаващия прокурор, който да прецени необходими ли са последващи процесуални действия.

Припомняме, случаят е от снощи. 22 деца на възраст между 7 и 12 години бяха приети в инфекциозното отделение на МБАЛ – Ямбол със симптоми на хранително натравяне. Тази сутрин стана ясно, че децата са добре. Въпреки това просветният министър Красимир Вълчев настоя за безкомпромисен контрол на училищното хранене.

Предишна СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА РЗИ-СЛИВЕН ОТВАРЯ ВРАТИ ЗА БЕЗПЛАТНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА СПИН
Следваща МОМЧИЛ ПАНТЕЛЕЕВ ЩЕ ПОЕМЕ РЪКОВОДСТВОТО НА КОМИСИЯТА ЗА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ Е ЗАДЪРЖАН ЗА ВЗЕМАНЕ НА ПОДКУП

Спрямо К.Ч. (62 г.) е повдигнато обвинение по чл. 301, ал.1 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“. Престъпното деяние е установено на 19 септември в

Новини Ямбол

ЗРЕЛИЩНИ ДВУБОИ НА ВОЙНИ ОТ МИНАЛОТО СЪБРАХА ХИЛЯДИ НА АНТИЧНИЯ „КАБИЛЕ“ КРАЙ ЯМБОЛ

Тракийският и античният град „Кабиле“ край Ямбол се превърна в истински портал на времето, пренасяйки гостите си в далечните времена на траки, готи, римляни, даки, илири и в средновековната епоха.

Новини Ямбол

ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА ЗА ДЕТСКА РИСУНКА „КОЛЕДА”

Общо 736 рисунки постъпиха по обявения от община Ямбол традиционен конкурс на тема „Коледа”. Комисия от ямболските художници Петър Тепсизов, Руслан Русев – Роко и Кольо Костов журира творбите и